FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie penisowe !.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 jakie ustawienia w 3dmarku??moze aa byl wlaczony albo cus - pamiatki kiepskie jak na rasowanych timingach nie chodza.. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami? Coś jest z tymi Kingstonami. U mnie muszą chodzić na CL2.5, bo na CL2 wywalaja błędy - i to na 266Mhz. Teraz na asynchronicznym taktowaniu pamiątki chodzą na 333MHz, również na CL2.5 - bo boję się sprawdzić CL2. Jak odblokuję jutro procka, to zobaczę czy tryb 166MHz, żeczywiści działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami? Coś jest z tymi Kingstonami. U mnie muszą chodzić na CL2.5, bo na CL2 wywalaja błędy - i to na 266Mhz. Teraz na asynchronicznym taktowaniu pamiątki chodzą na 333MHz, również na CL2.5 - bo boję się sprawdzić CL2. Jak odblokuję jutro procka, to zobaczę czy tryb 166MHz, żeczywiści działa. czy te kingstony to aby napewno nie podroba jakas - slychac bylo ze robia jakis szajs i pisza ze to kingston - na jakich kosciach jest>???samsung???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Oto chodzi że niemoge sprawdzić jakie pamięci bo komp jest w jakich tandetnych naklejkach (pląbach).3d mark był bez AA i anizo, poprostu deflaut.Ja mam kingstony 266mhz i chodzą na cl2 i timingi najbardziej agresywne a jego nie?Dziwne.Ale co jest z tym 3dmarkiem?Mieli mu dać gainwarda a co siedzi to niewiem bo niedostał opakowania a sterowniki to zwykła bordowa płytka na której pisze intero czy jakiś tak :? .Żebym mugł mu odkryć obudowe to było by spox a tak to se moge pogadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 pojedz z nim do tego sklepu i zapytaj czy mozesz bude otworzyc bo np chcesz podlaczyc swoj dysk...sciemnij cos, zapewne sie zgodza bo swiat juz nie taka lameriada jak niegdys...i zobacz co mu naprawde w srodku siedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 w sumie to dobry pomyśł niezły :) .Jutro tak zrobimy i napisze co tam w dziupli siedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Mam KIngston'y na kościach Nanya + max timing'i i wszycho jest OK. Dlaczego tak mało pkt. -> pewnie grafika jest do d*** i stery równnież... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Qmpel ma identyko sprzęta ... i w 3D Marku przy ustawieniach default sterowników jest 9700 markuff ... a jak sie ustawi najgorszą jakość obrazu itd ... to wychodzi 10300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 U mnie "bez kręcenia" (Top Performance-ON+Max. timingi Ram'u) jest 10932 3dmark'ów na Default... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Pierwsza żecz to to że wcisneli mu pamięci 333 CL2,5 i dlatego takie wałki. Ti4200 to może 128MB, one mają zaniżone taktowania pamięci (444) przestaw na 513 i wtedy sprawdź. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Sorry, że wybiegam poza temat :oops: , witek_p ile masz w 3DMark'u na Default :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 jako niedoszły polonista, nie moge patrzec na te ortografy fumfla....hehehehe....biedne dzieci twoje, jakby to powiedziala moja pani od polskiego...postudiuj se slownik ortograficzny i bedzie dla wszystkich lepiej:P:P:P PS. ja tam ze swoimi pamiatkami za cholere nie moge wlaczyc fsb166, mam je ustawione asynchronicznie, i na cl2.5, ale ja chce mies je wykorzystane w pelni, tylko jak juz pisalem nie moge dac tego fsb fakanaego na 166 probowalem wszystkiego:(HELP!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 jako niedoszły polonista, nie moge patrzec na te ortografy fumfla....hehehehe....biedne dzieci twoje, jakby to powiedziala moja pani od polskiego...postudiuj se slownik ortograficzny i bedzie dla wszystkich lepiej:P:P:P PS. ja tam ze swoimi pamiatkami za cholere nie moge wlaczyc fsb166, mam je ustawione asynchronicznie, i na cl2.5, ale ja chce mies je wykorzystane w pelni, tylko jak juz pisalem nie moge dac tego fsb fakanaego na 166 probowalem wszystkiego:(HELP!!! Wiedzieł że musi się trafić jakiś człowiek który widzocznie dawno nie uczestniczył w jakiejś bujce i szuka zaczepki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Sorry, że wybiegam poza temat :oops: , witek_p ile masz w 3DMark'u na Default :?: :?: :?:Na default 9560 przy pamięciach karty ustawionych na 446. Ale Ciebie pewnie bardziej interesuje przy pamięciach na 513 bo u Ciebie tyle to default, wtedy jest 9806. DDR ustawione asynchronicznie na 166 CL2,5, jak przestawię na 133 CL2 wyniki spadają o jakieś 150 pkt.. Procka już nie kręcę (muszę zmienić podpis) bo badła mi Baśka tydzień po przestawieniu FSB ze 146 na 150 i teraz postanowiłem sobie odpuścić, na razie rzadna gra w które gram mi nie przycina tak że nie ma to najmniejszego sensu, a trochę szkoda danych. Za 2-3 tyg i tak wymieniam proca na jakiegoś z przedziału 2400-2700 jak pojawiom się w hurtowniach a do tego czasu wytrzymam z tym co mam. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 spoko motyw.Pamięci zamisat 512 kingston 333 mhz, dostał 512 no name 266 mhz :) , a gf4ti4200 zamiast gainwarda to jakiegoś też no name :) .Ale zajebiście go zrobili w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a.......Dzwonił do nich z tym faktem to powiedzieli że niebyło akurat takiech części jak chciał i zapomnieli mu o tym powiedzieć :) Po świętach mu wymienią........Ale chamstwo...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 to nie chamstwo to jawne robienie w h.... dlatego jak słądam jakis zestawik dla siebie bądz kumpla to niezgadzam sie na zadne plombowanie zestawu i mam odrazu wgląd w to co tam wsadzili tak apropo ja jusz czekam na swoją krte graficzną 2 tygodnie bo w actionie nie ma normalnie q..... mnie strzela musze siedziec na radku 8500 eh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 No masz racje, jawne s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyństwo.A co radek 8500 zły?Moze chcesz go sprzedać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Powiedzcie coś więcej o tym Actionie. Gdzie to, dorgo czy tanio to, jak to znalezc, maja internetowy sklep. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Spiderman6666 mi sie wydaje ze jak narazie kiedy jeszcze gry na radeonei nie spadaja ponizej 40fps to jest lepszy od gf4 filtorowanie 16x lepsza jakosc obrazu :D to na jaka karte ty czekasz ze ci tak doskwiera r8500 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 tu niechodzi o to ze ten radek jest zły to jakis expert vision 64 mb ddr w wersji Le ale o to ze czekam na swojego msi gf4 ti 4200 vivo za którego jusz zapłaciłem kase ponad 2 tygodnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Powiedzcie coś więcej o tym Actionie. Gdzie to, dorgo czy tanio to, jak to znalezc, maja internetowy sklep. Action to hutrownia-jak nie jestes zarejestrowany to nic nie kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 a jakie masz sterowniki? moze tutaj cos siedzi...ja mam tyle co w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 a jakie masz sterowniki? moze tutaj cos siedzi...ja mam tyle co w podpisie Taka różnica może wynikać z tego, że wcisnęli mu wielkie g**no :lol: Przy innych pamięciach i karcie będzie miał tyle samo... Nic tylko czekać na wymianę :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 sterowniki to 40.72.Ale to napewno nie to :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 A ja mam taką ciekawa sytuacje że na początku miałem nawet 10506 marków na tym co poniżej a teraz mam zaledwie 8538 i zacholery nic więcej niewiem co sie stało pamiatki na grafie wykręcone na 314@600 i to jest max kiedys na tych ustawieniach był wynik pierwszy a teraz ten drugi ,jaki moze byc tego powód ??? Pozdrówka ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 A to Ci powiem że bardzo dziwne, bo ja mam 8500 punktów na dobrze wykręconym gf3 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Niewiem czy to ma cos do zeczy ale masz zarejstrowanego 3DMarka ?? bo ja zarejstrowałem i może dlatego ale to głupie chyba co ??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Niewiem czy to ma cos do zeczy ale masz zarejstrowanego 3DMarka ?? bo ja zarejstrowałem i może dlatego ale to głupie chyba co ??? :? Masz racje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmmmm FumFel ...sprzęt podobny do mojego w sumie 3dmarków mam jak w podpisie .....ustawinia biosu, windoza, hmmm trzeba wyjaśnic kwestie ramu cos mi to smierdzi kantem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...