Skocz do zawartości
mechl!k

Zagubiona Obrączka...

Rekomendowane odpowiedzi

Moja pani zgbuiła obrączke ktora była bliska jej sercu - sentymentalna z niej osoba..

Nie ma szans na jej odnalezienie, wiec tu jest moje pytanie: Czy można coś z tym zrobić?

Szukanie na allegro - hmm.. jak igły w stogu siana..

Moze da się zamówić czy dać zlecenie na wykonanie..

Dać info na jakies fora złotników czy coś podobnego? ;]

Prosiłbym o jakies sugestie, pomysły..

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedł z tą fotką i zapytał złotnika/jubilera jak piszesz i dał ewentualnie na jakieś forum :) Oni Ci powiedzą, czy da radę coś z tym fantem zrobić... Ciężko wyczuć, ale wydaje mi się, ze nic nie ejst stracone i da sie 'odzyskać' obrączkę! :D Pozdrówka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się zrobić, nic trudnego. Tylko z tego co widze ten wzorek (jeśli mozna tak nazwać te nacięcia ;) )jest nieregularny. No i nowa nie będzie tak brudna :-P

Można delikatnie zoksydować. Będzie wyglądać jakby pochodziła z XIII wieku.

w jaki sposob ja zgubila?

zsunela sie jej z palca?

graham, a jakie to ma znaczenie w tym przypadku? Obrączka zginęła i nic tego nie zmieni.

Znowu zaczynasz swoje gierki w OT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idz do zlotnika najlepiej takiego co ma zaklad na zadupiu jakims gdzie lokale niewiele kosztuja. w dzisiejszych czasach oni nie maja za duzo roboty wiec pewnie zrobi ci taka. nie wyglada na skomplikowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedł do kiosku, albo na rynek.

Zapytam o rade jak zgubi mi sie zegarek Cashio za 5zł.. :>

Poca dobrze mowi. Tego typu bzdety (ewentualnie podobne) sprzedaja na targach za pare zlociszy ;)

Taaa.. tylko zauważ że chce IDENTYCZNĄ obrączke...

A nie tego "tego typu"...

idz do zlotnika najlepiej takiego co ma zaklad na zadupiu jakims gdzie lokale niewiele kosztuja. w dzisiejszych czasach oni nie maja za duzo roboty wiec pewnie zrobi ci taka. nie wyglada na skomplikowana.

I tak też chyba zrobie.. Bo co mi pozostaje.. ;]

Jedyny problem ze ogólnie mieszkam na zadupiu (~20k mieszkancow) wiec złotników bedzie góra 2.. ;]

Spróbowac nigdy nie zaszkodzi.. ;]

Można delikatnie zoksydować. Będzie wyglądać jakby pochodziła z XIII wieku.

O to się również zapytam.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pruszkowie jest 50k mieszkancow a jubiler(taki z prawdziwego zadazenia co robi bizuterie a nie sam sklep) tylko jeden :>

przypomnialo mi sie. na forum byl taki koles kapooch czy jakos tak (mial kapuste w avatarku) jego wojek czy ktos jest jubilerem. pokazywal na tym forum bloczek odlewany ze srebra. moze on powie cos wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypomnialo mi sie. na forum byl taki koles kapooch czy jakos tak (mial kapuste w avatarku) jego wojek czy ktos jest jubilerem. pokazywal na tym forum bloczek odlewany ze srebra. moze on powie cos wiecej

Czyżby ten?

http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=485

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pruszkowie jest 50k mieszkancow a jubiler(taki z prawdziwego zadazenia co robi bizuterie a nie sam sklep) tylko jeden :>

1800169[/snapback]

idz do złotnika zrobi na bank taką samą, ja jak zamawiałem pierścionek zar. to gościu mi zrobił na podstawie fotki z katalogu identyko

