rezo_ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, otoz podczas pisania w TB mam 100% zuzycia procesora, nawet nie da sie muzyki w tle sluchac a podczas pisania jest opoznienie tego co wklepę na klawiaturze do tego co pojawia sie na ekranie, ogolnie strasznie zamula :(, korzystam z TB 7.0 i pracuje w WinXP PRO. Komp jak w podpisie. Jak temu zaradzic? Edytowane 7 Grudnia 2005 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sam Sung Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) 1) Zmień kompilator, np. na Free Pascal - wersja Win32 (a może Delphi) (rozumiem że TB to Turbo Bascal ;) ) 2) gdzieś we właściwościach systemu (Panel sterowania -> System) można ustawić większą wydajność dla usług działających w tle (domyślne na XP jest dla aplikacji pierwszoplanowych) - może przestanie się zacinać? Można też ustawić wyższy priorytet np. w Winampie. Ale 100% obciążenia pozostanie. Edytowane 7 Grudnia 2005 przez Sam Sung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) tak zazwyczaj jest jak uruchamiasz wow, emulacje dosa... pamietam bo pisałem w borlandzie 3.11 i też tak miałem, podobnie w prologu... Jednak w szkole na kompach z windowsem 2003 server nie było tej wady... Widac XP - ten typ tak ma... :) mozsz spróbowac znizyć paskalowi troche priorytet... w menagerzez procesów... alt+ctrl+del... albo podnieśc winampowi.. tylko broń Boże nie ustawiaj czasu rzeczywistego bo komputer Ci stanie w miejscu :D Edytowane 9 Grudnia 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 wow w xp czasem cos nawala. W 2000 tez nie ma tego problemu. U mnie tp czasem pod xp chodzi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7U8 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 u mnie na xp sp2 nie ma zadnego problemu, wiec moze sp tez cos daje :-) ? moze cos pomoze ustawienie zgodnosci w tp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 tez mam xp pro sp2 i nic z tych rzeczy nie wystepuje... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Miałem podobnie na czystym xp, na google nic nie znalazłem więc pisałem w edit plusie i tylko kompilacje robiłem w TP. Obecnie problem sam się naprawił bo niedawno zrobiłem instalkę xp sp2 :) Dodam jeszcze, że kiedyś jeszcze na tym samym xp nie było żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...