qbaneoplus Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 nom to jak w temacie mam athlona xp 1700 + no i nawet jak go w biosie o 100 herców podkrece to mi kom p chodzi o sto razy wolniej nie wiem co jest jak jest ne defultowych ustawieniach to jest ok ale jak krece to cos mu sie pierniczy tu macie linka do orba z moim cofingiem http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=8818101 nie mam pojecie co jest tego przyczyną ale moze wy wiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ej ale ja sie nei pytam jak podkręcac tylko czemu jak kurde podkrecam to mi komp traci na wydajnosci wiec prosze mnie nie karac tylko pomuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Kiedyś miałem tak że przy wykręconej grafie miałem niżsży wynik w 3DM niż przy nie wykręconej... A ten Twój 1700 to Palomino? A odnośnie ORB'a: The project id is not valid - please check the URL. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ej ale ja sie nei pytam jak podkręcac tylko czemu jak kurde podkrecam to mi komp traci na wydajnosci wiec prosze mnie nie karac tylko pomucale pytasz w niewlasciwym dziale .. a jakies zasady sa .. chcesz pomocy? to sam pomoz utrzymac porzadek na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8818101 powinien działac teraz i sory za zasmiecanie bo widze ze i tak mi nei pomozecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 spróbuj podnieśc mu napięcie na rdzeniu, chociaż przy codegenie bałbym się cokolwiek podkręcać. procka masz palomino czy thoroughbreda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 thoroughbreda mam nie wiem czy leprzy czy gorszy ma juz z 3 lata prawie no ale tak sobie mysle ze moze jak podkrecam fsb to caly komp sie podkreca i dlatego tak sie dzieje moze lepiej podkrecic tymi dzwigienkami co mam na płycie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 thoroughbreda mam nie wiem czy leprzy czy gorszy ma juz z 3 lata prawie no ale tak sobie mysle ze moze jak podkrecam fsb to caly komp sie podkreca i dlatego tak sie dzieje moze lepiej podkrecic tymi dzwigienkami co mam na płycie ???Jeżeli płyta nie ma blokady PCI/AGP to "cały komp" sie podkręca... O jakie dźwigienki chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jeżeli płyta nie ma blokady PCI/AGP to "cały komp" sie podkręca... O jakie dźwigienki chodzi? Pewnie chodzi mu o zworki. Na jakim chipsecie jest Twoja płyta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Płytkę ma na KT400, więc ogólnie lipa do kręcenia - brak blokady PCI/AGP. No i pewnie jeszcze procek Palomino i "firmowy" zasilacz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Płytkę ma na KT400, więc ogólnie lipa do kręcenia - brak blokady PCI/AGP. No i pewnie jeszcze procek Palomino i "firmowy" zasilacz :(Popatrz posty wyżej, tam jest napisany rdzeń proca to thoroughbred, zasilacz natomiast to colorshit-patrz podpis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 1. Na tym zasilaczu, to odwaga kręcić, ale jak chcesz, to kręć. 2. Masz KT400, czyli brak blokady PCI/AGP. Co za tym idze, nie zaleca się kręcenia co 1 MHz w nieskończoność. Standardowo TwÓj procesor pracuje na FSB 133MHz. Jedyne sensowne ustawienie, to FSB 166 (przy ewentualnym lekkim podniesieniu napięcia). Jeśli nie pójdzie, to szkoda próbować. Te kilka MHz między 133, a powiedzmy 140 (dalej bym się nie wybierał), nie zrobi praktycznie żadnej odczuwalnej różnicy w grach. Jest to raczej kręcenia dla kilku punktów w 3D Mark, maksymalnie 1 klatki/s w grach oraz dla samego faktu, że się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) ja też mam płytke na KT400 i może nie ma blokady PCI/AGP, ale przynajmniej ma dzielniki. umnie śmiga z fsb takim jak w podpisie i z PCI 35 mhz. dzielniki są 1/3 , 1/4 , 1/5 , 1/6 , odpowiednio dla każdego progu (ustawionego zworkami na płycie) czyli 100, 133, 166, 200. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Dzielniki dzielnikami, bo ja też mam wszystkie prócz tego ostatniego w KT333. Ja tutaj raczej mówię o wartościach pośrednich, bo przy np. FSB 190, to jeśli masz dzielnik automatyczny (a nie ustawiany ręcznie), to może być nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...