xigi Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mam pytanie. Chcę podkręcić mojego Durona 1200. Nie ma możliwość zmiany mnożnika ani magistrali na płycie głównej (ECS K7VTA3 v2). Zostało mi więc pociąć procek i ustawić inny mnożnik za pomocą mostków L1, L6..... I tu jest problem - czym to cholerstwo przeciąć. Próbowałem żyletką, ale nie da rady. Nóż - za gruby. Czy ktoś to może robił i jak? Dzięki za pomoc Pozdrawiam IGI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 gdys troszke poszukal, to wiedzialbys ze, nalezy z tym isc do grawera/jubilera, sam to mozesz spier............ zepsuc proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 xigi są też inne sposoby oprócz tych o ktorych wspominał reed, mozna tez wytrawiac to jakimiś środkami, albo wypalać za pomocą prądu - jednak grawer to chyba najbezpieczniejsza metoda. niestety nie pamiętam stronek na ktorych to widzialem. jak chcesz, to moge ci podesłać artykuł "Blowing Your Bridges", ale musiałbyś mi podać maila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mam pytanie. Chcę podkręcić mojego Durona 1200. Nie ma możliwość zmiany mnożnika ani magistrali na płycie głównej (ECS K7VTA3 v2).Ja mam zablokowanego Athlona, ale nie ma to wpływu na zmianę magistrali płyty. Sprawdź jeszcze raz w BIOSie czy nie możesz zmienić magistrali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Idź do grawera niech Ci wszystkie potnie, a Ty sobie będziesz później łączył jak chcesz :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mam pytanie. Chcę podkręcić mojego Durona 1200. Nie ma możliwość zmiany mnożnika ani magistrali na płycie głównej (ECS K7VTA3 v2). Zostało mi więc pociąć procek i ustawić inny mnożnik za pomocą mostków L1, L6..... I tu jest problem - czym to cholerstwo przeciąć. Próbowałem żyletką, ale nie da rady. Nóż - za gruby. Czy ktoś to może robił i jak? Dzięki za pomoc Pozdrawiam IGI sam nie tego nie rób bo zepsujesz tylko procesor. kiedyś o tym pisałem bo ciąłem mostki na durniu 800 poszłem do jubilera (grawera) i pociał mi mostki tzn. wytłumaczyłem co i jak . powiedziałem z bardzo powazną miną aby uwżał bo jak mu narzedzie zjedzie to spierniczy mi procesor i bede 500 zł w plecy(a wtedy ten duren kosztował 200) ale po takim tekscie to mu sie rece trzęsły i robił bardzo powli 1,5h i dokładnie. nie zapłaciłem nic bo sie bał ze coś spierniczył prosił tylko o telefon czy działa :D:D .oczywiscie smigał az miło na fsb138 :D idz do grawera to ci zrobi albo za friko albo za grosze ok 10zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mam pytanie. Chcę podkręcić mojego Durona 1200. Nie ma możliwość zmiany mnożnika ani magistrali na płycie głównej (ECS K7VTA3 v2).Ja mam zablokowanego Athlona, ale nie ma to wpływu na zmianę magistrali płyty. Sprawdź jeszcze raz w BIOSie czy nie możesz zmienić magistrali.a jak nie masz mozliwosci zmiany magistrali (no w koncu masz ecs) to zrob tak jak ja poszukaj po sieci nowego biosu do plyty glownej obslugujacego zmiane magistrali i po klopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ma ktoś zdjęcia podkręconego durnia 600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...