Songoku Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmmmm FumFel ...sprzęt podobny do mojego w sumie 3dmarków mam jak w podpisie .....ustawinia biosu, windoza, hmmm trzeba wyjaśnic kwestie ramu cos mi to smierdzi kantem NO bardzo podobny masz sprzetd do FumFea'a tytlko ni to ze on ma 256 ramu a ty 512 i ma gf3 ti200 a ty masz gf4 ti4200 bardzo mała róznica co nie :D :D 8) 8) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami? Coś jest z tymi Kingstonami. U mnie muszą chodzić na CL2.5, bo na CL2 wywalaja błędy - i to na 266Mhz. Teraz na asynchronicznym taktowaniu pamiątki chodzą na 333MHz, również na CL2.5 - bo boję się sprawdzić CL2. Jak odblokuję jutro procka, to zobaczę czy tryb 166MHz, żeczywiści działa. ja mam kingstona i mam 333 puszczone na CL 2 i smiga all bez zadnych bledow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmmmm FumFel ...sprzęt podobny do mojego w sumie 3dmarków mam jak w podpisie .....ustawinia biosu, windoza, hmmm trzeba wyjaśnic kwestie ramu cos mi to smierdzi kantem NO bardzo podobny masz sprzetd do FumFea'a tytlko ni to ze on ma 256 ramu a ty 512 i ma gf3 ti200 a ty masz gf4 ti4200 bardzo mała róznica co nie :D :D 8) 8) :roll: :D :lol: :) :lol: :lol: :lol: Songoku przeczytaj dokładnie to co FumFel napisał na początku ...zastanów się...potem przeczytaj jeszcze raz...zastanów się potem przecztaj to co ja napisałem ...zastanów się :D :lol: potem zbierz to do kupy ...pomysl o jakim ja sprzęcie mówiłem ..zastanów się ....a potem pisz posty ..okej?? :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 mam radka tego w podpisie i z 274 kręce na 293 w power stripie i chodzi do [gluteus maximus] mam ledwo 7000 w 3dmarku mam 256ddr333 dało by sie tyo wykręcic na 350 pamiec i procesor co by założyć chłodzenie i żeby był koło 9000 w 3dmarku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 mam radka tego w podpisie i z 274 kręce na 293 w power stripie i chodzi do [gluteus maximus] mam ledwo 7000 w 3dmarku mam 256ddr333 dało by sie tyo wykręcic na 350 pamiec i procesor co by założyć chłodzenie i żeby był koło 9000 w 3dmarku Na celku 2,0 i GF Ti4200 udało mi się wyciągnąć 8600 ( http://service.futuremark.com/compare?2k1=5266393 ) Przy podkręconym na 2,4 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=5316127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 mam radka tego w podpisie i z 274 kręce na 293 w power stripie i chodzi do [gluteus maximus] mam ledwo 7000 w 3dmarku mam 256ddr333 dało by sie tyo wykręcic na 350 pamiec i procesor co by założyć chłodzenie i żeby był koło 9000 w 3dmarku Na celku 2,0 i GF Ti4200 udało mi się wyciągnąć 8600 ( http://service.futuremark.com/compare?2k1=5266393 ) Przy podkręconym na 2,4 -http://service.futuremark.com/compare?2k1=5316127 Takie osiągi to pewnie na swoim duronie bym miał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Dlatego tego celka się szybko pozbyłem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmmmm FumFel ...sprzęt podobny do mojego w sumie 3dmarków mam jak w podpisie .....ustawinia biosu, windoza, hmmm trzeba wyjaśnic kwestie ramu cos mi to smierdzi kantem NO bardzo podobny masz sprzetd do FumFea'a tytlko ni to ze on ma 256 ramu a ty 512 i ma gf3 ti200 a ty masz gf4 ti4200 bardzo mała róznica co nie :D :D 8) 8) :roll: :D :lol: :) :lol: :lol: :lol: Songoku przeczytaj dokładnie to co FumFel napisał na początku ...zastanów się...potem przeczytaj jeszcze raz...zastanów się potem przecztaj to co ja napisałem ...zastanów się :D :lol: potem zbierz to do kupy ...pomysl o jakim ja sprzęcie mówiłem ..zastanów się ....a potem pisz posty ..okej?? :lol: :lol: chodziło mi p[orównanie do fumfela a nei do jego kolegi .Małe niedopatrzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 A ja mam taką ciekawa sytuacje że na początku miałem nawet 10506 marków na tym co poniżej a teraz mam zaledwie 8538 i zacholery nic więcej niewiem co sie stało pamiatki na grafie wykręcone na 314@600 i to jest max kiedys na tych ustawieniach był wynik pierwszy a teraz ten drugi ,jaki moze byc tego powód ??? Pozdrówka ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Siema.Doradziłęm dla kumpla jaki ma kupic komputer.Czyli : antekxp2000+, gigabyte 7vaxp, 512 DDram Kingston 333, gf4ti4200, barakuda IV 60 GB, lg 17" flatron, SB audigy 2 i jest problem.Bo w 3d marku 2001 se wiciska tylko 9100 punktów.Ja na tym co w podpisie tylko że z gf3ti200 miałem po podrasowaniu 8000 punktów.Co za cholera że ma tak mało?Aha wlazłem do BIOS'u i ustawiłęm wszystkie taimingi pamięci na najbardziej agresywne, przestawiłem z 266 na 333 ram i komp niemówgł odpalić.POtem się odpalił ale był jakiś błąd i timingi sie przestawiły na najbardzie penisowe !.Co jest z tym 3d markiem i tymi pamięciami?To jest wina sterownikow. Zmien je na 40.41 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Mam aktualnie stery 40.52 mam je odpoczątku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Mam