TwiN Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Cześć. Dziś chyba dopełniła żywota. Otóż zaczeło się tak: dostałem nowego procka -athlona xp 1700+ 0,13, wkładam odpalam jeszcze na starym systemie po duronie i działa ok. Dobra instaluje windoze od nowa, a ponieważ chciałem tez wykręcić jakiś niezły wynik w 3d Marku więc wyciągłem Live'a i sieciówke. Zainstalowałem, potestowałem. Dobra koniec testów, trza włożyć to co wyjąłem. Wkładam A tu qpa, nie wykrywa mi nic, dzieje sie tak na wszystkich slotach pci oprócz jednego - pierwszego przy AGP. Macie jakieś pomysły co to moze być, jest jeszcze jakaś szansa na uratowanie płyty ?? A może to wina Win98?? OT: Jeżeli ma ktoś doświadczenia w oddawaniu na gwarancje części w krakowskim PCPROJEKCIE to powiedzcie jak to sie odbywa, wymienią od ręki ?? Proszę o porady. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 U mnie win98 powodował konflikty sprzętowe i system nie widział albo sieciówki, albo karty dźwiękowej. Tak samo nie chciały mi chodzić dwie sieciówki razem. Spróbuj z innym systemem. Przeczyść styki kart PCI. Antek jest na FSB133MHz, a Duron na FSB100MHz - sprawdź, czy masz dzielnik 1/4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 też miałem podobne problemy tylko że zmieniłem slot i było ok :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 przed zaladowaniem systemu bios wykrywa wszystkie karty rozszerzen w takiej tabelce, jesli tam sa karty to jest wina OSa, jesli ich nie ma to wina plyty lub konflikt sprzetowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja oddawałem zjaranego xp1500+ wymienili - trochę to trwało ale wyminili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 hmm :? Dziwne... przychodzę dziś po szkole do domu, odpalam kompa a tu wszycho działa jak trzeba, dziwna rzecz. Dzięki za pomoc :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 A jednak lipa... dalej te same objawy... Pomóżcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A jednak lipa... dalej te same objawy... Pomóżcie!!!Bardzo możliwe że to nie proc. Jak masz zasiłkę? Bo byćmoże ona nie wyrabia. Bo athlon wicej prądu żre od durnia i stąd takie cyrki mogą być... Jak chcesz sprawdzić czy to proc czy płyta, to jak ci sięuda uruchomićproca to w biosie zmień napięcie w dół (tak dużo by proc był stabilny...)no i jak msz odblokwny mnożnik (a większość ma) to zejdźnim też trochę w dół Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jeżeli oddasz płytę na serwis to juz mogę Cię ostrzec że na 120% nie dostaniesz jej zpowrotem w 20dni Ja już w tym sklepie miałem wiele przejsć wymieniałem już 5 płyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A jednak lipa... dalej te same objawy... Pomóżcie!!!Bardzo możliwe że to nie proc. Jak masz zasiłkę? Bo byćmoże ona nie wyrabia. Bo athlon wicej prądu żre od durnia i stąd takie cyrki mogą być... Jak chcesz sprawdzić czy to proc czy płyta, to jak ci sięuda uruchomićproca to w biosie zmień napięcie w dół (tak dużo by proc był stabilny...)no i jak msz odblokwny mnożnik (a większość ma) to zejdźnim też trochę w dół teraz znów działa :? zasiłka pochodzi z obudowy Tracera, 300 W. Właśnie po wymianie proca spadło mi zasilanie na 3.3 V na 3,24 ( przed, niepamiętam dokładnie ale miałe chyba 3,27-28) reszta napięć Vcore - 1.52 +5 - 4.91 +12 - 12.09 +5 Vsb - 5,05 Więc oprócz tego 3.3 nie jest chyba tak źle... Więc jak sądzicie: może to być wina zasilacza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 twin jeszcze nie dawno miales durona i mowiles ze masz ok. 60003dmarkoof ile teraz masz ? na 1700+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Narazie mam troche problemów i nie mam nawet czasu sciągnąć 3dmarka, jutro, jak sie uporam z kłopotami, mogę ci podesłać na priva mój wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 dzięks to podeslij jak masz to daj szegolowe wyniki twojego poprzedniego sprzeru i tego jak masz of korz D: i jaki dales bios ze ja wmiare ladnie wykreciles bo nei dlugo bede ja mial i chcialby wiedzieć Z góry Big Thnx !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 spoko, nie chce pisać tu żeby nie zaśmiecać topicu, wyszystko przekaze na priva Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...