sienkos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Witam co to jest? moze mi ktos wyjasnic wyskakuje mi taki cosik czasami i cos truje ze nie moze znalesc jakies biblioteki dll. Moze mi ktos powiedziec jak sie tego pozbyc?. Dodam ze pliku nie moge niczym znalesc na dysku.. dzieki za pomoc Edytowane 9 Grudnia 2005 przez sienkos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Wklej moze na forum log z hijackthis. Napisz tez o jaka dokladnie biblioteke chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienkos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Wklej moze na forum log z hijackthis. Napisz tez o jaka dokladnie biblioteke chodzi. a co to jest hijackthis :) dll to kernel32.dll.dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 a co to jest hijackthis :) dll to kernel32.dll.dzieki Rewelacyjny program pozwalający na uporanie się ze złośliwym oprogramowaniem np. podmieniającym stronę startową przeglądarki internetowej. Program umożliwia wyszukanie komponetów takich jak dodatkowe paski narzędzi (toolbars), kontrolki ActiveX, dialery, programy szpiegujące itd. Wyniki wyszukiwania są prezentowane w postaci logu podzielonego na cztery części: R - wpisy w rejestrze dot. domyślnej strony startowej i strony wyszukiwania, F - wpisy do plików uruchamianych przy starcie systemu, N - analogicznie jak R ale dla Netscape i Mozilli oraz O - pozostałe ustawienia. Każdy z wykrytych wpisów, komponentów czy programów można naprawić bądź usunąć. Log można też zapisać do pliku w celu późniejszej analizy bądź konsultacji z ekspertem. Download Analiza pliku Log Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienkos Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 dziekuje za pomoc. Niesety po przetlumaczeniu logow na tej stronce wszystko jest "safe" :)...wiec nie wiem co jest.narazie mi nic nie wyskoczylo od wczoraj kiedy robilem format i dalem nasza siec akademicka jako nie zaufana..bo wczesnieje mialem ustawione w kerio FW jako siec zaufana..wlasnie moze to byc przez siec spowodowane? Jeszcze raz dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...