Skocz do zawartości
qbaneoplus

Chłopocki Problemik Z Prockiem Sie Zdazył I Trzeba Pomocy Udzielic

Rekomendowane odpowiedzi

nom to jak w temacie mam athlona xp 1700 + no i nawet jak go w biosie o 100 herców podkrece to mi kom p chodzi o sto razy wolniej nie wiem co jest jak jest ne defultowych ustawieniach to jest ok ale jak krece to cos mu sie pierniczy tu macie linka do orba z moim cofingiem http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=8818101

nie mam pojecie co jest tego przyczyną ale moze wy wiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem tak że przy wykręconej grafie miałem niżsży wynik w 3DM niż przy nie wykręconej...

A ten Twój 1700 to Palomino?

A odnośnie ORB'a:

The project id is not valid - please check the URL.

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej ale ja sie nei pytam jak podkręcac tylko czemu jak kurde podkrecam to mi komp traci na wydajnosci wiec prosze mnie nie karac tylko pomuc

ale pytasz w niewlasciwym dziale .. a jakies zasady sa ..

chcesz pomocy?

to sam pomoz utrzymac porzadek na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thoroughbreda mam nie wiem czy leprzy czy gorszy ma juz z 3 lata prawie no ale tak sobie mysle ze moze jak podkrecam fsb to caly komp sie podkreca i dlatego tak sie dzieje moze lepiej podkrecic tymi dzwigienkami co mam na płycie ???

Jeżeli płyta nie ma blokady PCI/AGP to "cały komp" sie podkręca...

O jakie dźwigienki chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jeżeli płyta nie ma blokady PCI/AGP to "cały komp" sie podkręca...

O jakie dźwigienki chodzi?

Pewnie chodzi mu o zworki. Na jakim chipsecie jest Twoja płyta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Płytkę ma na KT400, więc ogólnie lipa do kręcenia - brak blokady PCI/AGP. No i pewnie jeszcze procek Palomino i "firmowy" zasilacz :(

Popatrz posty wyżej, tam jest napisany rdzeń proca to thoroughbred, zasilacz natomiast to colorshit-patrz podpis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na tym zasilaczu, to odwaga kręcić, ale jak chcesz, to kręć.

2. Masz KT400, czyli brak blokady PCI/AGP.

Co za tym idze, nie zaleca się kręcenia co 1 MHz w nieskończoność. Standardowo TwÓj procesor pracuje na FSB 133MHz. Jedyne sensowne ustawienie, to FSB 166 (przy ewentualnym lekkim podniesieniu napięcia). Jeśli nie pójdzie, to szkoda próbować. Te kilka MHz między 133, a powiedzmy 140 (dalej bym się nie wybierał), nie zrobi praktycznie żadnej odczuwalnej różnicy w grach. Jest to raczej kręcenia dla kilku punktów w 3D Mark, maksymalnie 1 klatki/s w grach oraz dla samego faktu, że się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam płytke na KT400 i może nie ma blokady PCI/AGP, ale przynajmniej ma dzielniki. umnie śmiga z fsb takim jak w podpisie i z PCI 35 mhz. dzielniki są 1/3 , 1/4 , 1/5 , 1/6 , odpowiednio dla każdego progu (ustawionego zworkami na płycie) czyli 100, 133, 166, 200.

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi