Skocz do zawartości
kilobajt

Napisy Info I Napisy.org Zamkniete...

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie www.napisy.info pojawił się taki news:

Dystrybutor filmów GUTEK FILM poprosił nas o zamknięcie serwisu.

Ponieważ działamy na zasadach raczej non-profitowych, nie jesteśmy organizacją, nie mamy osobowości prawnej a tym bardziej pieniędzy na procesy, postanowiłem prośbę tą spełnić i w ciągu najbliższych godziń wszystko co dotyczy napisów zniknie z serwisu napisy.info do odwołania (prawdopodobnie na zawsze).

Godzina zero: niedziela 00:00

A na forum napisy.org:

Dzisiaj, tj. w piątek 9 grudnia 2005r., skontaktował się z nami przedstawiciel firmy Gutek Film z żądaniem zamknięcia strony pod pretekstem wprowadzenia sprawy sądowej.

Ponieważ nie stać nas na pokrycie kosztów procesu zdecydowaliśmy się na zamknięcie serwisu. Strona zostanie zamknięta z dniem 12 grudnia 2005r.

Informujemy osoby, które dokonały zakupu w naszym sklepie, że najprawodpodobniej zostanie on przeniesiony - informacja będzie na stronie napisy.org zaś dane kontaktowe w sprawie zamówień, ewentualnych pytań się nie zmieniają.

Miło było móc z Wami tworzyć serwis.

Dziękujemy,

redakcja napisy.org

Nic tylko sie dzisiaj napić [']

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee a to jest zgodne z regulaminem forum ? :) Strona udostepnia napisy do fimow/piratow jakby nie patrzec .. :)

Ja osobiscie tez jestem niezadowolony.Strony naprawde rzadza ,a tu nagle taki cus :/

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co da to zamkniecie, tyle ze powstana nowe strony

jedno mnie zastanawia ze niby w ktorym miejscu zlamaly prawo te 2 strony, przeciez to osoby prywatnie tlumacza i wysylaja tam napisy

Edytowane przez _Rebel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie. Rozumiem gdyby zamiesczali napisy z DVD to wtedy by lamali prawa autorskie ,ale tu sa napisy wlasnego autorstwa i sa robione z mysla dla tych co np. chca sobie oryginalny DVD zripowac do formatu DivX/Xvid lub RMVB jako kopie zapasowa dla wlasnego uzytku :) A to chyba nie jest nielealne? Ja nie widze tu podstaw do zamknieca tych serwisow

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tesz sie zastanawiam dlaczego jakaś firma o której pierwszy raz słysze przyczepiłą się do serwisów z których można było pobrać tłumaczenia do filmów które były w owiele lepszej jakości niż te z wydań DVD, pozatym z autopsji wiem ze wiekszość napisów ripowanych z DVD było usuwanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gutek Film to bardzo znany dystrybutor filmów niskobudżetowych (klasa C i D), głównie azjatyckich i francuskich. Oprócz tego mają w ofercie kilka nasto-letnich hitów, ale w tych tytułach nie mają wyłączności na dystrybucję tylko na konretne wydanie (wesje VCD i DVD hipermarket ready)

http://www.kinoinfo.pl/index.php3?id_d=7

Moim zdaniem po prostu ktoś się przestraszył baaaaadzo naciąganego pozwu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:

bedziecie miec dodatkowa motywacje zeby zostac poliglotami :lol2:

rozwiazan problemu jest pare - 1 krok - na stronie nie powinno byc klasycznych odnosnikow ... itd i Gutek Film nie bedzie udawal SCO tylko zajmie sie dzialaniami wynikajacymi z aktu zalozycielskiego tej spolki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gutek Film to bardzo znany dystrybutor filmów niskobudżetowych (klasa C i D), głównie azjatyckich i francuskich.

O tak tak, azjatki są niezłe, francuzki też :D

Kto by pomyślał, że firma kręcąca filmy o tematyce biologicznej zamknie napisy.info :lol:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

no nic tylko ich zaje*ac... bylem z napisy.info od samego poczatku:\ proponuje jakies ataki bombowe albo waglik w kopercie:) powinni zrobic jakas zrzutke na postepowanie sadowe i pies wali* tego gutka!!

CO ZA PATALACHY!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie tez przeczytalem to..toz to paranoja..i co oni chca tym udowodnic?? chca przekonac ludzi do chodzenia do kin/kupowania dvd itp?? chyba ich powaliło...i jak tu nie mówic ze producentom/dystrybutorom itp poprzewracało sie we łbie?? policzmy ile rzeczy zostalo wprowadzonych BEZ SENSU:

-zakaz odtwarzaczy dvd w USA ktore omijały reklamy

-afera z CDaudio SONY

-PS3 "ponoć" ma odpalac gre tylko na konsoli ktora pierwsza odczyta dany krążek

-wszelkie starforcy, securomy itp ktore tylko utrudniają zycie normalnym ludziom (np mam takiego Splintera 3 i wex tu teraz zrob kopie zapasową..jasnneeeee)

-teraz jakies zamkniecie serwisów z napisami..za co w sumie?? ze ludzi przynajmniej szkolą język angielski itp aby przetlumaczyc napisy??

i wiele innych...naprawde poprzewracalo sie we łbach ludziom..

a tak btw. ktos tu ma racje..chyba te serwisy sie za bardzo przestraszyły..bo niby pod co to podciągnąc mozna?? pod piractwo?? bueheheeheheeh..jasneeeeeeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

Zamknięcie napisy.org (Aktualizacja: strona nie zostanie zamknięta)

:banana:

Edytowane przez Overclocked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoja, po kija te strony ktos zamknal?

Co zlego jest w plikach tekstowych do filmow?

Jakie paragrafy to niby lamie?

A wlasciciele serwisow chyba cos za mocno sie pospieszyli z tym zamknieciem, pierwszy raz slysze taka dziwaczna nazwe jak GUTEK FILM lol tym bardziej, ze ich strona sie nie laduje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie slyszalem o zadnym Gutku :lol: Zwyczajne zastraszanie. Napisy.org i tak naszczescie nie zamkna.Tego samego nie moge powiedziec o napisy.info, bo strona raz sie laduje ,a raz nie( tak mialem wczoraj)

Administrator ich forum

napisal ze wcale nie daja sie zastraszyc tylko nie chca miec problemow. Na koncu posta napisal "mam nadzieje ze nam wybaczycie" i strona dzis rano juz sie wogle nie laduje :? Wniosek jest taki; albo naprawde sie wystraszyli i szybko postanowili zniknac ,lub zamkneli serwis do czasu wyjasnienia calej sprawy z tym calym Gutkiem.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może jeszcze zamkną strony o temtyce Divix bo tam też niby może mieć na celu propagowanie practwa... <_< imo paranoja. przecież to były porządne strony, bez propagowania żadnych terści łamiacych prawo, napisy tworzyli uzytkowiny strony, którzy wyrazali zgode na ich publikowanie i przetwarzanie ... nikt nikogo nie okradał, a tu się przyczepił taki rzep gutek i każe zamykać ... zresztą kim on jest że nakazuje takie rzeczy ? ... bezsens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a tu się przyczepił taki rzep gutek i każe zamykać ... zresztą kim on jest że nakazuje takie rzeczy ? ... bezsens

Taa :lol: Pamietam jak do mnie przyczepil sie Skype INc. w sprawie domeny skypeout.org, napisali ze mam ta domene na nich PRZEPISAC :lol: To napisalem im ze moga pociagnac cos :mur: Pisac sobie moga :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bojta sie :P

Ludzie z Gutek Film musieliby byc debilami, zeby pozwac te strony - zero szans na wygrana. Za to Admini napisow* popisali sie inteligencja :lol: . Zamknac portal, bo ktos napisal do nich jakiegos maila? :lol: Wniosek - Gutek Film nie ma z tym nic wspolnego, a admini napisow spękali przed glupim zartem. Przynajmniej ja to widze w ten sposob.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi