Skocz do zawartości
TwiN

Ameno?? Płyta mi padła... i PCPROJEKT

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Dziś chyba dopełniła żywota. Otóż zaczeło się tak: dostałem nowego procka -athlona xp 1700+ 0,13, wkładam odpalam jeszcze na starym systemie po duronie i działa ok. Dobra instaluje windoze od nowa, a ponieważ chciałem tez wykręcić jakiś niezły wynik w 3d Marku więc wyciągłem Live'a i sieciówke. Zainstalowałem, potestowałem. Dobra koniec testów, trza włożyć to co wyjąłem. Wkładam A tu qpa, nie wykrywa mi nic, dzieje sie tak na wszystkich slotach pci oprócz jednego - pierwszego przy AGP. Macie jakieś pomysły co to moze być, jest jeszcze jakaś szansa na uratowanie płyty ?? A może to wina Win98??

OT: Jeżeli ma ktoś doświadczenia w oddawaniu na gwarancje części w krakowskim PCPROJEKCIE to powiedzcie jak to sie odbywa, wymienią od ręki ??

Proszę o porady.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie win98 powodował konflikty sprzętowe i system nie widział albo sieciówki, albo karty dźwiękowej. Tak samo nie chciały mi chodzić dwie sieciówki razem.

Spróbuj z innym systemem. Przeczyść styki kart PCI.

Antek jest na FSB133MHz, a Duron na FSB100MHz - sprawdź, czy masz dzielnik 1/4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak lipa... dalej te same objawy... Pomóżcie!!!

Bardzo możliwe że to nie proc. Jak masz zasiłkę?

Bo byćmoże ona nie wyrabia. Bo athlon wicej prądu żre od durnia i stąd takie cyrki mogą być...

Jak chcesz sprawdzić czy to proc czy płyta, to jak ci sięuda uruchomićproca to w biosie zmień napięcie w dół (tak dużo by proc był stabilny...)no i jak msz odblokwny mnożnik (a większość ma) to zejdźnim też trochę w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak lipa... dalej te same objawy... Pomóżcie!!!

Bardzo możliwe że to nie proc. Jak masz zasiłkę?

Bo byćmoże ona nie wyrabia. Bo athlon wicej prądu żre od durnia i stąd takie cyrki mogą być...

Jak chcesz sprawdzić czy to proc czy płyta, to jak ci sięuda uruchomićproca to w biosie zmień napięcie w dół (tak dużo by proc był stabilny...)no i jak msz odblokwny mnożnik (a większość ma) to zejdźnim też trochę w dół

teraz znów działa :? zasiłka pochodzi z obudowy Tracera, 300 W. Właśnie po wymianie proca spadło mi zasilanie na 3.3 V na 3,24 ( przed, niepamiętam dokładnie ale miałe chyba 3,27-28)

reszta napięć

Vcore - 1.52

+5 - 4.91

+12 - 12.09

+5 Vsb - 5,05

Więc oprócz tego 3.3 nie jest chyba tak źle... Więc jak sądzicie: może to być wina zasilacza??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...