Chemik16 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 z zelmanem jest jakiś silikon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 po co 'normalna' ? przeciez mx-1 jest raptem 2-3 stopnie giorsza w stresie od as5 -_-' wiec zmiana pasty zupelnie bezzasadnaHa, owszem. MX-1 nie jest taka zła jeśli chodzi o same właściwości i wydajność. Ale rozsmarowanie bywa ciężkie, nie wiadomo jak się do tego dobrze zabierać, czasem nie chce iść, no ogólnie jest ciężka do instalacji. Niektórym działa bardzo dobrze, ale tym bardziej początkującym i pechowcom daje wysokie tempy. Poza tym tylko zły docisk albo skaszaniona pasta (no ewentualnie jeszcze wariacja czujnika) może dawać 58 stopni, jeśli jest jakikolwiek nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Posmaruj se AS5 bo ta zalmanowska jest do d****, zreszta cos duze masz te temp :lol: daj koniecznie nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobo2k6 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 wzialem tylko 80mm na obudowe ktory wieje na czipset i jest ~40 ;] wiec wszystko ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machoojo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja również mam problemy z chłodzeniem na dfi. Grafe mam w dolnym slocie ponieważ chłodzenie na proca inaczej nie pozwala. Pozatym standardowy mod ultra@sli wydaje mi sie że uwolił troche dodatkowego ciepła. Myśle nad zalmanem ZM-80C-HP http://allegro.pl/show_item.php?item=78660223 . Rozwiązanie troche drogie ale skuteczne i ciche:D Zastosowane w GeoPc http://www.benchmark.pl/artykuly/rzut_okie...SLI/img-3-s.jpg http://www.benchmark.pl/artykuly/rzut_okie...SLI/img-2-s.jpg a jak wogole to to zalozyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) A ja własnie na swoim nowym nabytku pociąłem Zalmana niebieskiego, nie wygląda to może efektownie ale na razie zdaje egzamin... Przystosowałem od razu przyszłościowo, na dłuższe karty (a`la GF 6xxx/7xxx), trzeba było wywalić 2 rzędy żeber żeby wszystko ładnie się zmiesciło... EDIT: Jaka jest normalna temperatura chipsetu u was podczas kilkania w necie itp ? No i przy którkim wysiłku, przy długim nie patrzyłem. Jako kótki wysiłem uważam partyjkę w jakąs gr (NFS MW) z 20 minut Edytowane 7 Marca 2006 przez Didymos234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Jaka jest normalna temperatura chipsetu u was podczas kilkania w necie itp ? No i przy którkim wysiłku, przy długim nie patrzyłem. Jako kótki wysiłem uważam partyjkę w jakąs gr (NFS MW) z 20 minut u mnie jest kolo 45' przy 3000rpm :wink:, niedlugo musze zmienic na revolteca ale z kasa cienko :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 a jak wogole to to zalozyc? Ja sie wlasnie mecze z zalozeniem...jak wykombinuje jak to zrobic wszystko ladnie opisze i zrobie fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ja sie wlasnie mecze z zalozeniem...jak wykombinuje jak to zrobic wszystko ladnie opisze i zrobie fotki :) czekamy na wieści :) Ps. sprobuj przelozyc do 2 slotu pci-e i pusc na x8, moze bedize latwiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Nie w tym problem, nie wiem jak przymocowac heat pipe do chipsetu. Blok pasuje swietnie ale heat pipe jest do niego "przycisniety" gornym platem radiatora. Mysle nad odwrotnym przykreceniem drugiego bloku przeznaczona na rewers karty, ktory podtrzymywal by heat pipe. Musze kupic odpowiednie sruby. http://img133.imageshack.us/my.php?image=zm80ahpbp7bj.jpg Edytowane 7 Marca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ja postaram sie również kiedyś tam pokazać swojego pogętego Zalmana. Mam na nim 40*, przsynajmniej tyle pokazuje. Delikatny nawiew z Pentagrama XC-80Cu na grafie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czy ktoś z was próbował już zakładać BORGA na chipset? Chciałbym sie dowiedzeić czy w ogóle gra jest warta świeczki z tym sprzętem, bo wygląda zachęcająco, ale gdyby nie ta cena :sad: :sad: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Jesli zamierzam podkrecac to lepiej zalman, Revoltec a moze cos innego :P? Zalezy mi tez troche na ciiiszy. Edytowane 10 Marca 2006 przez michaelm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Jedyna sensowna alternatywa http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1434 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 e tam .. jeszcze to http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=1418 gdyby nie cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Tja, porównywanie pasywki (nawet o takiej powierzchni odprowadzania ciepła) z blokiem wodnym uważam za kiepski żart. Chyba, że masz na myśli zdeklarowanych przeciwników wody w komputerze, dla nich taki borg może być niezłym pomysłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Jesli zamierzam podkrecac to lepiej zalman, Revoltec a moze cos innego :P? Zalezy mi tez troche na ciiiszy. (nie chce przekraczac 60 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (nie chce przekraczac 60 zł)zm47 grafa w dolny slot i nawiew na zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 zm47 grafa w dolny slot i nawiew na zalmanaodpada - chlodzenie na grafie 2 slotowe, a obydwa pci mam zajete :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 jak dobrze poszukasz to znajdziesz revolteca vga blue (do 50zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 jak dobrze poszukasz to znajdziesz revolteca vga blue (do 50zł)co tam trzeba wtedy dokladnie przypilowac? glosny, cichy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 przeszukaj topic to bedziesz wiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 co tam trzeba wtedy dokladnie przypilowac? glosny, cichy? jeden otwór trza troche przewiercic do wewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ja mam spire (30 zł), tylko trzeba przypilowac w miejscu zaznaczonym na foto Plastik sobie podarowalem :lol: Bądz tak przypiłować jak na fotce... ;) Z resztą sam tak zrobiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 spire i revolvtec roznia sie czyms oprocz ceny i tego plastiku na wierzchu :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Tak patrząc się na tego spire'a i revoltec'a to raczej chyba niczym. No może tak jak wspomniałeś ceną i kawałkiem plastiku... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Tak patrząc się na tego spire'a i revoltec'a to raczej chyba niczym. No może tak jak wspomniałeś ceną i kawałkiem plastiku... ;)nie :) w revoltecu tez jest plastik ... ale ja go sciagnełem ;] bo owiewam go z boku przy max oc .. i w tem sposopb powietrze lepiej wpada na jego finy ;] Edytowane 12 Marca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Dla mnie cooler Spire i Revoltec-a to jeden pies, nawet gratisy dają takie same - 4 radiatory (Cu), pasta i przejściówka. Bierzcie Spire - tańszy, swego czasu mi udało się go wyhaczyć a ~32zł (nówka - Allegro). Swoją drogą mCubed BORG kusi jak jasna cholera :wink: Tylko ciekawe ile razy można go wyginać w jednym miejscu i w którym momencie strzeli "rurka", bo jeśli wytrzyma z 2-3 przeróby to ew. można się skusić. Teraz wskoczy na nf4, a za jakiś czas można by go władować na mobo z AM2. Na dłuższą metę te ~200zł to nie tak wiele za ciszę, w końcu może styknąć na jakieś 2-3 lata. Edytowane 12 Marca 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) 200zł za tego BORGA nigdy bym nie dał, rozumiem 40-50zł ale nie dwie paki :blink: Edytowane 12 Marca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 200zł za tego BORGA nigdy bym nie dał, rozumiem 40-50zł ale nie dwie paki :blink:dokładnie to już freezer jest ciekawszy, sam se chyba zrobie bo został mi jeszcze z platformy od intela tylko nie wiem jak zrobić zapinke z domowych rzeczy bo niebiekiego zalmana nie kupie specjalnie dla zapinki :mur: ?! pozatym narazie moj nowy wentyl na dfi lata na troche ponad 2.5k i jest dla mnie cichy zagłusza go wytłumiony dysk samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...