Skocz do zawartości
IceManSpy

Splinter Cell Chaos Theory I Radeon X800gt (power Color)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie (moze nie ten dzial ,ale wybaczcie). Otoz czytam sobie troche o tej grze i patrze:

Oprawa wizualna trzeciej odsłony przygód Sama Fishera już po chwili obcowania z programem wzbudza niekłamany podziw. Efekty świetlne zapierają dech w piersi, animacja i wykonanie postaci stoi na najwyższym poziomie. Za grafikę w Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory odpowiada – podobnie jak w poprzednich częściach – Unreal Engine. Trzeba przyznać, że programiści z Ubisoftu wycisnęli z niego przysłowiowe siódme poty. Gra wygląda po prostu rewelacyjnie. Program wykorzystuje biblioteki DirectX 9.0c oraz Shader Model w wersji 3.0 oraz... 1.1. Niestety, Splinter Cell: Chaos Theory nie wykorzystuje Shaderów w rewizji 2.0, tak więc posiadacze kart ATI obejdą się smakiem. Cóż, kiedy partykularne interesy producentów gier (i sprzętu) przeważają nad zdrowym rozsądkiem, cierpi jak zawsze użytkownik końcowy – gracz. Chociaż tak z ręką na sercu przyznam się, że nie zauważyłem podczas obcowania z grą zbyt wielkiej różnicy między trybami SM 1.1 a 3.0. Być może fanatyczni miłośnicy kart spod znaku NVIDII już szykują dla mnie stos za powyższe słowa. Nic to, powtórzę raz jeszcze, drastycznej różnicy w jakości grafiki po prostu nie zauważyłem. Być może jestem ślepy jak kret...

(to pogrubione to jest najwazniejsze!!)

I teraz mam takie pytanie. Otoz mam karte graficzna: PowerColor Radeon X800GT 256/256 i czy na tej karcie graficznej bedzie ta gra chodzic?? Czy nie?? Prosze o szybko odpowiedz. :sad: :sad: :sad: :cry: :cry:

Link z trescia skad wkleilem

Edytowane przez IceManSpy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra będzie spokojnie chodzić. może z tą różnicą że tak jak tam jest napisane, będzie leciutka różnica w jakości grafiki, ale praktycznie niezauważalna. te pytanie raczej nadaje się do działu Podstawowe Zagadnienia :) .

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi