Skocz do zawartości
Cin66666

Thermaltake Silent Tower 4 In 1 Vs Thermaltake Tower112

Rekomendowane odpowiedzi

A coś ty myślał?? BT ma większy wiatrak (120>92) duży radiator z Alu (Cu lubi trzymać ciepło i lubi też duuże przewiewy), BT jest niemal bezgłośny, a do T112 musisz dać wydajne wiatraki by jakąś wydajność uzyskać, bardzo gęste żebra wymuszają użycie "dmuchaw" powyżej 3000 RPM, a z tym to ogłuchniesz, i to szybko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie oplaca sie , bo za cene T112 masz TT Big Thypoon

Ale Cin66666 ma plyte pod socket A, a ten skolei jest umiejscowiony prawie na krawedzi plyty i wiatraki powyzej srednicy 112mm ciezko sie mieszcza, w praktyce trzeba wyciagnac zasilacz z obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Cin66666 ma plyte pod socket A, a ten skolei jest umiejscowiony prawie na krawedzi plyty i wiatraki powyzej srednicy 112mm ciezko sie mieszcza, w praktyce trzeba wyciagnac zasilacz z obudowy.

Co za roznica , Towery mu tez ledwo co wejda . Poza tym zycze powodzenia w montowaniu T112 na samym sockecie :lol: Ja juz jeden socket wyrwany widzialem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za roznica , Towery mu tez ledwo co wejda . Poza tym zycze powodzenia w montowaniu T112 na samym sockecie :lol: Ja juz jeden socket wyrwany widzialem :lol:

Oj oj oj. Montaz Towera jest identyczny jak w wersji miedzianej, niemontuje sie go bezposrednio na sockecie, tylko za pomoca podkladki z tylu mobo, podobnie jak Pentagramy na VGA

o, prosze

edit: literoofka ;)

Edytowane przez Soldier666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmienia to faktu , ze i tak BigTyphoon jest najwydajniejszy [;

:lol: dlatego warto go kupic i miec zasilacz na obudowie albo podlodze niz bawic sie w mikro radiatorki. Rozwiazaniem moze byc tez zakup nowej obudowy bigtower Chieftec, chodza teraz po 280 zl na allegro.

Pewnym kompromisiem moze byc zakup Cool Pipe`a 101 i dodanie wiatraka Fander 92 albo Akasa 92. W poniedzialek powinienem miec wlasnie taki zestaw w domku. Porownam go do Pentagrama QVC-100Cu+ na procesorze s.A Sempron 2500+@2800 (1.7V).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Towera112 na Socket7 i jest super (pomijając upierdliwy sposób mocowania), przy 2 wiatrakach na 2000 obr, procek Barton 2500@(12x200), napięcie 1.8 i temperatura na rdzeniu nie przekraczyła jeszcze nigdy 50 C (100% stres), mierzone MBM.

PS.

Ale prawdę mówiąc jest to wielki cięzki klocek z metalu i te malenkie śrubki mnie wkur..... na maksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A własnie o ile bedzie mniej wydjaniejszy(bo napewno bedzie ) Cool Pipe`a 101 i dodanie wiatraka Fander 92 albo Akasa 92 od Big Typhoon.

Czy az taka wielka abym zmieniał obudowe.

Pozdrawiam i czekam na szybkie i zdecydowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w niedziele wieczorkiem bede mial CP 101 na razie na niego zaloze ac fan3 tc. Pozniej na niego wylonduje Fander 92 albo 120.

Cin66666 podaj na jakim zegarze i napieciu chodzi twoj athlon, ustawie podobnie ;) mamy prawie te same plyty wiec test bedzie w miara wiarygodny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam pytanie do znawcow w

1805127[/snapback]

Biorac pod uwage płyte głowna to od zewnetrznej strony do srodka socetu mam 4,5cm i jeszcze by sie z 0,5cm znalazło miedzy wiatakiem a wiec całe gow.... :mur:

Czyli jak u mnie w modecom debut :), sam musialem na przecinarce drutowej obcinac 3 mm w Pentagramie QVC-100Cu+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladąłem obudowy i jedyna ktora mi sie podoba to jest

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LOGIC+Q11+C+BZ%21

ale tez na 90% sie niezmiesci bo ma podobne wymiary :mur:

ALE mam pytanie o ile bedzie mnije wydajny Thermaltake Pipe101 z jakims dobrym wiatrakiem od BIG TYPHOON po cenna wyjdzie taka sama!!!!!

Ludzie pomózcie bo juz niewiem co mam robic a pod socet A Asus wszystkie robi takie płyty :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi