KyRo Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Pewnego dnia po prostu CD-ROM padł. Nie dało się nic zrobić. Przekładałem taśmy w tą i we w tą i nic. Wkładałem nawet kilka innych CD-ROM `ów i wciąż to samo. W menadżerze sprzętu (Właściwości) widać coś takiego (standard): System Windows nie może zainicjować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. (Kod 37). Sam do końca nie wiem co to oznacza. Co najdziwniejsze wszystko by było ok. i jakoś może bym to rozgryzł gdyby nie to ,że nawet napędy wirtualne maja ten sam błąd. Czy to Deamon czy Alkohol czy Nero to i tak nie pokazuje napędu. Czy możliwe ,że taką szkodę mógł wyrządzić jakiś wirus czy przyczyna leży gdzie indziej ?? Czy jest ktoś kto potrafi rozwiązać tą łamigłówkie bez doradzania mi formata bo to też potrafie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Sprobuj wgrac od nowa ASPI. Sciagniesz STAD pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyRo Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Niestety, nic się niedzieje. Myślę ,że w instalacji nic nieporyrałem więc to za dobre rozwiązanie nie było. Prosze o jeszcze jakieś pomysły :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Może odinstalowanie demonów + reinstalka aspi pomoże, chociaż małe szense, raczej tylko Format c: /u ...widocznie demony zagryzły sterowniki :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Mozesz jeszcze sprobowac wywalic wszystkie urzadzenia typu dc-rom, dvd (hdd tez mozesz tak dla pewnosci :) ) z menedzera urzadzen, zrestartowac system i zainstalowac je ponownie. Jak po tym nie ruszy to juz chyba tylko format. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...