jediknight Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A na zdjęciu nie ma przypadkiem niebieskiego zalmana? Czy jest to stock heatsink, a jeśli to drugie, to jak wysoki? Po drugie, w drugie PCI-E to można na DFI załadować, oraz zasadniczo na płytach SLI. To Twoje mobo ma dwa PEG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ale ty masz przecież ju założonego Zalmana Oo PS Paskudne kable ATA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A na zdjęciu nie ma przypadkiem niebieskiego zalmana? Czy jest to stock heatsink, a jeśli to drugie, to jak wysoki? Po drugie, w drugie PCI-E to można na DFI załadować, oraz zasadniczo na płytach SLI. To Twoje mobo ma dwa PEG? No tak hehe, może trochę się xle wypowiedziałem poprzednio. Chodzi o to że PRZESIADAM SIĘ na DFI i mam pytanie gdzie będę musiał wpakować grafe - na góre czy na dół, jesli na DFI zamontuję zalmana właśnie. A pytanie o to gdzie jest lepiej i czy jest różnica polega na tym, że chciałbym wiedzieć czy jak przeładuję grafę w dolny slot, to stracę np na przepustowości PCIEx ? Czy jest to zupełnie obojetne gdzie będzie grafika ? PS Paskudne kable ATA Heh, a tyle się meczyłem żeby takie ładne znaleźć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 z taka grafa w gornym slocie zalman nie wejdzie. tu masz fotki z karta niewiele dluzsza od gniazda PEG: http://photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/Pent/ przekladajac grafe w dolny slot stracisz [przepustowosc, ale i tak tego nie odczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Chyba ze wprowadzisz kilka ulepszen zalmanka (rozegniesz zeberka) to sie zmiesci bez problemu... :wink: Edytowane 16 Lutego 2006 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 No, właśnie. Dodajmy, że strata wydajności graficznej po przełożeniu grafy w dolny slot jest prawie żadna, koło pół procenta u mnie. Nie idzie nijak tego odczuć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Hmm kurde i jest problem. W górną nie wejdzie, w dolnej podobno radeony nie działają. Pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 @Didymos234 - ale ty przekrecasz zayonnc nie napisal, ze nie dziala, tylko ze czasami jest problem nie siej plotek, tylko najpierw dowiedz sie dokladnie o co chodzi, przeczytaj topic o dfi i bedziesz wszystko wiedzial ps. tak z ciekawosci - w ilu topicach zadales jeszcze te same pytania ? znalazlem narazie chyba 3 - tu, o dfi nf4 lp i gto... co pominolem ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 ale sie chase czepiasz :P co za muchy masz w sigu?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 @Didymos234 - ale ty przekrecasz zayonnc nie napisal, ze nie dziala, tylko ze czasami jest problem nie siej plotek, tylko najpierw dowiedz sie dokladnie o co chodzi, przeczytaj topic o dfi i bedziesz wszystko wiedzial ps. tak z ciekawosci - w ilu topicach zadales jeszcze te same pytania ? znalazlem narazie chyba 3 - tu, o dfi nf4 lp i gto... co pominolem ? ;) Heh, no próbuje no :) Zerknij w wątek o DFI :P Pytałem jak Ci weszła twoja x800gt i jak to sie ma do zalmana, czy wejdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) gdzies juz pokazywalem fotki... ale nie pamietam gdzie; znalazlem gdzies w szafie radiatorek - cos w stylu tego http://www.proline.pl/pictures/titan_ttc_k635t.jpg troszke pokombinowalem, i udalo sie - temp utrzymuje sie na poziomie 44'C bez zadnego nawiewu - radiator cieply po wlaczeniu wiatraka w sciance budy (120mm dmuchajace na wys grafy) temp zeszla do 30'C jak dla mnie rewelacja - i koszt to 7zl (w moim przypadku 0cl - radiatorek mialem) , a nie +/- 20 :] teraz i tak chce wode Edytowane 17 Lutego 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 ja radiator tylko ciepły to moze nie dolega za dobrze do rdzenia ?? bo mi on cosik nie wygląda zbyt prosto :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 bo nie jest prosto (krzywo wywiercilem otwory :P ) ... ale przylega dobrze. temp pokazuje tak jak zawsze, po oc robi sie naprawde goracy. teraz podlaczylem wiatraczek 80mm w miejsce tego wyjca, ktory wlacza sie przy 40'C a max jest ustawione na 50'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manatee Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 dobra.. przyczytalem wszystkie watki i.. dalej nic nie wiem :-) :-) bede mial Radeona X1900XTX Sapphire.. czym najlepiej bedzie zastapic ten wiatrak? Zalman NB47J i rozginac? jesli nie.. jak do ku.. nedzy przeniesc te zworki(zadnej straty nie bedzie, nie?)