Ishigaki Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Problem taki właśnie. Cartridge czarny - pełny, wydrukowane 10 stron, wsadziłem stary pusty i to samo, kolor pusty, ale siedzi w koszyku. Reboot, ponownie wkładałem cartridge itd, i nic. Co zrobić, aby zmusić drukarkę, żeby "widziała" że cartridge są?? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GergG Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Problem taki właśnie. Cartridge czarny - pełny, wydrukowane 10 stron, wsadziłem stary pusty i to samo, kolor pusty, ale siedzi w koszyku. Reboot, ponownie wkładałem cartridge itd, i nic. Co zrobić, aby zmusić drukarkę, żeby "widziała" że cartridge są?? Z góry dzięki za pomoc. Mam tą samą drukarkę i miałem ten sam problem... Kupiłem ActivJet 44ml ;) czarny-nowy - to było u mnie głównym problemem- :mur: drukarka widziała go przez 2 lata , ale po 4 uzupełnieniu jakoś nie wiem czemu też przestała go " widzieć" ....... ( choć tusz nie był uszkodzony i jeszcze "chodził" , czytnik "w porzo" itd. itp.... ) ..... Przeczyść ewentualnie styki w drukarce papierem zwilżonym czymś z jak najwięszą ilością alkoholu ( by odparowało możliwie szybko, perfumy, spirytus itp..... ) ,,, czytniki na tuszach także ....... jak nie pomoże to , nie mam innego pomysłu zbytnio ,,,, lub ( jak nie ruszy )-najlepiej pożycz od kogoś ( jeśli to możliwe ) "chodzące" tusze i spradź ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedź, przeczyszczenie styków w tuszach i drukarce pomogło, drukuje jak dawniej :] Dodam, że tusz (czarny) nie był uzupełniany, kupiłem na allegro cały napełniony i spisuje się świetnie. Kolor już dawno sobie odpuściłem, ale dla pewności też przeczyściłem, w razie gdyby to on powodował kłopoty. W każdym razie teraz już drukuje równo i nawet w roboczej jakości wydruk prezentuje się dobrze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...