ed00s Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Tak sobie przegladalem allegro i http://www.allegro.pl/item86190669__akasa_..._lepszych_.html no troche drogi ... ale zdjac ten wiatrak i moze by sie zmiescilo na chipset .... wydajnosc bylaby nieziemska :D a wiatrak mozna podczepic na budzie gdzies ... ma moze to to ktos ??? Ja skonczylem pilowac frezera .. pilka do metalu kontowka i Kinzo szlifierka multi ... no wyglada nie zle ale zastanawiam sie nad taki rozwiazaniem. Jak nie mialem budy to bylo git z temp .. a teraz nie wime jak sobie z ta platanina kabli poradzic ...:< Edytowane 23 Lutego 2006 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Tak sobie przegladalem allegro i http://www.allegro.pl/item86190669__akasa_..._lepszych_.html no troche drogi ... ale zdjac ten wiatrak i moze by sie zmiescilo na chipset .... wydajnosc bylaby nieziemska :D a wiatrak mozna podczepic na budzie gdzies ... ma moze to to ktos ??? Ja skonczylem pilowac frezera .. pilka do metalu kontowka i Kinzo szlifierka multi ... no wyglada nie zle ale zastanawiam sie nad taki rozwiazaniem. Jak nie mialem budy to bylo git z temp .. a teraz nie wime jak sobie z ta platanina kabli poradzic ...:< za te kase wolał bym sobie wode założyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Wolal bys wode ??:P chyba z cpc bo inne dobre ciche i rownie efektywne rozwiazania sa drozsze ^^ Mialem wode na bardzo ciechej pompce ... ael i tak na chlodnicy musisz umiescic wiatraki ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Probowal juz ktos zalozyc Zalamana ZM80D-HP lub jemu podobne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Kilka dni walki z freezerem :) z małą pomocą kolegi i z jego szlifierką kątową :) Muszę trochę jeszcze nad nim popracować szczególnie nad zapinką. Żałuję, że nie kupiłem zalmana i nie użyłem ich zapinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 a jak z temp ? bez i z oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) bez oc nie wiem bo mam zawsze podkręconego kompa :) co do temp max widziałem 36C co do obrotów (4k system) to czujnik coś wariuje ;) Edytowane 25 Lutego 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 spoko - ja ostatniio zainstalowalem sobie mbm i pokazuje mi ponad 10k obrotow na wiatraku ktory sie prawie nie kreci :P ciekaw jestem jaka by byla temp bez nawiewow z zalmanow - niby niewiele, ale zawsez cos tam dmucha moze przelozyl bys kawalek kartki tak, zeby wykluczyc nawiew z wiatrakow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ciekaw jestem jaka by byla temp bez nawiewow z zalmanow - niby niewiele, ale zawsez cos tam dmucha moze przelozyl bys kawalek kartki tak, zeby wykluczyc nawiew z wiatrakow ? Nie tyle z zalmanow ale bezposrednio nad jest fander ktory daje zimne powietrze. Tak owiewany freezer mus bardzo dobrze dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wiem - ale chodzi mi o to jak dziala jako pasiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 @chase1 temp idle może być :) fanderki odłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 @ Nierealny - bardzo ladnie wyciete. Gdyby jeszcze opatentowac sposob na jakas pewna i tania zapinke byloby idealnie. Potem filtrowac allegro wylapujac jakies stare modele freezerow za grosze, przerabiac i sprzedawac jako swietny cooler na DFI. Mysle ze gdyby byla taka gotowa konstrukcja za te 60-70zl znalazloby to wielu nabywcow - biorac pod uwage ze te male huragany revolteca za 5 dych ciesza sie takim powodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) ja mam coś takiego robiłem to z radiatora z P2 przypomina to niebieskiego zalmana mocowanie jest na śróbki Edytowane 26 Lutego 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @KAMILcom... witajh w klubie - moj jest w poscie #161 ale gdzie ty masz grafe ? chyba ze jedziesz na tej pci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ok ja probuje z Zalmanem ZM80C-HP, ZM80A-HP lub ZM80D-HP. Zobaczymy jakiego kupie na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @KAMILcom... witajh w klubie - moj jest w poscie #161 ale gdzie ty masz grafe ? chyba ze jedziesz na tej pci ;) grafe tą na pci mam na poczcie :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) @Nierealny - bardzo fajnie rozwiazales sprawe. OT bardzo fajna buda :) Dosc praktyczna na wzor serwerkowych. IMHO Czy czy nie boisz sie ze walnie na boczną stronę? Ile taki spass kosztuje? Czy to nie chieftec przypadkiem? Mnie dosc bardzo interesuje taka kwestia ktore rozwiazanie wybrac? - Czy zalozyc boczny nawiew 120 mm (cos cichego) i czy w ogole jest sens pakowania sie w kontrolery obrotow (pomijam kwestie iz sa cholendarnie kosztowne)? - czy walsnie moze lepiej kupic bude BIG tower Ps. Kwestia temperatur - im predzej tym lepiej: jak wentyl na NB na max to ok 49 st C, a tak nawet do 58 st. Grafa 6x st C (z podpisu) Warunek: potrzebna cisza, a po ostatnich excesach z wentylem na NB, zaczynam tracic cierpliwosc. Co