ModdingKing Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Kupiłem dzisiaj Antka1800+ i wykreiłem go na 2000+ fsb 143 czyli na 1664 ale mam takie pytanie jak to siee grzeje czy to normalna temperatura na wodzie 40*C czy za wysoko na durniu 700@1000 mialem max 36*C wiec przyzwyczajony jestem do takich raczej temp. Prosze napiszcie mi jakie temp sa normalne dla A1800@2000 bo sie troche boje acha napiecie 1,75V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 mam wrażenie, że jak na chłodzenie wodne to troche za dużo, no chyba że masz te 40oC w stresie, tak to co innego... bo jesli w idle to napewno za dużo... ja na tym co podpisie mam w idle od 39-43oC na Titanku D5TB, więc jeśli Ty byś miał na WC mniej wiecej tyle co ja i to na mniej wykręconym to cos jest nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Kupiłem dzisiaj Antka1800+ i wykreiłem go na 2000+ fsb 143 czyli na 1664 ale mam takie pytanie jak to siee grzeje czy to normalna temperatura na wodzie 40*C czy za wysoko na durniu 700@1000 mialem max 36*C wiec przyzwyczajony jestem do takich raczej temp. Prosze napiszcie mi jakie temp sa normalne dla A1800@2000 bo sie troche boje acha napiecie 1,75VJaka seria ??? Bo jak dzis kupiles to na 80% powinienies miec Tbreda... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 No tak ale jak patrze na wasze opisy i widze FSB ponad 155 to mnie grrrrrrrrrrrrrrr ja max ustawilem 144 wyzej mi sie wiesza winda :( na jakim mnorzniku jest default ten antek ? (pytam sie jak laik i lama ale w Antkach to jestem lama :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Kupiłem dzisiaj Antka1800+ i wykreiłem go na 2000+ fsb 143 czyli na 1664 ale mam takie pytanie jak to siee grzeje czy to normalna temperatura na wodzie 40*C czy za wysoko na durniu 700@1000 mialem max 36*C wiec przyzwyczajony jestem do takich raczej temp. Prosze napiszcie mi jakie temp sa normalne dla A1800@2000 bo sie troche boje acha napiecie 1,75VJaka seria ??? Bo jak dzis kupiles to na 80% powinienies miec Tbreda... 8) Seria AGOIA a nie powiem ci nic wiecej na jego temat bo nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Jak masz mały rdzeń i serie napisaną z boku to nowy Antek. A ten twoj to jest napewno stary Palomino. Nie było chyba nowych w serii AGOIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 No tak ale jak patrze na wasze opisy i widze FSB ponad 155 to mnie grrrrrrrrrrrrrrr ja max ustawilem 144 wyzej mi sie wiesza winda :( na jakim mnorzniku jest default ten antek ? (pytam sie jak laik i lama ale w Antkach to jestem lama :)) mnoznik masz zapewne 11.5... powodem braku stabilności może być za wysoka temperatura (napisz kiedy masz te 40oC, stres czy idle!!!) albo za niskie napięcie na procku... do FSB 145MHz powinien chodzic stabilnie jeszcze na 1.7v, przynajmniej tak było w moim przypadku... później zwiekszyłem napięcie o 5%, procesor jest stabilny na obecnym FSB 155MHz, ale tak było równiez przy FSB 160MHz, jedynie pamięć nie dawała rady i miałem zwis w jednym programiku (stabilność przedewszystkim)...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 no właśnie teraz zwiększe napięcie do 1,85 i zobacze na ile na maxa poleci a 40*C mam w FULL STRESS teraz po dodatkowym wygrzewaniu po 40 minutach grzania mam 43*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 no właśnie teraz zwiększe napięcie do 1,85 i zobacze na ile na maxa poleci a 40*C mam w FULL STRESS teraz po dodatkowym wygrzewaniu po 40 minutach grzania mam 43*Cto spoko temperaturke masz nie narzekaj jak w full stresie 43 stopnie to nie panikuj wazne jest by komp byl stabilny bo jak nie jest to podnies kapke napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Ja też mam A XP 1800+ z serii AGOIA i muszę powiedzieć, że dość mocno sie grzeje. Mam cały czas 39 stopni (ale cały czas, w stresie i w idle jest tyle samo) - musze zaznaczyć, że wiatraki na chłodznicy chodzą na min, a chłodnica jest obudowana, więc i tak jest dobrze. Niestety u mnie kaloryfer jeszcze podgrzewa chłodnicę. Jutro odblokowywuje mnożnik. Aha - na standardowym napięciu poszedł na 1700MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 małe kłopoty były ze stabilnością ale załatwiłem to 1,8 i zwiększyłem napięcie na pamieci z 2,5 na 2,6 teraz jest git Acha czy na forum jest jak odblokować tego antka które trzeba połączyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 małe kłopoty były ze stabilnością ale załatwiłem to 1,8 i zwiększyłem napięcie na pamieci z 2,5 na 2,6 teraz jest git Acha czy na forum jest jak odblokować tego antka które trzeba połączyć ? W dziale FAQ - właśnie się doszkalam, żeby dobrze odblokować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 heh , pozazdrościć ja ne wentylku i niepodkręconym procku mam max46 a standardowo około 42-3 (nowy XP z tego co wy mówicie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Ja teraz mam > 37*C . w tle leci muza i jakies stronki otworzone ....W pokoju nie mam za cieplo wiec prcek jest chlodzony w miare chlodnym pow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 nie chce rozpoczynać nowego topicu bo mój problem jest bardzo blisko tego... tzn. poszedłem tropem Thorn'a, tyle że ja przestawiłem FSB na 160MHz i także zwiekszyłem napięcie na pamięciach jednak to niestety nic nie daje... najwyraźniej którys z podzespołów mojego zestawu nie może sobie poradzić ze zbyt wysokim taktowaniem szyny... moje pytanie jest takie, czy moge uciec od tej niestabilności ustawiając na porcesorzez FSB potrzebne do przełączenie się na dzielnik 1/5, który będzie mniej męczący dla sprzętu, tu drugie pytanie, od jakiego FSB u mnie załacza się dzielnik 1/5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Mówicie o temperaturach, a chyba ktoś tu zapomniał o różnicach w odczycie temperatury przez czujniki. Przykładzik: XP 1800+, Asus A7V 266 E - idle 40 stopni, stress 44 Xp 1800+, Microstar KT3 Ultra2 - idle 37, stress 40 Xp 1800+, Asus A7N8X - idle 38, stress 42 Mierzone w pokoju o temp. 22 stopnie, reszta poniżej, pasta zwykła srebrna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 hmmmm no wlasnie u mnie tez tak podkrecalem ale ten fakany mnoznik sie nie wlaczyl a przy fsb166 to wogoole sie bios resetuje i powraca do dafoultowych ustawien;((( jak my ci mamy powiedziec kiedy w twojj plycie siem wlacza dzielnik....mysle ze przy 166 czasami juz przy 163 i mniej....poprobuj;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 ale ja tak myślę sobie że zostane przy moim teraz 1.67 czyli A2000+ bo chyba już mojej nowej karty grafiki nie będzie zatrzymywał a będzie nią Ati Radeon 9500Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Kupiłem dzisiaj Antka1800+ i wykreiłem go na 2000+ fsb 143 czyli na 1664 ale mam takie pytanie jak to siee grzeje czy to normalna temperatura na wodzie 40*C czy za wysoko na durniu 700@1000 mialem max 36*C wiec przyzwyczajony jestem do takich raczej temp. Prosze napiszcie mi jakie temp sa normalne dla A1800@2000 bo sie troche boje acha napiecie 1,75V Nie ma obawy ja bym dał mu do 2200+ z taką temperaturką nie ma czego się obawiać!!! przyda się też 1,85V ja mam na swoim przy full obciąrzeniu 55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 hmmmm no wlasnie u mnie tez tak podkrecalem ale ten fakany mnoznik sie nie wlaczyl a przy fsb166 to wogoole sie bios resetuje i powraca do dafoultowych ustawien;((( jak my ci mamy powiedziec kiedy w twojj plycie siem wlacza dzielnik....mysle ze przy 166 czasami juz przy 163 i mniej....poprobuj;) własnie widze, że mamy podobne problemy... zrobiłem tak jak powiedziałeś i zacząłem testować...:wink: ale nie wiem czy to na moje nerwy bo ustawiłem fsb na 163, wyłaczył mi sie monitor... no to sobie pomyślałem "reset biosu i wszystko będzie ok"... a tu jednak ani rusz... bios pyka i pyka, a przełaczyć sie nie może, aż werszcie przestaje pykać zostawia mnie z wyłaczonym monitorem... przyznam, że miałem stresa, ale nie straciłem zimnej krwi i zrobiłem to co trzeba, czyli wyłączyłem kompa i za chwile ponownie właczyłem... bios znowu popykał, ale tym razem z pozytywnym skutkiem... wiem, że emocje są fajne, ale nie wiem czy mój rozrusznik je wytrzyma... