Skocz do zawartości
FumFel_20

Oj ciś mało 3dmarkuw :(

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie penisowe !.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami?

Coś jest z tymi Kingstonami. U mnie muszą chodzić na CL2.5, bo na CL2 wywalaja błędy - i to na 266Mhz. Teraz na asynchronicznym taktowaniu pamiątki chodzą na 333MHz, również na CL2.5 - bo boję się sprawdzić CL2. Jak odblokuję jutro procka, to zobaczę czy tryb 166MHz, żeczywiści działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami?

Coś jest z tymi Kingstonami. U mnie muszą chodzić na CL2.5, bo na CL2 wywalaja błędy - i to na 266Mhz. Teraz na asynchronicznym taktowaniu pamiątki chodzą na 333MHz, również na CL2.5 - bo boję się sprawdzić CL2. Jak odblokuję jutro procka, to zobaczę czy tryb 166MHz, żeczywiści działa.

czy te kingstony to aby napewno nie podroba jakas - slychac bylo ze robia jakis szajs i pisza ze to kingston - na jakich kosciach jest>???samsung????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto chodzi że niemoge sprawdzić jakie pamięci bo komp jest w jakich tandetnych naklejkach (pląbach).3d mark był bez AA i anizo, poprostu deflaut.Ja mam kingstony 266mhz i chodzą na cl2 i timingi najbardziej agresywne a jego nie?Dziwne.Ale co jest z tym 3dmarkiem?Mieli mu dać gainwarda a co siedzi to niewiem bo niedostał opakowania a sterowniki to zwykła bordowa płytka na której pisze intero czy jakiś tak :? .Żebym mugł mu odkryć obudowe to było by spox a tak to se moge pogadać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako niedoszły polonista, nie moge patrzec na te ortografy fumfla....hehehehe....biedne dzieci twoje, jakby to powiedziala moja pani od polskiego...postudiuj se slownik ortograficzny i bedzie dla wszystkich lepiej:P:P:P

PS. ja tam ze swoimi pamiatkami za cholere nie moge wlaczyc fsb166, mam je ustawione asynchronicznie, i na cl2.5, ale ja chce mies je wykorzystane w pelni, tylko jak juz pisalem nie moge dac tego fsb fakanaego na 166 probowalem wszystkiego:(HELP!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako niedoszły polonista, nie moge patrzec na te ortografy fumfla....hehehehe....biedne dzieci twoje, jakby to powiedziala moja pani od polskiego...postudiuj se slownik ortograficzny i bedzie dla wszystkich lepiej:P:P:P

PS. ja tam ze swoimi pamiatkami za cholere nie moge wlaczyc fsb166, mam je ustawione asynchronicznie,  i na cl2.5, ale ja chce mies je wykorzystane w pelni, tylko jak juz pisalem nie moge dac tego fsb fakanaego na 166 probowalem wszystkiego:(HELP!!!

Wiedzieł że musi się trafić jakiś człowiek który widzocznie dawno nie uczestniczył w jakiejś bujce i szuka zaczepki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że wybiegam poza temat  :oops: , witek_p ile masz w 3DMark'u na Default :?:  :?:  :?:

Na default 9560 przy pamięciach karty ustawionych na 446. Ale Ciebie pewnie bardziej interesuje przy pamięciach na 513 bo u Ciebie tyle to default, wtedy jest 9806. DDR ustawione asynchronicznie na 166 CL2,5, jak przestawię na 133 CL2 wyniki spadają o jakieś 150 pkt..

Procka już nie kręcę (muszę zmienić podpis) bo badła mi Baśka tydzień po przestawieniu FSB ze 146 na 150 i teraz postanowiłem sobie odpuścić, na razie rzadna gra w które gram mi nie przycina tak że nie ma to najmniejszego sensu, a trochę szkoda danych. Za 2-3 tyg i tak wymieniam proca na jakiegoś z przedziału 2400-2700 jak pojawiom się w hurtowniach a do tego czasu wytrzymam z tym co mam.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko motyw.Pamięci zamisat 512 kingston 333 mhz, dostał 512 no name 266 mhz :) , a gf4ti4200 zamiast gainwarda to jakiegoś też no name :) .Ale zajebiście go zrobili w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a.......Dzwonił do nich z tym faktem to powiedzieli że niebyło akurat takiech części jak chciał i zapomnieli mu o tym powiedzieć :) Po świętach mu wymienią........Ale chamstwo......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie chamstwo to jawne robienie w h.... dlatego jak słądam jakis zestawik dla siebie bądz kumpla to niezgadzam sie na zadne plombowanie zestawu i mam odrazu wgląd w to co tam wsadzili

tak apropo ja jusz czekam na swoją krte graficzną 2 tygodnie bo w actionie nie ma normalnie q..... mnie strzela musze siedziec na radku 8500 eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie masz sterowniki? moze tutaj cos siedzi...ja mam tyle co w podpisie

Taka różnica może wynikać z tego, że wcisnęli mu wielkie g**no :lol: Przy innych pamięciach i karcie będzie miał tyle samo... Nic tylko czekać na wymianę :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taką ciekawa sytuacje że na początku miałem nawet 10506 marków na tym co poniżej a teraz mam zaledwie 8538 i zacholery nic więcej niewiem co sie stało pamiatki na grafie wykręcone na 314@600 i to jest max kiedys na tych ustawieniach był wynik pierwszy a teraz ten drugi ,jaki moze byc tego powód ???

Pozdrówka

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...