Neosekt Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Mam swojego radeonka takiego jak w temacie kreconego na takiego jak w podpisie. Chcialbym wycisnac z niego nieco wiecej bo ciezko mi grac chociazby w FEAR. Grafe owiewa 80mm wiatrak puszczony na 12V zamontowany na sledziu obok grafy(tak ze owiewa obie czesci grafiki. Chcialem zamontowac radiatorki ale nie mam jak bo 2 pamieci u gory zaslania pasywny ALU radiator od GPU(taki wachalrz). Wymienic go? Jesli tak to na co? I wtedy jakie radiatorki na pamieci? Pomozcie prosze Z gory dzieki. Ps. Szukalem w innych tematach ale nie znalazlem nic...wszytsko jest o r9600pro lub xt;/ Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Neosekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 taki topic zakładaj w temacie o tej karcie. Do rzeczy kup silencera tam w zestawie prawdopodobnie dodają alu radiatorki a jak nie to dokpisz jakies na ram na allegro i lajcik :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neosekt Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Z tym, ze z tego co slyszalem to silencer jest troche malo wydajny i "zabija" karty wiec wole nie ryzykowac...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 taki topic zakładaj w temacie o tej karcie. Do rzeczy kup silencera tam w zestawie prawdopodobnie dodają alu radiatorki a jak nie to dokpisz jakies na ram na allegro i lajcik :) pozdroA to dobre kupic chlodzenie za 100zl do karty wartej 200zl :blink: juz lepiej nic nie pisz :mur: Daj sobie spokoj z wymiana chlodzenia tej karcie juz nic nie pomoze :D Mam na mysli ze podkrecenie grafy nie da Ci zadowalajacego wzrostu wydajnosci... Po wymianie chlodzenia moze pojdzie Ci wyzej o te 30MHz co przelozy sie na 1-2fps w FEAR...teraz odpowiedz sobie na pytanie czy warto??? :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neosekt Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) a jak go wymieniac to jesli juz na co? oczyiwiscie cos niedrogiego... Ps. Co ma takiego r9550 czego nie ma (wyzszy modelem) r9600 ? Bo z tego co mi wiadomo to z r9550 mozna zrobic taka karteczke ze palce lizac, a z 9600 ni kuta... :/ Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Neosekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) cholera przeciez silencer jest za 30 zł co ty gadasz... nie gadaj nic człowieku... za 100 zł to se zalmana kup Edytowane 10 Grudnia 2005 przez -=drake=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 cholera przeciez silencer jest za 30 zł co ty gadasz... nie gadaj nic człowieku... za 100 zł to se zalmana kupNo to wydaj na karte nawet te 30zl....wydasz 30zl i co bedziesz mial? Nic karta pojdzie troche wiecej na rdzeniu pamieci niewiele wyzej i co zyskasz? 1-2fps gratuluje robisz konkretne interesy :lol: @Neosekt wszyscy mowia ze 9550 sa takie fajne bo kreca sie ze standardowych 250/200 na duzo wyzsze czestotliwosci ,u ciebie dojechales dosc wysoko i duzo wiecej nie wycisniesz wiec odpusc sobie wymiane chlodzenia ,bo bedzie to strata kasy... :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) dokładnie daj se spokój człowieku to bez sensu już jest, w F.E.A.R. da sie grac tak jak ja mam wykręconą tylko trzeba pogrzebać w ustawieniach tekstury na low, efekty i światło na średnie, dx9 max, 800*600 i 2*AA ja miałem śrenio 41 fps minimalnie 21 w tym teściku,więc moim skromnym zdaniem bez zabawy w V-mody choćbyś ja freonem chłodził wiele nie uzyskasz, już lepiej pozbierać jakąś kase na coś z zupełnie nowych ati albo 6600 PEACE Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...