miki_21 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 mam Win XP. sformatowałem bez problemu dyski D i E. Zabieram się za C. Wpisuje w wierszu poleceń to co trzeba do sformatowania.Ale wyskakuje mi że nie można sformatować dysku bo wolumin jest zajęty czy cos takiego.Pytalem sie znajomego i on powiedzial ze dysk jest do wyrzucenia.to prawda? mozna w takim razie naprawic jakims programem ten dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jak chcesz go sformatować skoro na dysku C masz pewnie zainstalowany windows? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 pozdrowienia dla twojego znajomego ;) dysk możesz sformatować z dyskietki startowej windy 98 (o ile tysk masz w systmie FAT32) a jeśli masz NTFS to możesz sformatować instalatorem z płyty windows xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ...Zabieram się za C. Wpisuje w wierszu poleceń to co trzeba do sformatowania... Ale wpisujesz to w konsoli cmd w WinXP? Jesli tak to oczywiste że tego nie zrobi. Kazujesz mu popełnić samobójstwo to nie dziw się że nie chce tego zrobić. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_21 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 a zapomnialem dodac na poczatku ze sie nie znam zbytnio na kompie i możecie sie smiac...carson a skoro wiesz jak sformatowac dysk systemowy to napisz jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 miki_21 ustawiasz w biosie Boot z CD-romu wyłazisz z biosu zapisując zmiany i wkładasz CD instalacyjny z Win XP.Instalator skopiuje pliki itd. Potem pokaże ci partycje,zaznacz C i nad podanymi partycjami masz jak byk napisane co masz zrobić krok po kroku.Jakbyś miał jeszcze jakieś wątpliwości to napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Wkładasz płyte od win XP i dajesz instaluj... bla bla bla i w końcu się zapyta czy ma sformatować dysk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 nie no spoko, wiadomo ze nie kazdy sie dobrze zna na kompie, ja nie twierdze ze ja sie dobrze znam. tak tylko mnie ten tekst rozsmieszyl. sorry jezeli cie obrazilem. a co do formatowania to wiesz ze bedziesz mial system do instalacji po formatowaniu partycji C. bo chyba skoro chciales formatowac c w windowsie to mozesz tego nie wiedziec. nie wiem, tak tylko pisze na wszelki wypadek. wystartuj kompa z plyty windowsa, rob co tam chce po kolei i jak wyswietli ci okienko z wyborem partycji na ktorej ma zainstalowac xp'ka to zaznacz C, usun ta partycje i zrob ja na nowo. i zainstaluj se system. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...