horiz0n Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 witam The -13.286V Power-Line has Exceeded Normal Operating Tolerance, takim oto komunikatem wita mnie programik USDM. Podkrecilem Athlona 1.8xp+ na 2.0xp+ no i zainstalowalem sobie USDM (plyta epox 8rda+) i wywala mi w windzie taki oto komunikat. nie wiem co co to ale w biosie w health pokazuje mi to samo ze power jest -13.xx volt. fsb mam na 142mhz x 11.5 (1633MHz), System Temp jest 24 C, a CPU 52 C. w biosie mam ustawione: Dimm voltage regulator 2.65 (mam ddr 266 firmy nijakiej) Agp voltage regulator 1.5 CPU voltage regulator (Default) teraz pytanie ile to jest default ? bo ten USDM mi pod winda pokazuje ze CPU core voltage 1.55, natomiast CPU I/O Voltage 2.59 zasilacz w obdowie mam 230W, oprocz tego kontroler SCSI na PCI do tego podlaczona Nagrywarka, oraz cdrom i dysk seagate barracuda, no i geforce2 asusa. czego to wina i czy to grozne, ewetualnie co zrobic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 wina zasilacza ktory ma ~2x za mala moc dla takiego sprzetu i jest prymitywnej budowy, tzn obciazenie na szyne 5V podwyzsza napiecie na 12V a 12V nie jest obciazone odpowiednio.... finito grozne jest bardzo- spodziwaj sie awari hdd i cdromow co zrobic- kup zasilacz 350-400W jak masz tak dopakowanego sprzeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horiz0n Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 dzieki ci bardzo :) wymienilem wlasnie zasilacz na 300W innych nie mieli i tak musialem kupic z obudowa (jakas brzydka ale juz jest klient na nia ;) problem znikl juz sie zadne alerty nie wlaczaja :)))) co do cdromu to fajnie jak by umarl bo to LG 52x dzieki bardzo jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...