Skocz do zawartości
Bloody

[hard Help] Wymiana Płyty Głównej

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dostałem laptopa, jest nim:

Aristo SMART 200

model EG8L ST(G200)

Jego poprzedni właściciel zrezygnował z niego, ponieważ w serwisie powiedzieli mu, że trzeba wymienić płytę główną, co kosztowało jedynie 1600 zł :?

Nie wiem co z nim zrobić nachętniej bym go uruchomił jakoś, ponieważ sprzedałem komputer i trafiłem w czas "świątecznych cen" więc kupowanie peceta w tej chwili nie ma sensu. Kapitał na wymiane płyty głównej w serwisie mam, ale nie wiem czy jest to opłacalne wogóle. Na allegro w tej cenie widziałem sprawny ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli dostales go za friko to na twoim miejscu bym go sprzedal na allegro. dolozysz to 1600 i kupisz jezeli sie uda jakas nowke w promocji z marketu :). pozostaje tylko kwestia osoby od ktorej dostales kompa, to troche nie fair wobec niego/niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dostałem go, żeby go sobie na części posprzedawać, a że nie mam komputera w tej chwili myślałem ze da sie moze jakoś go naprawić za troche mniejsze pieniądze.

Tylko nie wiem ile mógłbym wziąć za niego, ponieważ się na tym kompletnie nie znam (żeby nie było że powiedzmy sprzedam go servisantom z Aristo, a po wyjsciu się będą śmiali na jakiego barana trafli i że im odsprzedałem za połowe ceny :? )

-Jest to Pentium M 1800

-Ma 512 333 DDR + 128 266 DDR

-20 GB HDD

-Napęd Combo

-Troche obudowa z zewnątrz porysowana, ponieważ na budowie "pracował"

-grafika: radeon 32 MB

Nie wiem co jeszcze można podać bo sie na tym wogóle nie znam :?

Edytowane przez Bloody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi