nrl Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 link z nowymi Catalistami : https://support.ati.com/ics/support/default...&questionID=640 Performance Improvements: Catalyst 5.12 improves a variety of CPU-bound performance cases when an ATI product is installed in conjunction with a dual-core or hyperthreading CPU. Performance gains include: - 3DMark05 gains as much as 5.7% - 3DMark03 gains as much as 3.3% - 3DMark2001 SE gains up to 10% - Aquamark 3 gains up to 16% - Comanche 4 improves as much as 20% - Far Cry gains as much as 25% on some product configurations - Half-Life 2 performance improves as much as 8% - Splinter Cell improves as much as 8% in certain parts of the game - Tomb Raider Angel of Darkness runs as much as 10% faster - Unreal Tournament 2004 framerates improve as much as 10% Issues Resolved in Catalyst Software Suite 5.12 - Doom 3 Resurrection of Evil: Playing the game under Windows XP MCE with CrossFire enabled no longer results in ghosting effect being noticed. Further details on this resolved issue can be found in topic number 737-21187 - EverQuest II: Playing the game on a system containing an ATI Radeon X1800 series, no longer results in the operating system failing to respond after approximately 5 minutes of game play. Further details on this resolved issue can be found in topic number 737-21189 - FarCry: Launching the game on systems using an ATI Xpress 200 series product and running the Windows XP operating system no longer results in the operating system failing to respond. Further details on this resolved issue can be found in topic number 737-20978 - Quake4: Selecting the Ultra Quality option within the game no longer results in the game failing to load after the restart required by the game. Further details on this resolved issue can be found in topic number 737-20981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Trzeba poczekac kilka dni jak WarCats wypusci zmodowane stery ;) Cos Ati ostatnio czesto "karmi" nas nowymi driverami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czy można je pobrać bez CCC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Z tego co się orientuję, to można pobrać same sterowniki. Później doinstalować Control Panel i powinno chodzic po staremu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czy można je pobrać bez CCC?Tu masz gotowca z CP: Catalysty 5.12 CP na Guru3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Dzięki, przyda się do testów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melgadis1 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 daja cos te stary kopa ? w stosunku do catalystow 5.10 ? robil ktos jakies testy ? :D albo ma juz je ktos zainstalowane to niech sie wypowie czy jest jakis przyrost wydajnosci w stosunku do 5.10 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Tu link do samych driverów (bez ccc): http://support.ati.com/ics/support/DLRedir...=737&deptID=894 ogólnie to catalysty można na 'części' ściągać, tu są wszystkie: https://support.ati.com/ics/support/default...ge&folderID=293 testował ktoś juz w 3dm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 What's New in Omega Drivers? v2.6.87 [*] Based on the Catalyst 5.12 Official drivers. [+] Added support for 2560x1600 and 1600x1024 resolutions. Download: http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php Co tu więcej dodawać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Iwo, ja testowałem. I cóż, faktycznie trochę lepiej. Na taktowaniach niższych niż wtedy, gdy uzyskałem te 7007pkt w marku (odpowiednio, -5/-5MHz dla gpu/vram) uzyskałem 7005pkt. Wniosek- są minimalnie szybsze niż 5.11b. Na testy w grach nie miałem czasu, bić nowego rekordu w marku05 z tą kartą też już nie zamierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Iwo, ja testowałem. I cóż, faktycznie trochę lepiej. Na taktowaniach niższych niż wtedy, gdy uzyskałem te 7007pkt w marku (odpowiednio, -5/-5MHz dla gpu/vram) uzyskałem 7005pkt. Wniosek- są minimalnie szybsze niż 5.11b. Na testy w grach nie miałem czasu, bić nowego rekordu w marku05 z tą kartą też już nie zamierzam. Ale niestety posiadają błąd (jak i cat'y 5.12) z wyświetlaniem dziwnych poświat przy włączonym nightvision w BF2:SF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 robił ktoś testy w nfs mw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jeżeli chodzi o cienie to nadal są "kwadratowe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 A mi te stary to wogole slabo dzialaja nie wiem czemu :( musze zostac przy swoich starownikach. Na tych 5,12 w Doom3 spadlo mi FPS o 2 klatki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mam nadzieję, że ktoś odpowie ;) Robię porównanie sterowników tylko do wersji 5.8 i modyfikacji na nich opartych. Czy w zestawieniu jakieś wcześniejsze sterowniki powinny się znaleźć? Jakie sterowniki sobie na to zasłużyły ;]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mi w MW gra przestała ciąć po zainstalowaniu Omeg 5.12. Ale chyba tylko mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mi na 5.11 MW tak samo dziala jak na 5.12. Ale w 3Dmark03 6183 wiec jakis przyrost jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) u mnie za to Omegi 5.12 naprawił błąd w cod 2 sp wywalał mi do wina na 5.11 co chwile i walił artami. Edytowane 14 Grudnia 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie no kiedy wkońcu Warcatsy wypuszczą :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 jak narazie The Best sa Extreme ATI i n2o (5,12ATI) sami sprawdzcie d:: Extreme ATI (32bit) Extreme ATi 1.5.12 http://driverpack.ru/index.php?option=com_...atid=44&id=1134 (64bit) EXTREME GT 1.5.12 x64 http://driverpack.ru/index.php?option=com_...atid=44&id=1165 N2O Pack 5.12 http://komsomolec.com/files-x/n2o_5_12.exe co do Omeg to one sa robione tylko dla jak najlepszej grafy obrazu ,a nie dla wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 co do Omeg to one sa robione tylko dla jak najlepszej grafy obrazu ,a nie dla wydajnosci Czy to źle? Wolę miec ładniejszy obraz niż 10 pkt w 3dmarku więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 tylko ze roznica miedzy Extreme a Omegami w obrazie jest niezauwazalna do tego masz fajne opcje do wlaczania w extreme gdzie nigdzie niema >> no i ta wydajnosc tak jakbys sie bawil timingami doslownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 U mnie po wgraniu nowych sterów wiesza się komp, mam grafe shapire 9550. Używam starych 5.3 ale nie ma żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 http://driverpack.ru/ http://komsomolec.com/ Mógłbyś XiAo_20 podać linki sterowników z tych stron poczynając od ich wersji bazujących na 5.8? Bardzo proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) omegi juz sa od dawna:} Edytowane 15 Grudnia 2005 przez ar2r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (...) Extreme(...) do tego masz fajne opcje do wlaczania w extreme gdzie nigdzie niema >> (...) Może trochę o/t ale zainterresowały mnie te opcjie co jest tam ciekawego dla mnie :> [sapphire r9800pro] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Xanagaz sorry ale chcialem ci pomoc ale jakos nie moge znalezc dokladnego linka skad mozna zassac te Extreme bazujace na Cat 5.8 i 5.9. Znalazlem je ale nie moge ich sciagnac :blink: Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Nie chodzi mi o akurat te wersje, chodzi o wszystkie wersje w przedziale 5.12-5.8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) A warcatsów 5.12 jak nie było tak nie ma :cry: bo te co podał xiao 20 to sa jakies xtreme ati cos tam :? Edytowane 16 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Kupka te stery, jeśli chodzi o ich dopasowanie do serii X1600 - może Omegi coś poprawią, ale oryginalne ATI to jakoś nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...