Ile Cie takie coś wyniosło jezeli moge spytac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ce taka sama obrączka??? ze wzgl. sentymentalnych??? Przeciez identyczna nie zastąpi jej wczesniejszej.Bo jak mi sie wydaje mieliscie jakieś wspomnienia z tamtą obrączką.Ja ci radze jej za te pieniądze co możesz przeznaczyć kupic coś orginalszego fajniejszego B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moze zrobie z siebie idiote bo nie znam sie na wyrobie obraczek ale te naciecia mozna by wykonac dremelem, wygladaja nawet jak by były tak wykonywane choc na pewno nie sa. a potem w tych rowkach porobic dziurki wiertełkiem i potem oddac do oksydowania choc moze zrobienie takiej samemu to nie najlepszy pomysł, nie wiem z jakiego materiału sie robi obraczki, moze ktos mnie oswieci? ;]

Rob187 -> dokładnie o tym pomyslałem kopia tej obraczki nie zastapi jej tamtej bo na pewno były z nia zwiazane jakies wspomnienia

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cene zrobienia kopii mozna kupic cod duuuzo fajniejszego i gotowego.

Skoro rzecz ma wartosc sentymentalna, to jubiler tych sentymentow tam nie wywierci chodzi nie wiem jak sie staral.

Wiec to kwestia przyzwyczajenia nie sentymentu - tu juz zrozumiem cala akcje.

Ale takie przyzwyczajenia sa bardzo glupie IMO - ale to kwestia osoby.

I w takiej sytuacji pomocy sie szuka u specjalistow w tej dziedzinie a nie zawraca tylek komus na forum, bo podobno jago wujek jest złotnikiem :lol: - chyba ze mieszkasz na koncu swiata i nie masz dostepu do tego typu uslug... wtedy sie szuka pomocy zewszad :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja z innej beczki :)) wiecie ze zgubienie obraczki źle wrózy :P jest jakis przesad który mówi ze zgubina obraczka przepowiada kryzys :P

po ce taka sama obrączka??? ze wzgl. sentymentalnych??? Przeciez identyczna nie zastąpi jej wczesniejszej.Bo jak mi sie wydaje mieliscie jakieś wspomnienia z tamtą obrączką.Ja ci radze jej za te pieniądze co możesz przeznaczyć kupic coś orginalszego fajniejszego cool.gif

podpisuje sie pod tym :)

Edytowane przez Derii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to w małżeństwie :> A tutaj chyba nie za bardzo chodzi o małżeńską obrączkę :> :)

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ona nie wie o sprytnym planie mechl!ka [; jakim jest zrobienie drugiej takiej samej a potem "o kochanie patrz co znalazlem" [;

smiesznie bedzie jak orginal sie znajdzie:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taddaa.wav, We have a winner.. ;]

Zostałem zdemaskowany.. [;

mechl!k, Ty mały krętaczu ;];] oczywiście żartuję ;] chcesz zmiękczyć jej serducho? ;];]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro masz dusho jubilerow;P moze oni by cos takiego wykonali i wystawili?

albo kup takie cos

(...)

Cena: 14888,00 PLN

A potem niech zrobi rowki dremlem :lol: Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cene zrobienia kopii mozna kupic cod duuuzo fajniejszego i gotowego.

Skoro rzecz ma wartosc sentymentalna, to jubiler tych sentymentow tam nie wywierci chodzi nie wiem jak sie staral.

Wiec to kwestia przyzwyczajenia nie sentymentu - tu juz zrozumiem cala akcje.

Ale takie przyzwyczajenia sa bardzo glupie IMO - ale to kwestia osoby.

I w takiej sytuacji pomocy sie szuka u specjalistow w tej dziedzinie a nie zawraca tylek komus na forum, bo podobno jago wujek jest złotnikiem :lol: - chyba ze mieszkasz na koncu swiata i nie masz dostepu do tego typu uslug... wtedy sie szuka pomocy zewszad :lol:

Teoretycznie prawda, ale kobieca logika ma niewiele wspólnego z logiką naukową. I wcale nie wynika to z głupoty, tylko nasze kochane kobietki już tak mają. :-P Wiem coś o tym, w końcu mam za sobą ponad osiem lat małżeństwa. I myślę, że gustl!k bardzo dobrze robi. Takie sytuacje całkiem nieźle wpływają na związek. Pani serca czuje się ważna i doceniona. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi