dayus Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Posiadam kompa takiego jak ponizej w signie. Troche malo ramu(tylko 256MB),moze to tego wina, choc watpie,zeby az tak drastycznie sie to dawało we znaki. Pamiec wirtualna ustawiona na 420MB (przy 1GG było tak samo) Komp lekko przytuningowany XP-AntiSpy, oraz tuning rejestru zgodnie z tematem na tweaku. Brak sterowników SW_IDE. Zainstalowane stery nVidia nForce Remix 6.31 Wystarczy,ze chce rozpakować plik *.rar "ważący" ok 2GB, rozpakowuje sie,a mi w ten czas wszystko inne tak wolno chodzi,ze masakra. Przelaczem sie pomiedzy apliakcjami,a te wskakuja tak wolno i powoli pojawiaja sie warstwy okien. Inny przypadek to zaczne kopiowac pliki z dysku na dysk, to samo sie dzieje,jakbym je rozpakowywał. Co by sie dalo zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Wiadomo, bo dysk, procek i ram muszą "ciężko pracowac"... Jak byś miał 512 to by było troche lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 ja mam 512 mb ram i też jak kompresuje albo dekompresuje jakis duży plik, to komp praktycznie nie nadaje się do użytku. inna sprawa to moze to że masz wolny transfer miedzy dyskami. ściągnij program HD Tach i zrób test prędkości i napisz ile masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 A ja mma 512 ramu i teraz kopiuje plik 1,44GB i idzie dość dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Pierwszy dysk jest pod SATA. Oto wykres: TO drugi dysk - WD 40GB pod PATA. Jego wykres: nie ma znaczenia, na ktorym dysku pracuje, z ktorego kopiuje, zawsze zwalnia. Ale na moim starym poczciwym PIII~667mHz,nie działy sie takie filmy jak na tym AXP (a tamten tez mial 256MB) A może w biosie jest coś nie tak? Edytowane 10 Grudnia 2005 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...