aktualnie stery 40.52 mam je odpoczątku .Sorry, ze tak ostro ale po co mi to wiedziec ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Sorry ale myslałem ze to domniea odpowiedz :o :o :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Sorry ale myslałem ze to do mnie ta odpowiedz :o :o :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Alex a czy wiesh moshe ze wlasnego posta DA SIE edytowac? :? ,ciekawe dlaczego ja jakos nie mam potrojnych postow jak to sie coponiektorym zdaza.. Forum sie robi nieczytelne strasznie. A co do problemu to po glebszym zastanowieniu dochodze do wniosku ze wszystko jest mniejwiecej ok ;] ,skoro nie macie tam kingstona tylko jakis shit-Ram ktory lazi na lipnych timingach,oraz lipnego Ti4200 a to wszystko na defaulcie to w sumie duzo wiecej bym sie nie spodziewal, jak potweakujecie ustawienia oraz Mhz to zaraz zacznie leciec do gory ;]. A skoro jush jestem w temacie to jesli ktos z radkiem 8500 to czyta mam zapytanie, jaki program do tweakowania oraz jakie ustawienia by nalezalo porobic zeby wycisnac wiekshy wynik niz: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5488266 Poniewaz mam wrazenie ze powinien byc wyzszy, ewentualnie jaka kombinacja sterow?.... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 "]Alex a czy wiesh moshe ze wlasnego posta DA SIE edytowac? :? ,ciekawe dlaczego ja jakos nie mam potrojnych postow jak to sie coponiektorym zdaza.. Forum sie robi nieczytelne strasznie. A co do problemu to po glebszym zastanowieniu dochodze do wniosku ze wszystko jest mniejwiecej ok ;] ,skoro nie macie tam kingstona tylko jakis shit-Ram ktory lazi na lipnych timingach,oraz lipnego Ti4200 a to wszystko na defaulcie to w sumie duzo wiecej bym sie nie spodziewal, jak potweakujecie ustawienia oraz Mhz to zaraz zacznie leciec do gory ;]. A skoro jush jestem w temacie to jesli ktos z radkiem 8500 to czyta mam zapytanie, jaki program do tweakowania oraz jakie ustawienia by nalezalo porobic zeby wycisnac wiekshy wynik niz: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5488266 Poniewaz mam wrazenie ze powinien byc wyzszy, ewentualnie jaka kombinacja sterow?.... :| RaV[666] a czy ty wiesz że przydażyło mi się to poraz pierwszy ??? ten podwójny post ,a czy ty czytałeś mój problem w tym temacie wyżej przeciesz jest napisane jak byk że mam Karte wykreconą na 315@650 i prędzej miałem coś około 10560 marków a teraz mam coś około 8540 marków wiec pytam sie co może byc tego przyczyną,a jak niemasz pojęcia to nieodpowiadaj nie na temat OK?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 "Sorry ale myslałem ze to domniea odpowiedz" <- post A "Sorry ale myslałem ze to do mnie ta odpowiedz " <- post B Sa rozne ,czyli dwa razy NAPISALES , za pierwszym razem ci nie wyszlo i zamiast poprawic walnales drugiego, co do tematu to tematem byl komp znajomego Fumfla ,nie TWOJ , a na ten problem akurat cos odpowiedzialem.Co do "naglego" spadku wydajnosci u ciebie to gdybys poshukal trochu w archiwum doszedlbys do wniosku ze opcji jest mnostwo (od smieci po sterownikach poprzez konflikty az do testowania przy wlaczonym AA badz anizo) i trzeba poprostu kolejno je wykluczac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 RaV[666] tak sie po prostu zdarza, ze czasami jak sie za glugo z tej edycki posta laduje to i sie jeszcze poprawi i sie okazuje ze miast 1ego dwa poszly, mi tez sie tak przydazylo, troche to denerwujace jak ci sie krotka odpowiedz minute laduje do zapisania wiec czasami ponosi i klikniesz ze dra razy by szubciej poszlo, albo wogole ci wyslietli komunikat nie znaleziono strony, to naprawde wkurzyc potrafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 RaV[666] tak sie po prostu zdarza, ze czasami jak sie za glugo z tej edycki posta laduje to i sie jeszcze poprawi i sie okazuje ze miast 1ego dwa poszly, mi tez sie tak przydazylo, troche to denerwujace jak ci sie krotka odpowiedz minute laduje do zapisania wiec czasami ponosi i klikniesz ze dra razy by szubciej poszlo, albo wogole ci wyslietli komunikat nie znaleziono strony, to naprawde wkurzyc potrafi Dzięki Allen3 własnie było tak jak mówisz ,a co do mojego problemu to pomogło zainsztalowanie nowych sterów i co o dziwo zainsztalowaniu na nowo PowerStripa 3.30 teraz jest rezultat taki jak poniżej. :lol: :D :lol: pozdro ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 "wiec czasami ponosi i klikniesz ze dra razy by szubciej poszlo" -- No ta, tylko ze jak wiadomo jak sie kliknie dwa razy to pojdzie dwa razy ale nie dwa razy szybciej :? ,zreshta ,gdyby w tym wypadku chodzilo o to ze kliknal dwa razy to by poszlo dwa razy to samo, a poszlo dwa razy co innego :roll: . A skoro macie takie problemy z cierpliwoscia to polecam pole "szybka odpowiedz" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 co do sklepu to tu zalukajcie http://www.proline.com.pl tanio i solidnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...