Skocz do zawartości
KyRo

Nieodpala Żaden Cd-rom

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego dnia po prostu CD-ROM padł. Nie dało się nic zrobić. Przekładałem taśmy w tą i we w tą i nic. Wkładałem nawet kilka innych CD-ROM `ów i wciąż to samo. W menadżerze sprzętu (Właściwości) widać coś takiego (standard):

System Windows nie może zainicjować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. (Kod 37).

Sam do końca nie wiem co to oznacza. Co najdziwniejsze wszystko by było ok. i jakoś może bym to rozgryzł gdyby nie to ,że nawet napędy wirtualne maja ten sam błąd. Czy to Deamon czy Alkohol czy Nero to i tak nie pokazuje napędu.

Czy możliwe ,że taką szkodę mógł wyrządzić jakiś wirus czy przyczyna leży gdzie indziej ??

Czy jest ktoś kto potrafi rozwiązać tą łamigłówkie bez doradzania mi formata bo to też potrafie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Może odinstalowanie demonów + reinstalka aspi pomoże, chociaż małe szense, raczej tylko Format c: /u ...widocznie demony zagryzły sterowniki :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz jeszcze sprobowac wywalic wszystkie urzadzenia typu dc-rom, dvd (hdd tez mozesz tak dla pewnosci :) ) z menedzera urzadzen, zrestartowac system i zainstalowac je ponownie. Jak po tym nie ruszy to juz chyba tylko format.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi