Skocz do zawartości
hardy99

Epson Dx3800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem tydzien temu Epsona DX3800, wydrukowałem z 10 stron, a dzis drukarka twierdzi że nie ma tuszu. O co chodzi ? Przeciez tusz miał starczyc na duzo wiecej. Wszyscy twierdzą, ze Epsony są tanie w eksploatacji. Moj wcześniejszy HP DeskJet 3325 na orginalnym tuszu drukowal przez rok (100-150 stron). Co mi po tym ze tusz kosztuje 35 zł jesli starcza na 10 str. Jest jeszcze możliwość, że zbiorniczki były tylko w małej częsci napełnione. Słyszał ktoś o takim procederze ze strony Epsona ? No bo jesli mam teraz dodac do tego ponad 100 zł na tusze to ja dziekuje. Wtedy za urządzenie wyjdzie mi 450 zł, a nie 350. Czekam na jakies sugestie.

Edytowane przez hardy99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że nikt nie jest w stanie mi pomóc. Urządzenie wylądowało w serwisie, wróciło do mnie z adnotacją spawne. Tusz został wymieniony na nowy i jak zauważyłem nic poza tym. Urządzenie dalej drukowało używając ogromną ilość tuszu. Zobaczyłem jednak, że działo się to tylko po tym jak drukarka była przez pewien czas nie uzywana (7-9 dni). Dało się przed drukiem usłyszeć przesuwanie zbiorników z tuszem, a druk kilku stron tekstu A4 pochłonoł ok 20% zbiornika. Poonowny wydruk tych samych stron po upływie minuty nie kosztowało nawet 1 %. Zadzwoniłem do serwisu i dostałem informacje, by nie wyłączać jej wogule (tzn. ma się świecić lamka przy przycisku ON). Jakieś to dziwne. Miałem juz kilka drukarek i z żadną nic takiego nie musiałem robić. Rozumiem, że drukarka powinna byc właczona do sieci energetycznej, ale by miała być cały czas właczona i gotowa do druku to nie słyszałem. Spotkał się ktoś z czyms takim ? Jeśli tak to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłes blad ja wydrukowałem okolo 25 stron z pokryciem okolo 10/15% czyli z pokryciem producenta 5% wydrukowałem50 czy 75 stron niewyłanczajac drukarki i tuszu ubyło moze 1 mm z pasku czarnego tuszuu wiec zrob tak jak ci mowie niewyłanczaj jka bedzie całycas włanczone wezmie ci jedynie 1W wiec pewnie złotowke w skali miesiaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi