boundyt Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam wlasnie kupilem plyte GA-7VT880-L i nie bardzo wiem jak ustawic w biosie by dawala wieksza wydajnosc niz teraz .. jesli ktos moze mi pomoc i doradzic jak moge ja w biosie poustawiac to bylbym wdzieczny .. przesiadlem sie z asrocka k7vt4 i jak narazie w zadnych testach nie mam wiecej punktow niz niz mialem :( procesor barton 2500 768 ramu i gf 6800 ... i niewiem gdzie ustawic ata 100/133 bo przy starcie pokazuje mi ata 33 ;( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Co do tego ATA 33, to sprawdź, czy użyłeś dobrej taśmy (80 żyłowa, powinna mieć kolorowe końcówki). Nie wiem, czym mierzyłeś wydajność, ale i tak wydaje mi się, że raczej nie powinieneś spodziewać się zauważalnego wzrostu wydajności w "prawdziwych" programach w porówaniu do KT400A (zwłaszcza, że masz procka na FSB166 - może przy FSB>200; ale to już wymagać będzie na tej płycie "drutowania"). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...