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 heheheheheh, nie badz miekki tylko twardy!! jazaraz tez poprobuje bo mi wpadl nowy pomysl do glowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Kupiłem dzisiaj Antka1800+ i wykreiłem go na 2000+ fsb 143 czyli na 1664 ale mam takie pytanie jak to siee grzeje czy to normalna temperatura na wodzie 40*C czy za wysoko na durniu 700@1000 mialem max 36*C wiec przyzwyczajony jestem do takich raczej temp. Prosze napiszcie mi jakie temp sa normalne dla A1800@2000 bo sie troche boje acha napiecie 1,75V Nie przejmuj się. Ja u siebie zaczynam się martwić dopiero jak komputer jest niestabilny :) Ja u Siebie miałem nawet 66stopnie :) Ale wtedy to już system był nie stabillny. Teraz mieszczę się w okolicy 60stopni i jest oki :) Aha oczywiście podaje temp. po max. wygrzaniu CpuBurnem ... Aha powodem takim temperatur u mnie jest obnizona o ponad 1000obr prędkość mojego wentylatora Titan 5TB :) , to samo dotyczy wentyla w zasilaczu i wentyla wypychajacego dodatkowo powietrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 heheheheheh, nie badz miekki tylko twardy!! jazaraz tez poprobuje bo mi wpadl nowy pomysl do glowy.... hehe, a kto powiedział że jestem miętki :wink: ... a o dzielnik zapytałem się żeby mieć pewność... chciałem, żeby wypowiedział sie ktoś kto juz go przetestował na tej płycie... :) ciekawe jak tam Twój eX... coś sie nie odzywasz, mam nadzieje że się powiódł... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 małe kłopoty były ze stabilnością ale załatwiłem to 1,8 i zwiększyłem napięcie na pamieci z 2,5 na 2,6 teraz jest git Acha czy na forum jest jak odblokować tego antka które trzeba połączyć ? W dziale FAQ - właśnie się doszkalam, żeby dobrze odblokować. Ale sobie odblokowałem :evil: :evil: :evil: procek po włożeniu już nie wstał, nawet kiedy go dokładnie wyczyściłem. Podejżewam, że ładunek el. go załatwił - ale to dziwne, bo byłem dość ostrożny. No i qpa, kompa mam nieczynnego do przyszłego roku. Ostatni raz odblokowywałem Athlona - co za <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. Jak juz do mojej płyty nie będą pasowały nowe AMD, to wracam do Intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Według mnie to jest odpowiednia tmeperTURKA. ja na tym co ponizej nie kreconym mam w idle 45*C a w stress jakies 50*C. Na kreconym jest około 55*C w stres a w idle jkies 47* - 48*C. Nie masz się czym martwić!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja mam na athlonku 1,6 na 2,1 tem 47 C fsb 167 i jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja mam na athlonku 1,6 na 2,1 tem 47 C fsb 167 i jest ok Tak z ciekawości jaki masz cooler i czy to max. temperatura przy max. obciązeniu i wygrzaniu czy tylko w trybie Idle ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja mam na athlonku 1,6 na 2,1 tem 47 C fsb 167 i jest ok Tak z ciekawości jaki masz cooler i czy to max. temperatura przy max. obciązeniu i wygrzaniu czy tylko w trybie Idle ?Nie wygrzewam go to normalna temperatura po graniu np w gta czy nfs sandra mi wskazuje że ma ponad 8000 obrotów na tej samej płycie co twoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja mam na athlonku 1,6 na 2,1 tem 47 C fsb 167 i jest ok Tak z ciekawości jaki masz cooler i czy to max. temperatura przy max. obciązeniu i wygrzaniu czy tylko w trybie Idle ?Nie wygrzewam go to normalna temperatura po graniu np w gta czy nfs sandra mi wskazuje że ma ponad 8000 obrotów na tej samej płycie co twoja. 8000 obrotów ? Co to za tornado ? Kurcze mój Titan 5TB ma 3100obe i już mi uszy odpadały. To u Ciebie musi być niezły hałas :) U mnie niestety odpada ustawienie na Xp2100+ przy tym Titanie. Za słąby ten Titanek i dodatkowo jeszcze mam niezbyt dobrze umieezczony komputer (w biurku) z fatalną wentylacją :( Może WC pomoże , choć narazie podchodzę do WC bardzo negatywnie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 małe kłopoty były ze stabilnością ale załatwiłem to 1,8 i zwiększyłem napięcie na pamieci z 2,5 na 2,6 teraz jest git Acha czy na forum jest jak odblokować tego antka które trzeba połączyć ? W dziale FAQ - właśnie się doszkalam, żeby dobrze odblokować. Ale sobie odblokowałem :evil: :evil: :evil: procek po włożeniu już nie wstał, nawet kiedy go dokładnie wyczyściłem. Podejżewam, że ładunek el. go załatwił - ale to dziwne, bo byłem dość ostrożny. No i qpa, kompa mam nieczynnego do przyszłego roku. Ostatni raz odblokowywałem Athlona - co za <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. Jak juz do mojej płyty nie będą pasowały nowe AMD, to wracam do Intela. Ja stawiam że żaden tam ładunek tylko: Albo niedokłądnie dziury po laserze wypełniłeś Albo lakier gdzieś się zwarł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...