mir_as Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Wczoraj składałem kompa na naztępujących podzespołach: Athlon 3500+ Abit AN8-V 1 GB RAm Hdd Caviar 250 GB sata Obudowa chieftec z zasilaczem 400 W no i wymieniona w temacie karta Galaxy 6600GT z chłodzeniem zalmana. Po złożeniu tego niby wszystko jest ok, ale sprawa polega na tym, że podczas instalacji Windowsa komputer się resetuje lub zawiesza. Dzieje się to juz po założeniu partycji i ponownym uruchomieniu komputera. Najdalej doszedł do wprowadzania klucza. Po włożeniu innej karty MSI 6600 ja pci-e system zainstalował się bez problemu. Jaki może być powód takiego stanu rzeczy? Czy karta jest uszkodzona, czy może jest jakieś inne wytłumaczenie (jakieś zmiany ustawień w biosie, zasłaby zasilacz itp?) Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 a ta karta MSI to tez 6600GT? jak tak to znaczy ze Galaxy jest jakas uszkodzona albo moze sie przegrzewa, a jak to zwykly 6600 to chyba zasilacz nie daje rady. innej opcji chyba nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir_as Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Karta jest w porządku. Sprawdziłem ją na innym kompie. Zato gdy próbowałem drugi raz instalować system z kartą MSI miał takie same objawy jak przy Galaxy. Prawdopodobnie jest cos nie tak z płytą główną bo już wszystkie części podmieniłem włącznie z procesorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...