kurt_hectic Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 hi, mam problem z monitorem : fujitsu siemens 21T3 (flatron 21 cali) otoz jest taka opcja, ze ustawia sie 3 kolory: czerwony , niebieski i jakis jeszcze na sobie (w 1 miejscu, nakladaja sie) i wtedy jest ostry obraz( w opcjach monitora nazywa sie to convergence), jednak w 1 rogu czerowny wystaje troche i efekt jest taki ze jest rozmyty obraz, nie da sie skonfigurowac tak, zeby wszedzie bylo ostro, bo jak tam ustawie, tj. w rogu, zeby przesunac czerwony w lewo, to na calym ekranie sie przesowa i wszedzie poza tym rogiem jest rozmyte wtedy... wiec czy istnieje jakis tool, programik nvidii np. , cokolwiek ktory ustawia kawalki ekranu odzielnie, albo wogole co mam zrobic? bo to jest zwykle rozstrojenie jakies, a nie np. wypalony kineskop. chyba da sie cos z tym zrobic, co nie? HELP, z gory dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Da się pod warunkiem ze obsługuje to monitor.To nie jest sprawa karty graficznej.Wiem ze da się to zrobić na kineskopach trinitron oraz diamondtron ale nie wszystkie firmy produkujace monitory to dają do menu.Prawie kazdy monitor ma menu serwisowe ale to juz musisz poszukać w sieci jak się do niego dobrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt_hectic Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 thx, ale ,,,,wie ktos cos wiecej? to bardzo wazne! ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...