Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Celek 366 vs. pasywne chłodzenie.

Rekomendowane odpowiedzi

No to gruby ciekawie to nie wygloda ja zanim sie zdecydowalem rwac swojemu celkowi nogi miech sie zastanawialem. ja mialem jasno napisane co mam robic a ty niewiesz na jak niskim napieciu bedzie chodzic stabilnie wiec jak sie zdecydujesz jesli sie zdecydujesz to zobacz na mobo z regulacia na jak niskim pociognie no jesli twoja mobo da mniej niz 1,8V bo jesli nie to na takim napieciu powinien pieknie chodzic ja na 1,8 jeszcze podkrecalem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś próbował? Planuje małego routerka do NEO+ złożyć i miałoby tam to siedzieć. Potrzebuje aby ten komp był bezgłośny. Będzie siedział w szafie  8) Płyta nie ma możliwości zmiany napiecia/szyny itp.

ja mam w sieci jako rota cel300 a ze komuter stoi u jednego z tak zwanych abonetów wiec sobie nie życzył szumu wentyli i zaczeły sie kombinacje . zdobylismy bloczek miedzi(wtedy to nawet nie myslałem o jej kupowaniu :D i ten bloczek jest poprzecinany na # odstepy miedzy przecieciami 2mm koszt miedzi 21zł i hdd (bo jest w pionie zamontowany) dmucha wiatrak 120x120mm z jakiegoś starego wentylatora nawet nie wiem gdzie wczesniej był zamontowany moze nie dokońca jest to pasywne chłodzenie ale klient zadowolony nic nie słychać(zasilacz głosniej chodzi ale mamy w planach go takze uczyszyć) i komp działa na fressco i jest ok bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...