sayetan Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Mam taki problem, że chciałbym uruchomić gierke w 1280x1024x32. Na Linuksie takie parametry monitor ciągnie, jednak w Windows czy ustawie monitor Plug&Play czy zainstaluje sterownik do modelu bardzo zbliżonego( mój to Hyundai 5870c 15' a instaluje do 5870b bo nie ma innych). Jako, że jest to stary monitor(mam go już 6 lat) spadła mu jaskrawośc i kontrast, więc podciągam sobie to ustawienia w zakładce Color(karta R9600 Pro) dla 3D. Znalazłem także, że można odblokować ustawienia wykryte przez DCC i ustawić samemu. No więc po ustawieniu maksymalnej rozdzielczośći 1280x1024 przy odświażaniu 60Hz, monitor rzeczywiście ciągnie tę rozdzielczośc bez problemu, ale niestety nie działają ustawienia zakładki Color. Moje pytanie: Czy da się to jakoś pogodzić? Tak abym mógł odpalić 1280x1024 i mieć jaśniejszy erkan ? zapomniałbym dodać, że w gierce jaskrawosc też już jest na maksa podciągnięta. Dzięki Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2005 przez sayetan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Może jednak rivatuner (chyba też można go użyć na radkach :>? lub powerstrip lub polecam adres guru3d.com). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 sorka, że ja tak późno, ale po małych boajch udało mi sie dojśc do kompromisu z tego co zauważyłem, kiedy w windows ustawie rozdzielczość 1280x1024 i w grze, to własnie wtedy nie działają ustawienia obrazu 3D kiedy przestawiłem w windows na 1280x960 a w grze zostawiłem 1280x1024 wszystko jest ok, tylko ciekawe czemu teraz jestem w trakcie testowiania programów z guru3d.com dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...