Gość Overclocked Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3079452.html najnowszy i chyba jak narazie najlepszy art:) ciekawe co na to gutek Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ahahaha - ten Lawrence Lessig napisał dokladnie to, co ja na tym forum juz kilka razy. Z tym, ze dla mnie jest to po prostu logiczne - teraz wreszcie mam to poparte statystykami :D . Dzieki wielkie za tego linka - swietna bron w walce z przeciwnikami piractwa, buahaha... I niech mi ktos jeszcze powie, ze wymiana plikow przez sieci p2p czy inne to okradanie artystow :lol: . Zawsze wiedzialem, ze osoby sciagajace wiecej wydają na plyty (sam najpierw sciagam, a potem kupuje - znajomi robia tak samo). Jak ja lubie miec racje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) No ja tez tak mysle. :) Ja widze to tak: zarabiane na kopiach bezpieczenstwa jest nielegalne czyli opychanie kopi na gieldzie np. ,ale wymiana mediami poprzez siec p2p dla wlasnego uzytku to zupelnie odrebna sprawa i dla mnie osobiscie to jest w pelni legalne. Niech teraz druga strona sie wypowie ,bo wynilko tu male zamieszanie i nie wiadomo kto ma teraz racje.My czy firma Gutek.. Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 To jest zdanie jednego człowieka takze nie popadajmy w jakas euforie jacy to nie jestesmy spoko bo sciagamy z netu , i nawet w gazecie napisali ze to jest dobre i nalezy to robic to. Jakos nie moge uwierzyc , ze gdyby powstaly opisane przez tego pana sklepy z filmam to nagle wszyscy by zaczeli placic nawet po 20/30 zl , dam sobie reke uciac , ze dalej by ludzie ciagneli z wszelkiego rodzaju p2p bo przeciez za darmo , ale co do ceny to faktycznie np u mnie odgrywa to duza role , przyklad ostatni album kultu 19,90 za zwykla plyte bez dodatkow lub 40 zl za dodatkowe DVD z teledyskami , koncertem , nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby Kultu gdzies po sieci szukac w dniu premiery do sklepu bo 20 zl za dobra plyte dac warto , gdyby inne zespoly szly tym tropem to na pewno sprzedaz wzroslaby znacznie. Druga sprawa , że nie rozumiem dlaczego Gutek się czepił akurat napisów , to tak jakby Sony zaczelo skarzyc i straszyc winampa bo wiadomo , że służy głównie do otwarzania mp3 , wiec idąc tokiem myslenia pana Gutka gdyby nie bylo winampa to by ludzie mp3 nie sciagali debilizm ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 To, ze dzieki "piratom" artysci(muzyka, film, programy) zarabiają więcej bo wiele osób kupi potem oryginały to wiadomo od dawna, tylko jak się chce pokazac ze sie na tym traci to zaden problem pokazac statystyki z danymi niby ile to się straciło... Zresztą co ja będe pisał. Nielktóre filmy które kpiłem na dvd, kupiłem tylko dlatego ze juz wczesniej mialem sciagnięte i juz je oglądalem. Podobnie z paroma grami/programami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 To, ze dzieki "piratom" artysci(muzyka, film, programy) zarabiają więcej bo wiele osób kupi potem oryginały to wiadomo od dawna, tylko jak się chce pokazac ze sie na tym traci to zaden problem pokazac statystyki z danymi niby ile to się straciło...No własnie dla niektorych nie jest to oczywiste. Ile sie naczytalem (na tym forum zreszta) tekstow jak to kazda sciagnieta plyta to okradanie artysty z jego dorobku, albo porownywanie "piratow" do złodziei samochodow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Pewnie nie wiecie o tym,ze napisy.info juz dzialaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 I tak wole napisy.org - dzialaly caly czas;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...