szuwax Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Mam problem z moim Mobilnym bartonem.Po załlozeniu go doL7VTA mnożnik automatycznie ustawia sie na 6 i daje to w sumie 800Mhz co mnie nie zadawala :cry: .zatem czy jest jakaś metoda na ustawienie normalnego mnożnika?moze jakiś nowy bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 to jest normalne że ci sie tak ustawia. większośc płyt gł. wykrywa tak mobine bartony. możesz oczywiście próbować w biosie zmienić mnożnik, albo jak w biosie się nie da to poszukaj w instrukcji od płyty gł. czy nie ma jakichś zworek od zmiany mnożnika. a w tym biosie którego aktualnie masz nie da się przestawić mnożnika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 A możesz zmieniać mnożniki spod win za pomocą cpumsr lub crystal cpuid? Jedyną możliwością ustawienia mnożnika w BIOS lub zworkami jest "demobilizacja" proca, czyli przecięcie trzeciego mostka L5[2], choć nie wiem, czy wypaku tej płyty pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...