Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam czy jest interes dokladania 50zł do Thermaltake Tower112 czy sie nieopłaca. Narazie chciałbym podkrecic Atlona 3000+ na 2,6Ghz. Prosze o dopowiedzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nie nie oplaca sie , bo za cene T112 masz TT Big Thypoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 To niby THERMALTAKE BIG TYPHOON jest lepszy(wydajniejszy)?? od Towera 112?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 A coś ty myślał?? BT ma większy wiatrak (120>92) duży radiator z Alu (Cu lubi trzymać ciepło i lubi też duuże przewiewy), BT jest niemal bezgłośny, a do T112 musisz dać wydajne wiatraki by jakąś wydajność uzyskać, bardzo gęste żebra wymuszają użycie "dmuchaw" powyżej 3000 RPM, a z tym to ogłuchniesz, i to szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nie nie oplaca sie , bo za cene T112 masz TT Big Thypoon Ale Cin66666 ma plyte pod socket A, a ten skolei jest umiejscowiony prawie na krawedzi plyty i wiatraki powyzej srednicy 112mm ciezko sie mieszcza, w praktyce trzeba wyciagnac zasilacz z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 własnie i yuaj drugie pytanie patrzyłem sobie na płyte i jakos niewidze go tutaj w srodku mam obudowe modecoma step i zasilacz chiefteca 400W. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zasilacz postaw na obudowie i po sprawie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ale Cin66666 ma plyte pod socket A, a ten skolei jest umiejscowiony prawie na krawedzi plyty i wiatraki powyzej srednicy 112mm ciezko sie mieszcza, w praktyce trzeba wyciagnac zasilacz z obudowy. Co za roznica , Towery mu tez ledwo co wejda . Poza tym zycze powodzenia w montowaniu T112 na samym sockecie :lol: Ja juz jeden socket wyrwany widzialem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Co za roznica , Towery mu tez ledwo co wejda . Poza tym zycze powodzenia w montowaniu T112 na samym sockecie :lol: Ja juz jeden socket wyrwany widzialem :lol: Oj oj oj. Montaz Towera jest identyczny jak w wersji miedzianej, niemontuje sie go bezposrednio na sockecie, tylko za pomoca podkladki z tylu mobo, podobnie jak Pentagramy na VGA o, prosze edit: literoofka ;) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Soldier666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 A to mi sie cos pokielbasilo z tym , ze ASUS A7N8X nie ma otworow wokol socketu [; Nie zmienia to faktu , ze i tak BigTyphoon jest najwydajniejszy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Nie zmienia to faktu , ze i tak BigTyphoon jest najwydajniejszy [; :lol: dlatego warto go kupic i miec zasilacz na obudowie albo podlodze niz bawic sie w mikro radiatorki. Rozwiazaniem moze byc tez zakup nowej obudowy bigtower Chieftec, chodza teraz po 280 zl na allegro. Pewnym kompromisiem moze byc zakup Cool Pipe`a 101 i dodanie wiatraka Fander 92 albo Akasa 92. W poniedzialek powinienem miec wlasnie taki zestaw w domku. Porownam go do Pentagrama QVC-100Cu+ na procesorze s.A Sempron 2500+@2800 (1.7V). Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Soldier666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 jesli moge sie wtracic, to silent tower wcale nie jest takie silent jak to pisza, u mnie jak jest podane 12V na wiatrak, to wyje i to dosyc glosno, troche lepiej jest na nizszym napieciu ~7-9V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam Towera112 na Socket7 i jest super (pomijając upierdliwy sposób mocowania), przy 2 wiatrakach na 2000 obr, procek Barton 2500@(12x200), napięcie 1.8 i temperatura na rdzeniu nie przekraczyła jeszcze nigdy 50 C (100% stres), mierzone MBM. PS. Ale prawdę mówiąc jest to wielki cięzki klocek z metalu i te malenkie śrubki mnie wkur..... na maksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 A własnie o ile bedzie mniej wydjaniejszy(bo napewno bedzie ) Cool Pipe`a 101 i dodanie wiatraka Fander 92 albo Akasa 92 od Big Typhoon. Czy az taka wielka abym zmieniał obudowe. Pozdrawiam i czekam na szybkie i zdecydowane odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 w niedziele wieczorkiem bede mial CP 101 na razie na niego zaloze ac fan3 tc. Pozniej na niego wylonduje Fander 92 albo 120. Cin66666 podaj na jakim zegarze i napieciu chodzi twoj athlon, ustawie podobnie ;) mamy prawie te same plyty wiec test bedzie w miara wiarygodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Teraz jade na standardowych ustawieniach własnie chcem zmienic wiatrak i leciec ale mam problemy. Czy sie zmiesci!!! w modecomu Step?? A mam pytanie do znawcow w http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76168186 tej sie zmiesci czy tez nie?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 zmierz szerokosc wewnatrz obudowy a sie dowiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Tutaj niechodzi o szerokosc tylko o wysokosc poniewaz na 90% bede musiał wyjmowac zasilacz a tego bardzo nie chce i to mnie boli a zmiana 1,5miesiecznej obudowy mnie troche boli:( Wiesz sam juz niewiem co mam robic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no to zrob tak... ;) zmierz odleglosc od zasilacza do mniej wiecej srodka socketu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Biorac pod uwage płyte głowna to od zewnetrznej strony do srodka socetu mam 4,5cm i jeszcze by sie z 0,5cm znalazło miedzy wiatakiem a wiec całe gow.... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) A mam pytanie do znawcow w 1805127[/snapback] Biorac pod uwage płyte głowna to od zewnetrznej strony do srodka socetu mam 4,5cm i jeszcze by sie z 0,5cm znalazło miedzy wiatakiem a wiec całe gow.... :mur: Czyli jak u mnie w modecom debut :), sam musialem na przecinarce drutowej obcinac 3 mm w Pentagramie QVC-100Cu+ Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Soldier666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 ogladąłem obudowy i jedyna ktora mi sie podoba to jest http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LOGIC+Q11+C+BZ%21 ale tez na 90% sie niezmiesci bo ma podobne wymiary :mur: ALE mam pytanie o ile bedzie mnije wydajny Thermaltake Pipe101 z jakims dobrym wiatrakiem od BIG TYPHOON po cenna wyjdzie taka sama!!!!! Ludzie pomózcie bo juz niewiem co mam robic a pod socet A Asus wszystkie robi takie płyty :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 odradzam ci Cool Pipe`a 101 tragiczna wydajnosc, gorszy od radiatora z zestawu Igloo2510 pro. testy porownawcze podalem w temacie Cool Pipe`a 101 vs Pentagram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...