Skocz do zawartości
sayetan

Odblokowanie Rozdzielczości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem, że chciałbym uruchomić gierke w 1280x1024x32. Na Linuksie takie parametry monitor ciągnie, jednak w Windows czy ustawie monitor Plug&Play czy zainstaluje sterownik do modelu bardzo zbliżonego( mój to Hyundai 5870c 15' a instaluje do 5870b bo nie ma innych). Jako, że jest to stary monitor(mam go już 6 lat) spadła mu jaskrawośc i kontrast, więc podciągam sobie to ustawienia w zakładce Color(karta R9600 Pro) dla 3D. Znalazłem także, że można odblokować ustawienia wykryte przez DCC i ustawić samemu. No więc po ustawieniu maksymalnej rozdzielczośći 1280x1024 przy odświażaniu 60Hz, monitor rzeczywiście ciągnie tę rozdzielczośc bez problemu, ale niestety nie działają ustawienia zakładki Color. Moje pytanie: Czy da się to jakoś pogodzić? Tak abym mógł odpalić 1280x1024 i mieć jaśniejszy erkan ? zapomniałbym dodać, że w gierce jaskrawosc też już jest na maksa podciągnięta.

Dzięki

Pozdrawiam

Edytowane przez sayetan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka, że ja tak późno, ale po małych boajch udało mi sie dojśc do kompromisu

z tego co zauważyłem, kiedy w windows ustawie rozdzielczość 1280x1024 i w grze, to własnie wtedy nie działają ustawienia obrazu 3D

kiedy przestawiłem w windows na 1280x960 a w grze zostawiłem 1280x1024 wszystko jest ok, tylko ciekawe czemu

teraz jestem w trakcie testowiania programów z guru3d.com

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi