onkel qbson Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Podobno ostatnie 2 photoshopy czyli cs1 ( 8 ) i cs2 ( 9 ) są lipne i że każdy szanujący się grafik pracuje na 5 lub 7mce. Jak to jest wg Was ? Edytowane 9 Grudnia 2005 przez modding4fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja osobiście "siedzę" na wersji 6, użwałem ver.7 i w zasadzie mówiąc lepiej mi się pracuje na wersji 6, chociaż zbytnio różnicy nie odczułem między tymi dwiema wersjami(7ka ładniej wygląda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a jak z 8 i 9 ? naprawde są zwyczajnie ''kiepskie'' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Na celeronie 533mhz i 256MB, działam w wersji 6.0.1 CE, kolejne sa już dużo bardziej wymagające i to jest ich minus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jako grafik powiem Ci tak. Jesli chodzi o ot takie sobie obrazki to 7 w zupelnosci wystarczy. CSy maja zastosowanie w drukarniach bo posiadaja cos co ma COREL a nie mialy poprzednie PH. Mianowiscie vektory, taka [ciach!]la ktorej nienawidza drukarze. Chodzi o to ze kolor czarny (np. napisy) musi byc nadrukowany na tlo ktorym jest wlasciwy design. Ogolnie [ciach!]la niepotrzebna w domu. Szkoda zasobow na CSki. 6, albo 7 wystarcza w zupelnosci. Pozdro o LOL :) to nie mozna powiedziec pi er do la (w sensie cos malego, co brzmi jak pi er do ua :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Ja używałem 6, potem 7, a teraz CS2 i jakoś o wiele przyjemniej mi się na niej pracuje. Poza wieloma przydatnymi nowymi funkcjami (jak m.in. wspomnanie wektory) korzystam też bardzo często ze Smart Objectów (używam jeszcze GoLive CS2). Poza tym dopiero w CS2 wprowadzili obsługę kilku layerów jednocześnie (tzn. że możesz zaznaczyć 2 layery i je np. przesunąć lub powiększyć jednocześnie o taką samą wartość). Oprócz tego w CS można już tworzyć zestaw w zestawie co bardzo ułatwia pracę. Faktem jest, że CS zżera trochę więcej pamięci, ale wg mnie wart jest tych kilku MB :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) dzieki za odpowiedzi :) Programik bedzie używany w firmie robiącej reklame zewnętrzną więc chyba CS2 wezme... dochodzą jeszcze wymagania sprzetowe i cena ale z tym sobie chyba jakoś poradzimy ;) dzieki wielkie i czekam jeszcze na opinie innych [edit] setny pościk :P Edytowane 10 Grudnia 2005 przez modding4fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Dobrą opcją jest kupienie Creative Suite'a, masz cały pakiet programów Photoshopa za 4k (czyli o 1k drożej od samego Photoshopa). Osobiście sam korzystam z tego pakietu, w jego skład wchodzą: Photoshop CS2 GoLive CS2 Acrobat 7.0 Professional InDesign CS2 Illustrator CS2 VersionCue CS2 Bridge CS2 Wszystkie oczywiście w pełnej wersji, bez żadnych ograniczeń :-), naprawdę warto rozważyć ten zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...