Mundek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 otoz od jakichs 2 lat jestem posiadaczem tej karty dawniej jakos mnie nie irytowalo ale teraz mam nowy sprzet i chcialem sciagnac nowe stery.... sciagam wszystko gut odpalam i mi wyskakuje ze nie mam takiej karty zamontowanej w kompie (a stery z plyty sound blastera bierze) mial ktos taki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 tak, wszyscy mamy, a wynika to z polityki Creative ktora ma w [gluteus maximus] ludzi i robi sterow na peczki, kart jeszcze wiecej, a 1 z 2 nie wspolgra. Kod - nr karty- jaki jest zakodowany w chipie ni jak ma sie do tego jaka to karta... Audigy2 OEM, ktora jest teraz tak popularna to znakomity przyklad... Poszukaj albo modowanych - w nich usuwa sie sprawdzanie nr'ka na chipie, albo zamontuj orginalne i autoupdate z www. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ej no wlasnie. Tą samą karte u mojego brata na kompie wykrywa jako inne urzadzenie a u mnie wszystko gra dobrze . WTF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 eh...... szkoda gadac dzieki poszukam sterow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 a ma ktoś jakieś porządne stery do tej karty? mój numer w KX wykrywa jako sb0102 :/ a karta sb0100 please potrzebuje jakiś sterów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Hmm ja mam tą karte. Nie wiem czego się jej czepiać, jest super.... MAm sterowniki z płyty i nie potrzeba rzadnych "nowych" Te wszystkie programy, equalizery to styka... W Winampie gra od razu 5.1 ;] Wszedzie jest 5.1;] 0 kłopotów. A sterowniki masz jakieś na http://www.soundcard-drivers.com/ . A dlatego Ci wyskakuje że nie masz takiej karty, bo masz jakieś sterowniki lub ich szczątki. Na Win 98(SE) ten problem musiał skonczyc sie formatem... Bo jak wiadomo w 98(SE) nie da sie usunac sterowników do końca. Jak masz XP to spróbuj usunać dobrze wszystkie sterowniki od karty tej i od wszystkich jakie miałeś, pliki + oczywiście rejestr(np. jv.Power Tools). Potem wkladasz karte, odpalasz pc, przy okienku jak bedzie chcial zainstalować sterowniki XP naciskasz anuluj. Odpalasz płyte instalujesz wszystko, potem reset pc i koniec:) Karta śmiaga na maxa;] Pozdro P.S - KX'y to szmelc... Edytowane 17 Grudnia 2005 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...