Skocz do zawartości
SzperSon

Mobo Na 939 Z Pci-e Do 400 Zł Oferujące Wysokie Htt - Pomoc Mile Widziana!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Stoję przed trudnym wyborem płyty pod A64 3000+ Venice. Procek mam już zakupiony, to selekt, robi 2,8GHz na niskim vcore. Zależy mi na płycie, która pozwoli mi osiągnąć HTT na poziomie przynajmniej 310, stabilnej i w cenie nie przekraczającej 400 zł. Nie musi posiadać bajerów typu SATAII, SLI i tego typu rzeczy. Regulacja vcore też nie musi być jakaś specjalna , to samo dotyczy ramu, jak że mam zwykłe Twinmosy CADT, więc i tak przy takim wysokim HTT będę je musiał puścić na div 133.

Zastanawiałem się nad Asrockiem 939Dual-SATA2, ale na forum OCWorkbench wyczytałem, że są z nią liczne problemy. Co powiecie na DFI INFINITY na zwykłym NF4? ABIT AN8 jest droższy, podobnie ASUS A8N-E i EPOX 9NPA+ natomiast z tego co wiem MSI Neo4 jest niezbyt dobra do OC. Pewnie zaraz dostanę zjeeebki za wałkowanie tematów poruszanych 1000 razy, ale uwierzcie mi, po przeczytaniu kilkuset stron forum wybór nie jest oczywisty.

Czekam na wasze opinie. Dzięki.

Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym dodać że te mobo jest w apollo.pl za 394zł

http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=15285

1. W Apollo jest niedostępna.

2. Ta z twojego linku jest na nF4, a z mojego na nF4 Ultra (różnią sie chyba tylko tym, że nF4 Ultra ma sprzętowy firewall, SATA II)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi