mkl Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 A co po powiecie na nowy wynalazek Pentagrama? FREEZONE NP-40. Na allegro już się pojawiły. http://allegro.pl/show_item.php?item=80225898 Trzeba przyznać że jest dosyć duży oraz ciężki ale to raczej zalety. Tylko terez pytanie czy brać cu czy al? Cu + Revoltec AirGuard 40x40 i nie musisz się bać o temperatury. ;) Sporo większa wydajność niż w wypadku niebieskiego zalmana. ;) Ale pasywnie też będzie sporo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 A co po powiecie na nowy wynalazek Pentagrama? FREEZONE NP-40. Na allegro już się pojawiły. http://allegro.pl/show_item.php?item=80225898 Trzeba przyznać że jest dosyć duży oraz ciężki ale to raczej zalety. Tylko terez pytanie czy brać cu czy al? na dfi to nie wejdzie chyba, ze podocinasz go tu i owdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 No pewnie zawsze trzeba wnieść coś od siebie ale sądze że dużo nie będzie trzeba (w moim przypadku). Ja mam mojego dfi od lipca i od razu zrobiłem tego moda na sli i niestety temp tez poszły w góre. Teraz to orginalny wentyl jest nawet glośny na 2000 obr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja mam spire (30 zł), tylko trzeba przypilowac w miejscu zaznaczonym na foto Plastik sobie podarowalem :lol: Gdzie można ten coolerek dostać? Jaka jest jego pełna nazwa? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A tu np. :P http://znak.pl/index.php?cid=373&scid=712&...piCoo+SP201-NBL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1216 Zeby nie bylo ze reklama , nie mam nic z nimi wspolnego . Chyba nareszcie cos o skopie tylek nieboeskiemu zalmanowi w normalnej cenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A tu np. :P http://znak.pl/index.php?cid=373&scid=712&...piCoo+SP201-NBL Dzięki :!: Tyle czasu sam szukałem i nic, a wystarczyło zapytać :wink: Czy on rzeczywiście jest taki cichy? 23dB przy 6000 obr/min, oryginalny na max obrotach ma chyba z 50dB :rolleyes: viod No tak ale ten "jeż" wymagał by dużo więcej pracy (wyginania, wyłamywania itp) niż niebieski Zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 na 100% on nie ma 23dB, no chyba że przy 5V :D Ale słyszałem że ten Spire ma gorszą kulture pracy w porównaniu do Revolteca RS002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 To który był by lepszy, Spire czy Revoltec? I czy występują problemy przy montażu tych coolerów? :rolleyes: Greg_1 Co rozumiesz przez "kulture pracy"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zapewne "głośność". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 draak mnie wyręczył :D Co do problemów przy montażu to wystarczy przeczytać topic od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Pisałeś, że musiałeś zastosować "nóżke od zalmana" czyli bez tej nóżki nie zamontuje tego revolteca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ty masz DFI a ja MSI :P, już pisali inni wcześniej co trzeba zrobić aby ten revoltec wszedł na DFI (wystarczy troche powiększyć 1 otwór) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A jak z temperaturami? Nadal 55-60*C? Bo to nie brzmi zachęcająco :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Z tego co do tej pory zauważyłem to tylko u mnie występuje ten problem, ale dorzuciłem dodatkową 80 i teraz max to 51*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 z dod. 80mm to na zalmanie jest ponizej 43... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ale na DFI czy MSI :?: Bo u znajomka na DFI bez dodatkowego nadmuchu jest max 46-47*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 U mnie bez nadmuchu (2x120 w obudowie, kazdy na ok. 700 rpm, na procu freezer ktory nie wieje nijak na chipset) jest max 53. DFI. Pasta Arctic Ceramique. HTT 200, niepodkręcony. Nie podkrecalem go bez nadmuchu na nb wiec nie wiem jak wtedy jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Już wszystko działa w pełni poprawnie, winą tych wysokich temp. była ta felerna "nóżka" od Zalmana - śróbka którą była zamocowana ta "nóżka" opierała sie o laminat i radiator nie stykał sie w pełni. Teraz max. temp w stresie jaką widziałem to 48.6*C :D ale to już było katowanie przy max. obciążeniu :P Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 No i tne tego arktika frezera i tne go pilka ... echh kuna wodna ....lepiej pare razy wymiary zrobic niz poprawiac :DD trzeba bylo mi isc na frezarki i tam by mi pocieli :D elegancko i rowno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 No i tne tego arktika frezera i tne go pilka ... echh kuna wodna ....lepiej pare razy wymiary zrobic niz poprawiac :DD trzeba bylo mi isc na frezarki i tam by mi pocieli :D elegancko i rowno :D ja zaczynalem pilka do metalu a skonczylem dremelem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek.R Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 zobaczcie to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=175395&st=60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 taka moja wariacja nt. chlodzenia mostku ;] przy malych przerobkach wejda nawet 2 grafy. niestety wydajnosc mnie nie zadowala, bo bez nawiewu i wasie jak pisze tego posta temp mam na poziomie 55st. srodek jest goracy a reszta finow tylko leciutko ciepla :/ liczylem na cos wiecej. chyba wrzuce spowrotem fabryczny pierdzik, bo ponizej 3-3,5k obrotow i tak go w budzie nie slychac a temp mam max 50st w stress. http://photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/Pent/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Z tego co widze, nienajgorszym pomyslem jest "inwestycja" w ktoregos z tych miedzianych revoltecow i skrecenie ich do nieslyszalnego poziomu. Wynik bedzie lepszy niz na stocku, a koszt i zabawa z mocowaniem w takim przypadku sa praktycznie zadne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 taka moja wariacja nt. chlodzenia mostku ;] przy malych przerobkach wejda nawet 2 grafy. niestety wydajnosc mnie nie zadowala, bo bez nawiewu i wasie jak pisze tego posta temp mam na poziomie 55st. srodek jest goracy a reszta finow tylko leciutko ciepla :/ liczylem na cos wiecej. chyba wrzuce spowrotem fabryczny pierdzik, bo ponizej 3-3,5k obrotow i tak go w budzie nie slychac a temp mam max 50st w stress. http://photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/Pent/ Tylko, ze dyskow sata nie da sie podpiac... :-| No chyba ze ktos ma plytkie sli-dr :wink: BTW. Dzisiaj przyjechalo do mnie takie chlodzenie Revolteca. Zobacze jak sie to male cudo bedzie sprawowalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 osobisnie nie mam dysku sata :P ale i tak da sie to obejsc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Witam znalazlem cos takiego na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82349030 Moze ktos to ma albo testowal ???? chodzi mi o wymiary wysokosc i szerokosc czy wejdzie na dfi z 7800 ??? Czy to moze jest poprostu na proca tylko koles sie walna z opisem i dzialem w allegro Edytowane 27 Stycznia 2006 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Przecież to jest cooler na CPU :P Tu masz ten sam cooler w sklepie: http://www.cooling.pl/product_info.php?man...products_id=796 Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 nie no, na chipset pewnie byłby niezły :lol: gorzej z montażem i wciśnięciem jeszcze czegokolwiek na płytę... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush^ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam pytanie, czy nie lepiej jest uzyc fanmate ?? Skrecic go na 3000 rmp i po sprawie. Chyba ze przy takiej predkosci tez swiszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...