? co w koncu apropos Revoltec'a VGA Blue i Spire SP201-NBL? w obydwu trzeba dlubac? chce tego uniknac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam w najblizszym czasie kupuje DFI bo stracie mojego Fatal1ty :cry: i sledze te topic, co byscei mysleli o tym revoltecu cena przystepna a i dodatkowe radiatorki zawsze sie na cos przydadza :D ciekawe tylko czy wejdzei bez wiekszych przerobek?? Jak myslicie?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) @chojrakrock Zamiast tego marnego "alusa" kup tego Spire: http://allegro.pl/item85544850_spire_do_ka..._cf201_neb.html Jak widzisz cena syci, a i radiatorki też są... no i cooler Cu! Z wiatraków, jeśli chodzi o stosunek cena/możliwości to aktualnie jest to najlepsze rozwiązanie! Edytowane 18 Lutego 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam w najblizszym czasie kupuje DFI bo stracie mojego Fatal1ty :cry: i sledze te topic, co byscei mysleli o tym revoltecu cena przystepna a i dodatkowe radiatorki zawsze sie na cos przydadza :D ciekawe tylko czy wejdzei bez wiekszych przerobek?? Jak myslicie?? :) ten revoltec to lipa i jeszcze cena poraża :( praktycznie to samo co standardowe chłodzenie na DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmdal Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Niebieski Zalman (wygiety) temp 36*C max 40*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) @chojrakrock Jesli musi byc to Revoltec to zdecydowanie lepiej cos takiego Edytowane 18 Lutego 2006 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dzieki za szybka odpowiedz :D teraz czekam tylko na pzrelew i ide po DFI mam nadzieje tylko ze dobrze trafie, a wentyl zmienie za jakis czas bo jestem totalny splukany przez ram :( mozecie mi tylko powiedziec na jaki kolor jest podswietlany ten revoltec bo ta nie ma nic o tym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 U mnie Zalman i grafa w dolnym slocie. Na calosc dmucha fander 120mm ktory zarazem daje powietrze dla freezera. (zalman jest na fotce zasloniety w czesci przez grafe, ale mozna go zlokalizowac :wink: ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 @aerial - a co to za buda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 mozecie mi tylko powiedziec na jaki kolor jest podswietlany ten revoltec bo ta nie ma nic o tym :wink:Z jednej strony jest czerwony, a z drugiej cos ala pomarancz... ;) Jak bede robil maly remanent w budzie (katodki :) ) to zrobie kilka fotek jak to wyglada. @aerial - a co to za buda?Wyglada jak BTX... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 albo desktop :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 albo desktop :]Dokladnie :razz: SilverStone LC17S pare fotek 1 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Dokladnie :razz: SilverStone LC17S Przy takim ustawieniu budy to chyba masz zablokowany wylot powietrza... Nie przeszkadza ci to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Przy takim ustawieniu budy to chyba masz zablokowany wylot powietrza... Nie przeszkadza ci to? Nie bardzo rozumiem o jaki wylot ci chodzi? Cyrkulacja wyglada tak ze na froncie budy jest swobodny dostep powietrza (kratka pod frontem) i fancer to napedza, dajac tak 3/4 tego do freezera na procu owiewajac nb. Reszta leci do grafy i do tagana ktora wciaga powietrze 2gim wentylem. Pozostale wyloty sa za procem (3x 80mm) i spokojnie wywala cale cieple powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Templer Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Kupilem tego revolteca R002 ale wczesniej kupilem 2 wentyle AC FPT 80mm. Wsadzilem do budy i problem z wentylem na mostku DFI zanikl. Wentyl jest nie slyszalny a wczesniej chodzil jak latajacy pterodaktyl. Obroty ma w granicach 4000 tem.48.(wczesniej mial 4500 i 52) Niech na razie revoltek lezy i czeka(jesc nie chce) zobaczymy co bedzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 a moze coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 @miramp To jest piękne, ale gdzie i za ile można to kupić? Ja w tej chwili kończę moda Freezera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...