Skocz do zawartości
Ishigaki

Hp 840c - Nagle Przestała Widzieć Cartridge

Rekomendowane odpowiedzi

Problem taki właśnie. Cartridge czarny - pełny, wydrukowane 10 stron, wsadziłem stary pusty i to samo, kolor pusty, ale siedzi w koszyku. Reboot, ponownie wkładałem cartridge itd, i nic. Co zrobić, aby zmusić drukarkę, żeby "widziała" że cartridge są?? Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem taki właśnie. Cartridge czarny - pełny, wydrukowane 10 stron, wsadziłem stary pusty i to samo, kolor pusty, ale siedzi w koszyku. Reboot, ponownie wkładałem cartridge itd, i nic. Co zrobić, aby zmusić drukarkę, żeby "widziała" że cartridge są?? Z góry dzięki za pomoc.

Mam tą samą drukarkę i miałem ten sam problem... Kupiłem ActivJet 44ml ;) czarny-nowy - to było u mnie głównym problemem- :mur: drukarka widziała go przez 2 lata , ale po 4 uzupełnieniu jakoś nie wiem czemu też przestała go " widzieć" ....... ( choć tusz nie był uszkodzony i jeszcze "chodził" , czytnik "w porzo" itd. itp.... ) .....

Przeczyść ewentualnie styki w drukarce papierem zwilżonym czymś z jak najwięszą ilością alkoholu ( by odparowało możliwie szybko, perfumy, spirytus itp..... ) ,,, czytniki na tuszach także ....... jak nie pomoże to , nie mam innego pomysłu zbytnio ,,,, lub ( jak nie ruszy )-najlepiej pożycz od kogoś ( jeśli to możliwe ) "chodzące" tusze i spradź ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, przeczyszczenie styków w tuszach i drukarce pomogło, drukuje jak dawniej :] Dodam, że tusz (czarny) nie był uzupełniany, kupiłem na allegro cały napełniony i spisuje się świetnie. Kolor już dawno sobie odpuściłem, ale dla pewności też przeczyściłem, w razie gdyby to on powodował kłopoty. W każdym razie teraz już drukuje równo i nawet w roboczej jakości wydruk prezentuje się dobrze. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi