kerin Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Mam pytanko, tylko prosze nic bic jestem poczatkujacym.. Mam Athlon Baron 2800+ na FSB 166 ustawiony. Dwie kostki Geila DDR400 256 ram puszczone na Dualu i jedna DDR400 512'tka. Razem 1GB. Jak odpalam CPU-Z to mi pokazje frequency Ram'u 200.1MHz. W biosie kazalem mu pobrac z SPD frequency RAM-u. (Na auto nie wiedziec czemu ustawial sobie 166MHz). Czy to jest dobre frequency? Gdzies lazilem po jakis forum i czytalem ze ludzie maja po 400MHz. Moglby mi ktos mily to wyjasnic czy mam wszystko w porzadku? Dzieki wielkie. Edytowane 9 Grudnia 2005 przez kerin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Chyba jeszcze nie ma DDR'ów I co na 400Mhz śmigają. Więc masz wszystko w pożądku. Zrób sobie test jakie ustawienie jest wydajniejsze, 166 synchronicznie z prockiem, czy 200 asynchronicznie. A najlepiej to podkręć procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 fsb 200 synchronicznie z prockiem to ddr400 na pamięciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 dobrze masz...frequency 200 czyli DDR400 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 nie wiadomo czy plyta pozwoli na 3x ram 200mhz -> pewnie dlatego poszlo na 166. z tego co pamietam wlasnie wiekszosc plyt na s.A tak obnizalo fsb przy 3 kostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...