IceManSpy Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Mam takie pytanie (moze nie ten dzial ,ale wybaczcie). Otoz czytam sobie troche o tej grze i patrze: Oprawa wizualna trzeciej odsłony przygód Sama Fishera już po chwili obcowania z programem wzbudza niekłamany podziw. Efekty świetlne zapierają dech w piersi, animacja i wykonanie postaci stoi na najwyższym poziomie. Za grafikę w Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory odpowiada – podobnie jak w poprzednich częściach – Unreal Engine. Trzeba przyznać, że programiści z Ubisoftu wycisnęli z niego przysłowiowe siódme poty. Gra wygląda po prostu rewelacyjnie. Program wykorzystuje biblioteki DirectX 9.0c oraz Shader Model w wersji 3.0 oraz... 1.1. Niestety, Splinter Cell: Chaos Theory nie wykorzystuje Shaderów w rewizji 2.0, tak więc posiadacze kart ATI obejdą się smakiem. Cóż, kiedy partykularne interesy producentów gier (i sprzętu) przeważają nad zdrowym rozsądkiem, cierpi jak zawsze użytkownik końcowy – gracz. Chociaż tak z ręką na sercu przyznam się, że nie zauważyłem podczas obcowania z grą zbyt wielkiej różnicy między trybami SM 1.1 a 3.0. Być może fanatyczni miłośnicy kart spod znaku NVIDII już szykują dla mnie stos za powyższe słowa. Nic to, powtórzę raz jeszcze, drastycznej różnicy w jakości grafiki po prostu nie zauważyłem. Być może jestem ślepy jak kret... (to pogrubione to jest najwazniejsze!!) I teraz mam takie pytanie. Otoz mam karte graficzna: PowerColor Radeon X800GT 256/256 i czy na tej karcie graficznej bedzie ta gra chodzic?? Czy nie?? Prosze o szybko odpowiedz. :sad: :sad: :sad: :cry: :cry: Link z trescia skad wkleilem Edytowane 7 Grudnia 2005 przez IceManSpy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) gra będzie spokojnie chodzić. może z tą różnicą że tak jak tam jest napisane, będzie leciutka różnica w jakości grafiki, ale praktycznie niezauważalna. te pytanie raczej nadaje się do działu Podstawowe Zagadnienia :) . Edytowane 8 Grudnia 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mozliwe ze w innym dziale ,ale napisalem ze moglem sie pomylic. Czyli na 100% bedzie dzialac nawt jak oni tutaj pisza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mozliwe ze w innym dziale ,ale napisalem ze moglem sie pomylic. Czyli na 100% bedzie dzialac nawt jak oni tutaj pisza??bedzie dzialac na 100%. a oni pisza o jakosci grafiki nie o samym dzialaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Aha, ok , dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...