Skocz do zawartości
Mundek

Sound Blaster Live 5.1 Digital

Rekomendowane odpowiedzi

otoz od jakichs 2 lat jestem posiadaczem tej karty

dawniej jakos mnie nie irytowalo ale teraz mam nowy sprzet i chcialem sciagnac nowe stery....

sciagam wszystko gut odpalam i mi wyskakuje ze nie mam takiej karty zamontowanej w kompie (a stery z plyty sound blastera bierze)

mial ktos taki problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, wszyscy mamy, a wynika to z polityki Creative ktora ma w [gluteus maximus] ludzi i robi sterow na peczki, kart jeszcze wiecej, a 1 z 2 nie wspolgra. Kod - nr karty- jaki jest zakodowany w chipie ni jak ma sie do tego jaka to karta... Audigy2 OEM, ktora jest teraz tak popularna to znakomity przyklad...

Poszukaj albo modowanych - w nich usuwa sie sprawdzanie nr'ka na chipie, albo zamontuj orginalne i autoupdate z www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Hmm ja mam tą karte. Nie wiem czego się jej czepiać, jest super.... MAm sterowniki z płyty i nie potrzeba rzadnych "nowych" Te wszystkie programy, equalizery to styka... W Winampie gra od razu 5.1 ;] Wszedzie jest 5.1;] 0 kłopotów. A sterowniki masz jakieś na http://www.soundcard-drivers.com/ . A dlatego Ci wyskakuje że nie masz takiej karty, bo masz jakieś sterowniki lub ich szczątki. Na Win 98(SE) ten problem musiał skonczyc sie formatem... Bo jak wiadomo w 98(SE) nie da sie usunac sterowników do końca. Jak masz XP to spróbuj usunać dobrze wszystkie sterowniki od karty tej i od wszystkich jakie miałeś, pliki + oczywiście rejestr(np. jv.Power Tools). Potem wkladasz karte, odpalasz pc, przy okienku jak bedzie chcial zainstalować sterowniki XP naciskasz anuluj. Odpalasz płyte instalujesz wszystko, potem reset pc i koniec:) Karta śmiaga na maxa;] Pozdro

P.S - KX'y to szmelc...

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi