Grimlock Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) A co powiecie na to :?: ThermalRight HR-05 http://www.thermalright.com/a_news/main_news_hr05.htm Cena około 22USD, w Polsce pewnie będzie prawie stówa :/ Ciekawe czy będzie wersja dla nF4 pod AMD :) Edytowane 21 Marca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 IMHO za duze to jest przedewszystkim za wysokie. Gdyby konstrukcja byla przecieta wzdluz i przypominala modyfikowane kilka stron wczesniej frezery byloby niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 u mnie sie nie zmiesci :PP musial bym go wygiac zeby karta weszla a o sli to moge zapomniec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Kiepski pomysł. Też trzebaby ciąć i giąć i to ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) ja mam coś takiego robiłem to z radiatora z P2 przypomina to niebieskiego zalmana mocowanie jest na śróbki sorry za cytowanie zdjęć dmucha na to 80x80 AC na 5V procek chłodzony pół pasywnie boxem:) Edytowane 21 Marca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Kiepski pomysł. Też trzebaby ciąć i giąć i to ostro. To jest wersja na nf4 SLI dla Intela, nic nie trzeba ciąć ani giąć. Podałem to jako przykład ciekawej kontrukcji i całiem wydajniej. Fajnie byłoby gdyby podobne i dopasowane do nf4 dla AMD powstało rozwiązanie. Przy karcie w dolnym slocie ten ThermalRight po zastosowaniu odpowiedniej zapinki jest idealny. Dla mnie SLI jest całkowicie zbędne i na pewno z niego nie skorzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 To jest wersja na nf4 SLI dla Intela, nic nie trzeba ciąć ani giąć. Podałem to jako przykład ciekawej kontrukcji i całiem wydajniej. Fajnie byłoby gdyby podobne i dopasowane do nf4 dla AMD powstało rozwiązanie. Przy karcie w dolnym slocie ten ThermalRight po zastosowaniu odpowiedniej zapinki jest idealny. Dla mnie SLI jest całkowicie zbędne i na pewno z niego nie skorzystam. A to sorry, zwracam honor :) Nie wypowiadam się w kwestii tejże płyty dla Intela, pewnie ma nawet inaczej położony chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Nic się nie stało :) Inna fotka: You will be happy to know, that Thermalright will be coming out with some super new chipset cooler, my spies tell me that there will be an Intel version and an AMD NForce4 version. Ciekawe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Ciekawe :wink:Nawet bardzo, ciekawe kiedy to to się pojawi. Jednak jak znam życie będzie baaaardzo drogie. Do tego nie wszystkie płyty jak DFI maja tak skopane położenie chipestu... Oby nowy termalight był przeciętuy na pól... wiadomo chyba o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ... Oby nowy termalight był przeciętuy na pól...Marzy Ci sie seryjnie przeciety freezer, pomniejszony i z wygodna zapinka. Gdyby cena tak skonstruowanego cuda nie przekraczala 50 zl bylby hit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) dzisiaj zamontowałem Revoltec VGA Blue, po małych przypiłowaniach :) nie jestem z niego do konca zadowolony poniewaz temperatura spadła jedynie o jakieś 5 stopni, wiatrak na max obrotach jest głośny ~5800 obr/min, dopiero przy ~3500 prawie go nie słychać, ale temperatura utrzymuje się w granicach 45 stopni zrobiłem osobną ramke zabezpieczającą rdzeń przed ukruszeniem z tekturki i własnie zastanawiam się czy jej nie usunąć, czy to moze ona nie powoduje wyższej temperatury coś jak Coopershim, zaznaczam, ze jest ona niższa od rdzenia kolejna sprawa to taka, że jednak rdzeń nie dotyka radiatorka na srodku tylko nieco z boku, spawdzałem jego temperature i jest dosyć gorący, czyli styka się z nim może ktoś się pochwali jakie ma temperatury z tym coolerkiem i przy jakich obrotach :unsure: Edytowane 22 Marca 2006 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 zrobiłem osobną ramke zabezpieczającą rdzeń przed ukruszeniem z tekturki Odklej gabke z orginalnego coolera i przyklej do revolteca powinna byc lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Właśnie ta oryginalna niezbyt che schodzić, a nie che jej uszkodzić, tą tekturkową ramke dociołem na wzór tej oryginalnej, więc różni sie tylko materiałem a rozmiarowo jest taka sama, nie wiem, może jak najdzie mnie ochota na rozebranie całego kompa przy czyszczeniu to usune ją, moge też spróbować wykorzystać stary wiatraczek jako wspomagacz :) // zobaczymy za pare dni jak AS 5 nabierze pełnej przewodności cieplnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Właśnie ta oryginalna niezbyt che