Skocz do zawartości
carvel

Czy Można Podłączyć Uruchomić 2 Programy Na 2 Monitorach Ale Na 1 Kompie?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam takie pytanie. Czy ktoś może orientuje sie czy jest możliwe coś takiego że : podłaczam pod kartę graficzną 2 monitory i odpalam 2 razy ten sam program np. autocad i do tego do kompa podlaczam 2 myszki i 2 klawiatury, czy jakikolwiek program umozliwia cos takiego?? czy to jest niemozliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o dwa monitory to jest taka możliwość, natomiast dwie kopie programu no to zależy już od programu(niektóre się da, niektóre nie). Dwie myszki i klawiatury to już jest problem, bo niewiem nic na ten temat, chociaż pare razy widziałem jak były dwie klawiatury podpięte pod jeden komp(dwa monitory były również), ale to widziałem w pewnej firmie zajmującej się programowaniem, ale to już klasa wyższa:](p.s głowy sobie nie dam uciać, czy to na 100% był jeden komp, ale wydaje mi się, że tak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewny o co ci dokładnie chodzi, ale takie rzeczy są możliwe pod windowsXP.

Na przykład niektóre płyty główne Jetway obsługują technologię Magic Twins pozwalającą na niezalezną pracę dwóch użytkowników na jednym kompie.

http://www.tomshardware.pl/motherboard/20041119/

http://www.jetway.com.tw/evisn/download/driver/index-6.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi