hardy99 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Kupiłem tydzien temu Epsona DX3800, wydrukowałem z 10 stron, a dzis drukarka twierdzi że nie ma tuszu. O co chodzi ? Przeciez tusz miał starczyc na duzo wiecej. Wszyscy twierdzą, ze Epsony są tanie w eksploatacji. Moj wcześniejszy HP DeskJet 3325 na orginalnym tuszu drukowal przez rok (100-150 stron). Co mi po tym ze tusz kosztuje 35 zł jesli starcza na 10 str. Jest jeszcze możliwość, że zbiorniczki były tylko w małej częsci napełnione. Słyszał ktoś o takim procederze ze strony Epsona ? No bo jesli mam teraz dodac do tego ponad 100 zł na tusze to ja dziekuje. Wtedy za urządzenie wyjdzie mi 450 zł, a nie 350. Czekam na jakies sugestie. Edytowane 12 Stycznia 2006 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Widze, że nikt nie jest w stanie mi pomóc. Urządzenie wylądowało w serwisie, wróciło do mnie z adnotacją spawne. Tusz został wymieniony na nowy i jak zauważyłem nic poza tym. Urządzenie dalej drukowało używając ogromną ilość tuszu. Zobaczyłem jednak, że działo się to tylko po tym jak drukarka była przez pewien czas nie uzywana (7-9 dni). Dało się przed drukiem usłyszeć przesuwanie zbiorników z tuszem, a druk kilku stron tekstu A4 pochłonoł ok 20% zbiornika. Poonowny wydruk tych samych stron po upływie minuty nie kosztowało nawet 1 %. Zadzwoniłem do serwisu i dostałem informacje, by nie wyłączać jej wogule (tzn. ma się świecić lamka przy przycisku ON). Jakieś to dziwne. Miałem juz kilka drukarek i z żadną nic takiego nie musiałem robić. Rozumiem, że drukarka powinna byc właczona do sieci energetycznej, ale by miała być cały czas właczona i gotowa do druku to nie słyszałem. Spotkał się ktoś z czyms takim ? Jeśli tak to prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_ufo Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 zrobiłes blad ja wydrukowałem okolo 25 stron z pokryciem okolo 10/15% czyli z pokryciem producenta 5% wydrukowałem50 czy 75 stron niewyłanczajac drukarki i tuszu ubyło moze 1 mm z pasku czarnego tuszuu wiec zrob tak jak ci mowie niewyłanczaj jka bedzie całycas włanczone wezmie ci jedynie 1W wiec pewnie złotowke w skali miesiaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...