schodzić, a nie che jej uszkodzić Podwazasz gumke ostrym nozem i schodzi pieknie :) Na "ulezenie" sie AS5 bym nie liczyl od momentu zalozenia jej skutecznosc wynosi praktycznie 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 u mnie z czasem nawet temp rosly a nie malaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 u mnie z czasem nawet temp rosly a nie malalyMoze roznica temperatur w pokoju ?? Nie spotkalem sie z przypadkeim zeby temperatura z czasem wzrosla... ani zeby spadla takze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Właśnie ta oryginalna niezbyt che schodzić, a nie che jej uszkodzić, tą tekturkową ramke dociołem na wzór tej oryginalnej, więc różni sie tylko materiałem a rozmiarowo jest taka sama, nie wiem, może jak najdzie mnie ochota na rozebranie całego kompa przy czyszczeniu to usune ją, moge też spróbować wykorzystać stary wiatraczek jako wspomagacz :) // zobaczymy za pare dni jak AS 5 nabierze pełnej przewodności cieplnej Moim zdaniem temperaturka całkiem normalna. Zwróć uwagę, że czujniki na płycie pokazują ci pewnie praktycznie identyczną temperaturkę w obudowie, więc nie ma się co dziwić że na samym chipsecie jest około 45*C. Co do tekturki - w sumie wątpię żeby coś się stało, ale ja brałem pod uwagę coś takiego że ona mogłaby się teoretycznie nawet spalić (dosłownie - żywym ogniem hehe) więc wykorzystałem gąbeczkę z oryginalnego wiatraka. Bardzo prosto jest ją zdjąć przy pomocy nożyka do tapet... Edytowane 22 Marca 2006 przez Didymos234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 ta ramke tekturowa przykleiłem po rogach taką tasmą dwustronną, więc napewno nie zeslizgnie się i nie zaczepi o rdzeń, a juą napewno nie zalapi się, bo temperatura w jakiej tektura zaczyna palić się jest sporo wyższa niz 45 - 50 stopni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 ta ramke tekturowa przykleiłem po rogach taką tasmą dwustronną, więc napewno nie zeslizgnie się i nie zaczepi o rdzeń, a juą napewno nie zalapi się, bo temperatura w jakiej tektura zaczyna palić się jest sporo wyższa niz 45 - 50 stopni ;)No więc w porządku :) Jak działa to działa. Pytanie do wszystkich - jakie macie temperatury na chipsecie ? Porównywalne do 45*C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Ja mam teraz 45 stopni na standartowym brzeczku@5500 obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Gdzie moge kupic termometr do kompa???Bo ten temat w Faq o termotrze to bez zdjec i wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 U mnie temp chipsetu 45C @3500 obr/min. obudowa zamknięta + wentyle przód i tył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Otwarta buda, wiatrak standardowy działający wtedy kiedy i jak chce, temperatura niby 30-35 stopni, ale jak przyłoże palec to raczej cieplej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Otwarta buda, wiatrak standardowy działający wtedy kiedy i jak chce, temperatura niby 30-35 stopni, ale jak przyłoże palec to raczej cieplej.Ty masz NF3, więc się nie liczy. Chodzi o temperatury na NForce4, przede wszystkim z chłodzeniem defaultowym. Chciałbym wiedzieć jak wygladają te temperaturki w porównaniu z moimi przy modowanym na poprzedniej stronie tego tematu niebieskim Zalmanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 u mnie na wyjcu+ceramque (w biosie ustawilem max rpm przy 47'C) jest/bylo cicho - nie wiem ile bylo dokladnie rpm... ale chyba cos kolo 3 - 3,5k. temp utrzymywala sie na poziomie 45'C po lekkim oc - na codzien (250x9, def V, 1:1, ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 wyjec + na codzien 10x250 w biosie ustawione na max rpm 55C wiec ma cos kolo 3500rpm temp = 45-46C aha buda otwarta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 40 C idle, stress 45 C niebieski zalman + fander 120mm @ 800RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Wyjec ustawiony na ok 3800-4000 pasta standart i temp 43-46. Z zalmanem mam 39-45 + CISZA Z ustawieniami z podpisu i napieciem NB na 1.6V Edytowane 23 Marca 2006 przez Sssaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaRLuS Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam, u mnie przy otwartej obudowie 49 ~2200 rmp'ow htt 250 aha jest to bzyczek na as5 zamiast tego zoltego kleju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 A czy zastanawiał się ktoś z Was nad takim modem: Freezer 64 ale obcięte dwa HP z jednej strony oczywiście żeby dało rade zrobić SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...