Skocz do zawartości
sienkos

Ereseme_cyferki.exe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

co to jest? moze mi ktos wyjasnic wyskakuje mi taki cosik czasami i cos truje ze nie moze znalesc jakies biblioteki dll. Moze mi ktos powiedziec jak sie tego pozbyc?. Dodam ze pliku nie moge niczym znalesc na dysku.. dzieki za pomoc

Edytowane przez sienkos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to jest hijackthis :) dll to kernel32.dll.dzieki

Rewelacyjny program pozwalający na uporanie się ze złośliwym oprogramowaniem np. podmieniającym stronę startową przeglądarki internetowej. Program umożliwia wyszukanie komponetów takich jak dodatkowe paski narzędzi (toolbars), kontrolki ActiveX, dialery, programy szpiegujące itd. Wyniki wyszukiwania są prezentowane w postaci logu podzielonego na cztery części: R - wpisy w rejestrze dot. domyślnej strony startowej i strony wyszukiwania, F - wpisy do plików uruchamianych przy starcie systemu, N - analogicznie jak R ale dla Netscape i Mozilli oraz O - pozostałe ustawienia. Każdy z wykrytych wpisów, komponentów czy programów można naprawić bądź usunąć. Log można też zapisać do pliku w celu późniejszej analizy bądź konsultacji z ekspertem.

Download

Analiza pliku Log

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje za pomoc.

Niesety po przetlumaczeniu logow na tej stronce wszystko jest "safe" :)...wiec nie wiem co jest.narazie mi nic nie wyskoczylo od wczoraj kiedy robilem format i dalem nasza siec akademicka jako nie zaufana..bo wczesnieje mialem ustawione w kerio FW jako siec zaufana..wlasnie moze to byc przez siec spowodowane?

Jeszcze raz dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi