Skocz do zawartości
X800

Alternatywa Chłodzenia Dfi

Rekomendowane odpowiedzi

A na zdjęciu nie ma przypadkiem niebieskiego zalmana? Czy jest to stock heatsink, a jeśli to drugie, to jak wysoki?

Po drugie, w drugie PCI-E to można na DFI załadować, oraz zasadniczo na płytach SLI. To Twoje mobo ma dwa PEG?

No tak hehe, może trochę się xle wypowiedziałem poprzednio. Chodzi o to że PRZESIADAM SIĘ na DFI i mam pytanie gdzie będę musiał wpakować grafe - na góre czy na dół, jesli na DFI zamontuję zalmana właśnie.

A pytanie o to gdzie jest lepiej i czy jest różnica polega na tym, że chciałbym wiedzieć czy jak przeładuję grafę w dolny slot, to stracę np na przepustowości PCIEx ? Czy jest to zupełnie obojetne gdzie będzie grafika ?

PS

Paskudne kable ATA

Heh, a tyle się meczyłem żeby takie ładne znaleźć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Didymos234 - ale ty przekrecasz

zayonnc nie napisal, ze nie dziala, tylko ze czasami jest problem

nie siej plotek, tylko najpierw dowiedz sie dokladnie o co chodzi, przeczytaj topic o dfi i bedziesz wszystko wiedzial

ps. tak z ciekawosci - w ilu topicach zadales jeszcze te same pytania ? znalazlem narazie chyba 3 - tu, o dfi nf4 lp i gto... co pominolem ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Didymos234 - ale ty przekrecasz

zayonnc nie napisal, ze nie dziala, tylko ze czasami jest problem

nie siej plotek, tylko najpierw dowiedz sie dokladnie o co chodzi, przeczytaj topic o dfi i bedziesz wszystko wiedzial

ps. tak z ciekawosci - w ilu topicach zadales jeszcze te same pytania ? znalazlem narazie chyba 3 - tu, o dfi nf4 lp i gto... co pominolem ? ;)

Heh, no próbuje no :)

Zerknij w wątek o DFI :P Pytałem jak Ci weszła twoja x800gt i jak to sie ma do zalmana, czy wejdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies juz pokazywalem fotki... ale nie pamietam gdzie;

znalazlem gdzies w szafie radiatorek - cos w stylu tego

http://www.proline.pl/pictures/titan_ttc_k635t.jpg

troszke pokombinowalem, i udalo sie -

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

temp utrzymuje sie na poziomie 44'C bez zadnego nawiewu - radiator cieply

po wlaczeniu wiatraka w sciance budy (120mm dmuchajace na wys grafy) temp zeszla do 30'C

jak dla mnie rewelacja - i koszt to 7zl (w moim przypadku 0cl - radiatorek mialem) , a nie +/- 20 :]

teraz i tak chce wode

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra.. przyczytalem wszystkie watki i.. dalej nic nie wiem :-) :-) bede mial Radeona X1900XTX Sapphire.. czym najlepiej bedzie zastapic ten wiatrak? Zalman NB47J i rozginac? jesli nie.. jak do ku.. nedzy przeniesc te zworki(zadnej straty nie bedzie, nie?)? co w koncu apropos Revoltec'a VGA Blue i Spire SP201-NBL? w obydwu trzeba dlubac? chce tego uniknac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w najblizszym czasie kupuje DFI bo stracie mojego Fatal1ty :cry: i sledze te topic, co byscei mysleli o tym revoltecu cena przystepna a i dodatkowe radiatorki zawsze sie na cos przydadza :D ciekawe tylko czy wejdzei bez wiekszych przerobek?? Jak myslicie?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chojrakrock

Zamiast tego marnego "alusa" kup tego Spire: http://allegro.pl/item85544850_spire_do_ka..._cf201_neb.html Jak widzisz cena syci, a i radiatorki też są... no i cooler Cu! Z wiatraków, jeśli chodzi o stosunek cena/możliwości to aktualnie jest to najlepsze rozwiązanie!

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w najblizszym czasie kupuje DFI bo stracie mojego Fatal1ty :cry: i sledze te topic, co byscei mysleli o tym revoltecu cena przystepna a i dodatkowe radiatorki zawsze sie na cos przydadza :D ciekawe tylko czy wejdzei bez wiekszych przerobek?? Jak myslicie?? :)

ten revoltec to lipa i jeszcze cena poraża :( praktycznie to samo co standardowe chłodzenie na DFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za szybka odpowiedz :D teraz czekam tylko na pzrelew i ide po DFI mam nadzieje tylko ze dobrze trafie, a wentyl zmienie za jakis czas bo jestem totalny splukany przez ram :( mozecie mi tylko powiedziec na jaki kolor jest podswietlany ten revoltec bo ta nie ma nic o tym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozecie mi tylko powiedziec na jaki kolor jest podswietlany ten revoltec bo ta nie ma nic o tym :wink:

Z jednej strony jest czerwony, a z drugiej cos ala pomarancz... ;) Jak bede robil maly remanent w budzie (katodki :) ) to zrobie kilka fotek jak to wyglada.

@aerial - a co to za buda?

Wyglada jak BTX... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takim ustawieniu budy to chyba masz zablokowany wylot powietrza...

Nie przeszkadza ci to?

Nie bardzo rozumiem o jaki wylot ci chodzi?

Dołączona grafika

Cyrkulacja wyglada tak ze na froncie budy jest swobodny dostep powietrza (kratka pod frontem) i fancer to napedza, dajac tak 3/4 tego do freezera na procu owiewajac nb. Reszta leci do grafy i do tagana ktora wciaga powietrze 2gim wentylem. Pozostale wyloty sa za procem (3x 80mm) i spokojnie wywala cale cieple powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem tego revolteca R002 ale wczesniej kupilem 2 wentyle AC FPT 80mm.

Wsadzilem do budy i problem z wentylem na mostku DFI zanikl.

Wentyl jest nie slyszalny a wczesniej chodzil jak latajacy pterodaktyl.

Obroty ma w granicach 4000 tem.48.(wczesniej mial 4500 i 52)

Niech na razie revoltek lezy i czeka(jesc nie chce) zobaczymy co bedzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi