Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ostatnio po dlugiej przerwie bez neta spowodowanej remontem, namowilem starszego, zeby sie wybral podpisac umowe z TPSA. Wczesniej mielismy NEO i mowilem, zeby niebral drugiego modemu. A koles wziol starego na bok i powiedzial mu, ze ma brac bo mozna miec dwa modemy na jednej lini. I teraz mam pytanie czy to jest mozliwe ?? Czy mozliwe jest np. podlaczenie NEO przez filtr ?? Bo pewnie tylko to wchodzi w gre. Co robi filtr ?? Chodzi mi o dokladniejszy opis dzialania. I co to jest VCI i VPI ?? Za co odpowiadaja te wartosci ?? A jesli da sie miec dwa modemy na jednej lini i ktos tak ma to bede wdzieczny jak sie podzieli ze mna swoimi doswiadczeniami w tej dziedzinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ---------->>http://www.wsp.krakow.pl/papers/adsl.html sa tu tez odnosniki teraz juz jasne ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 OK, ale teraz pytanie czy koles z TPSY robil w dyda mojego starego ?? Oni zawsze maja jakiegos ASa w rekawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 nikogo nie obrazajac :P w TPSA same ciolki robia :( potrafia wetknac przewod do gniada i tu sie konczy znajomosc protokolu DSL :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 witam chciałem się dowiedzieć czy coś się zmieniło w tej materii albo jakąś alternatywę aby mogły by dwa kompy działać niezależnie na jednym kablu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Router a kompy wpiete do niego przez skretke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 podłączył ktoś może taki zestaw? co się wtedy dzieje? router z bardzo mi się nie uśmiecha bo musiałbym się przebić przez pokój i łazienkę. a gniazdka mam w obu pokojach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Musi byc ruter... Jak masz cienkie scianki mozesz probowac z WiFi, ale cos cienko to widze na zwyklych antenkach. Chociaz? Jak masz na jednym pietrze... Mozesz probowac... Edytowane 9 Listopada 2006 przez piterus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Sorry, ale u mnie Linksys WAG200G na standardowej antenie (nie mam mozliwosci zmiany) rozprowadza sygnal po calym budynku - 2 pietra w gore i jedno mieszkanie w poziomie. Wiec na jakosc anten bym az tak nie narzekal, bo spokojnie na rozprowadzenie neta na jedno mieszkanie starczy. W tej chwili siedze z laptopem u sasiada, od routera dziela mnie 4 sciany (w tym dwie nosne, wychodzace na klatke schodowa) i jakies 10m odleglosci. Soft od karty Wifi (Intel 2200BG) pokazuje mi 11Mbit/s, co uwazam za bardzo dobry wynik (i tak jest to 5x wiecej niz lacze do netu ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Wiesz, no, zalezy jakie kto ma sciany w mieszkaniu... Zbrojona gruba sciana jest troche wieksza przeszkoda dla sygnalu jak scianka dzialowa. Po za tym wieksze koszty niz ciagniecie kabla i mniejsza predkosc miedzy stacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 jeden nr telefonu->jeden port neostrady na centrali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...