byscie polecali by nie bylo zbyt drogo a skutecznie cicho?? Edytowane 26 Lutego 2006 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mnie dosc bardzo interesuje taka kwestia ktore rozwiazanie wybrac? - Czy zalozyc boczny nawiew 120 mm (cos cichego) i czy w ogole jest sens pakowania sie w kontrolery obrotow (pomijam kwestie iz sa cholendarnie kosztowne)? - czy walsnie moze lepiej kupic bude BIG tower a co ma pierwsze z 2'gim wspolnego? do midi nie mozna dac wiatraka z boku ? :P niedrogo to ile ? Ile taki spass kosztuje?to zalezy czy masz juz freezera jakiegos czy nie nowy freezer to ok 60zl Co byscie polecali by nie bylo zbyt drogo a skutecznie cicho??masz caly watek o tym - poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) @Bulsky no buda rzeczywiście bardzo fajna!! jedynym jej minusem było wchodzenie w wibracje (buczenie) przez zapinkę do twardziela (trochę izolacji rozwiązało ten problem). a co do budy to dokładnie to ten model http://allegro.pl/item83161466_chieftec_me...b_gw_2l_fv.html :) jak widzisz buda jest midi :) big jest zdecydowanie za duża. nie rozumiem twojego pytania "IMHO Czy czy nie boisz sie ze walnie na boczną stronę?" budę mam zawszę zamkniętą na pierwszym zdjęciu jest to dokładnie pokazane :) za freezera dałem http://allegro.pl/item81907602_arctic_cool...5_bcm_wawa.html :) Edytowane 26 Lutego 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) a co ma pierwsze z 2'gim wspolnego? do midi nie mozna dac wiatraka z boku ? :P jasne ze mozna chyba ze ktos ma archaiczna bude w ktorej miesci sie wszystko co da sie wrzucic (patrz podpis),ps. X-fi posiada +y panel Ps. buda nie posiada boczynych nawiewow i jeden tylni ale to nie problem ; na przyszlosc szukam optymalnego rozwiazania niedrogo to ile ? buda ~300 regulator obrotow ~150-200 wentyle ~zalezy Kiedy osiagamy optymalny efekt przy min kosztow? Zakladam ze zamierzam rozbudowywac sprzet na przyszlosc (1) noi oczywiscie czy mozna na wypchanej po brzegi midi dobrze chlodzic konwencjonalnie powietrzem ?:) to zalezy czy masz juz freezera jakiegos czy nie nowy freezer to ok 60zl nie wiem co masz na mysli? freezer jako chlodzenie na procka? jesli tak - to mam :) freezer 64 -- sorry nie kontaktuje :| masz caly watek o tym - poczytaj czytalem na szybko :) No offence :) @Nierealny : pytanie tyczylo subektywnego odczucia ze buda jest ogromnei wysoka przy stosunkowo niewielkiej powierzchni podstawy :) Stad moje pytanie czy gdybym sie przypadkiem mial "potknac" o kompa to czy komp nie zaliczy gleby, no i ja of course tez (ale to mniej wazne) ;) ?? Juz sprawdzam linki :) EDIT: thx :) Edytowane 26 Lutego 2006 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @Bulsky nie ma mowy żeby się przewróciła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nierealny mozesz podac linka gdzie kupiles zapinke ??? szukam na allegro i nie ma ;< sa jakies sklepowe ale .. nie che mi sie bawic w sklepy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nierealny mozesz podac linka gdzie kupiles zapinke ??? szukam na allegro i nie ma ;< sa jakies sklepowe ale .. nie che mi sie bawic w sklepy.A to nie cos takiego? http://cpc.pl/mocowania.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 A gdzie i za ile takiego można nabyć? Jaka zapinka do tego? Zapodaj trochę szczegółów bo jest to chyba alternatywa dla tego z Niemiec? Jeden egzeplarz na caly swiat B) . Trzyma sie na srubkach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nierealny mozesz podac linka gdzie kupiles zapinke ??? szukam na allegro i nie ma ;< sa jakies sklepowe ale .. nie che mi sie bawic w sklepy. dokładnie to jest ta zapinka http://cpc.pl/mocowanie3.php ale lepiej zrobisz jak kupisz niebieskiego zalmana i użyjesz ich mocowania. wyjdzie taniej, lepiej i mniej się narobisz :) do tego zostanie Ci jeszcze radiator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobo2k6 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A ja mam problem bo niby zainstalowalem zalmana niebieskiego, posmarowalem chipset AC MX-1 i temperatura jest okolo 58 stopni =[ planuje na bok obuowy wladowac fandera 92 tak zeby jeszcze wialo na zalmana ale i tak mnie to troszke irutyje =[ a grafike wladowalem do 2 slocika ponizej. Jakas porada dla mnie bo dopiero co zaczynam sie bawienie w takie rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 daj ten nawiew i zmien paste na normalna (polecane są ceramique i as5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobo2k6 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A ta ktora jest razem z zalmanem nadasje sie czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 po co 'normalna' ? przeciez mx-1 jest raptem 2-3 stopnie giorsza w stresie od as5 -_-' wiec zmiana pasty zupelnie bezzasadna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) A ta ktora jest razem z zalmanem nadasje sie czy nie ?nadaje sie Edytowane 2 Marca 2006 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...