Murdoc113 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Powiedzcie, jaką pamięć powinienem wybrać? RAM Kingston 512MB 400MHz czy może RAM Elixir 2 x 256MB 400MHz ???????????????????????????????????? Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Z tych co podałeś to tylko kingston. Elixiry to najgorsze pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Z tych co podałeś to tylko kingston. Elixiry to najgorsze pamięci.nie zawsze Elixir to najgorsze kości :] sa tez elixiry na kosciach NANYA - nanya produkuje bardzo dobre pamiatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Z doświadczenia wiem, że tak samo kingston, jak i elixir to loteria, wszystko zależy, na jakie kości się trafi. Miałem kilka elixirów i te zrobione na kościach Nanya (potwierdzam słowa HiS'a) są bardzo dobre - aktualnie mam jedną 512 w kompie i leci na 240 2,5-3-3-7 1T na 2,7v. Z kolei na kościach no-name to totalna porażka. Podobnie jest w kingstonem. Miałem swego czasu jakieś moduły 256mb, które nie bootowały się nawet na 200 z cl2, natomiast kumpel trafił na świetny zestaw 2x512mb, który leci na 257 2,5-3-3-7 1T przy 2,9v! Jak na KVRy to rewelacja, kości są oryginalne kingstona, żadne tccd czy hynixy. Mam takie odczucie, że jednak kingston to mniejsza loteria niż elixir, i skłaniałbym się ku tym kościom :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukraft Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Po pierwsze to .. czy twoja plyta obsluguje duala ?? , jezeli tak to bardziej bym sie preferowal pamiatkami 2x Elixir (tym bardziej jezeli bylyby to Elixiry Nanya, ja rowniez je mialem i chetnie chodzily na nizszych timingach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Miałem kostkę elixira 256mb na kościach nanya i nie chciała iść na cl2,5 przy 200mhz :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Miałem kostkę elixira 256mb na kościach nanya i nie chciała iść na cl2,5 przy 200mhz :-| No czyli jak widać to zalezy od szczescia, moja chodzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 tak jak kazdy lowend lud sczescia ato ze pisze na kosciach Nanya czy inaczej to przy elixir niebyl bym na 100% pewny ze jest to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Mam 2 kości Elixir i chodzą na 2.5 / 400, chciałbym je trochę podkręcić (przy OC procesora), nie wiecie do jakiej wartości można bezpiecznie podwyższyć im napięcie na długotrwały użytek? Czy 0.2 nie będize za dużo i czy da im to jakiś dostrzegalnie większy potencjał do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Mam 2 kości Elixir i chodzą na 2.5 / 400, chciałbym je trochę podkręcić (przy OC procesora), nie wiecie do jakiej wartości można bezpiecznie podwyższyć im napięcie na długotrwały użytek? Czy 0.2 nie będize za dużo i czy da im to jakiś dostrzegalnie większy potencjał do OC? zlowieku... najpierwsprawdz czy bedzie to suzy potencjał no i zobacz jak wyglada temperatura oraganoleptyznie, jak jest okay to moze zostac na codzien. Te kostki sie nie za dobrze kreca, alemoze troche pociagniesz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Z tego co podałeś ja bym brał RAM Kingston 512MB 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Z tego co podałeś ja bym brał RAM Kingston 512MB 400MHz wysil sie nastepnym razem i przeczytaj cały topic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 wysil sie nastepnym razem i przeczytaj cały topic :lol:??? A coś złego powiedziałem? W czym widzisz problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ??? A coś złego powiedziałem? W czym widzisz problem? problem juz dawno odszedł, ostatnie pytanie było inne, a po Twoim poscie widac ze przejrzałes tylko pierwszsych kilka odpowiedzi i nie chciało Ci sie czytac nastepnych, wiec odpowiedziałes na pytanie z pierwszego postu. Mam racje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Tak, masz rację. Ale tylko wyraziłem swoje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) co do pamieci elixir Nanya. Mam 1 taka kostke 256mb i druga goodrama :P Wiecie co mozna z tego wycisnac?? Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Master007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 co do pamieci elixir Nanya. Mam 1 taka kostke 256mb i druga goodrama :P Wiecie co mozna z tego wycisnac?? tak....... ale nie powiemy...... moze sam sprawdzisz :P :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Pojaily sie superelixiry na bga moze lepiej to sobie wsadzisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Pojaily sie superelixiry na bga moze lepiej to sobie wsadzisz?? sam sie nimi nie bawiłem, ale podobno sa kiepskie... lepiej te na tsop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...