Skocz do zawartości
ZIBI_PL

Warrock

Rekomendowane odpowiedzi

Ja niewiem w jaka Ty wersje gry grales, bo nie sadze zeby w open bete. Jak to nie ma czegos takiego jak kolizja obiektow? Wjedz sobie motorem w czolg, to wtedy motor wybuchnie, a czolg bedzie sie kolysal.

Hmmm mowisz, ze jak ktos dostanie rpg pod nogi to chodzi dalej? Dziwne, bo czasem gram rpg i celny strzal pod nogi = przeciwnik w powietrzu.

No tak niema zadnych efektow... http://img85.imageshack.us/img85/9490/lodka2yc7.png a te zrobilem sobie w paincie ^^

A tak nawiasem mowiac to kocham ludzi, ktorzy nie znaja gry, a ja oczerniaja. Moze bys najpierw pogral w nia troche i poznal jej wszystkie wady i zalety, a nie zobaczyles cos u kumpla, ktory nie umie grac i dajesz jakies dziwne argumenty nie wiadomo skad wziete. A tak w ogole, to ta gra jest w pelni darmowa i jak narazie jest w fazie beta testow. I tak bardzo wiele osob przechodzi na warrocka z bf 2, bo ten z najnowszymi patchami jest poprostu denny :mur: A i jeszcze jedno, nikt Ci nie karze w nia grac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pabliq napisał(a):

Hmmm mowisz, ze jak ktos dostanie rpg pod nogi to chodzi dalej? Dziwne, bo czasem gram rpg i celny strzal pod nogi = przeciwnik w powietrzu.

No tak niema zadnych efektow... http://img85.imageshack.us/img85/9490/lodka2yc7.png a te zrobilem sobie w paincie ^^

Jak włączyłeś te efekty??? U mnie wszystkie opcje w zakładce FX sa nieaktywne :/

EDIT: już wiem. Trzeba wejść do gry na serwerze (nie training) i w chacie (uruchamiany Enterem) wpisać /o. Pojawią się opcje. W grafice ustawiamy na prefered a w fx shader ustawiamy na use a reszta opcji stanie sie dostepna.

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, ale ja nie gram z fx`ami bo mam mniej fps`ow, a na duzych mapach troche sie na poczatku doczytuje przez to, ze mam tylko 512 mb ramu :/

piaskoon jaki masz nick w warrocku?

Edytowane przez Pabliq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiegoś zagorzałego gracza ET ( rok do dwuch gry ) prosiłbym o wypowiedź - warto ??

dodam że odpaliłem kiedyś AA i nie: to nie dla mnie ....

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nick to piaskoon. Ale już wiem, że mało będę w to grał. Tym bardziej, że od sierpnia zaczynają się dla mnie nowe obowiązki. :)

Co do samej gry - ma spory potencjał. Szczególnie jeśli chodzi o zasób graczy. Bo serwery raczej do pustych nie należą. :P

Narazie grałem bardzo krótko ale mam już kilka spostrzeżeń:

1. Plansze w trybie infantry combat i vehicle combat zawierają dużo pustego terenu. Brakuje drzew, skał, naturalnych przeszkód, ptaków itp. Kiepski wygląd drzew, na dodatek nawet nie drgną. Brak detail textures na budynkach i pojazdach (są tylko na ziemi i wyglądają jak te z BF2).

2. Wygląd pojazdów jest mocno niedopracowany. Za mało polygonów, taki sobie (gorszy od BF2) model jazdy/pływania/latania i kiepski wygląd od wewnątrz pojazdów. Nie ma shaderów na szybach (w BF2 są i dodają blasku masznom ;) ). Łodzią można wpłynąć nieco w głąb lądu i ona tam pozostaje, zamiast ulec zniszczeniu. Brak efektu odrzutu w czołgach, itp. - "feeling" narazie żaden :P Nie ma spadochronu (chyba?), ale i tak nie giniemy po skoku z samolotu.

3. Kolizje pojazdów z budynkami i innymi twardymi przeszkodami są jeszcze niezbyt realistyczne (szczególnie motocykl).

4. Kiepskie odgłosy wszystkiego a zwłaszcza pojazdów. Muzyka - jest ale na szczęście można podstawić własną MP3-kę. Także w sumie tutaj in plus ;)

Całościowo ujmę to tak. W grze mamy takie same możliwości jak w Battlefieldzie, jednak poszczególne jej elementy wymagają od autorów spędzenia wielu wielu godzin nad dopracowaniem.

Zakładam też , że to wszystko ulegnie poprawie, bo - przypominam - gra jest w fazie Open Beta :)

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model pływania? A cóź to jest? W BF2 pływanie jest strasznie żenujące i denerwujące imo. I zrobione po amatorsku. W ogóle to kiedyś w tego War Rocka grałem. Zassałem, odpaliłem i kaszanka na maxa. Jakaś ta gra rozlazła, kupy się nie trzyma, fizyka żadna, grywalność też.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pabliq napisał(a):

Ja niewiem w jaka Ty wersje gry grales, bo nie sadze zeby w open bete. Jak to nie ma czegos takiego jak kolizja obiektow? Wjedz sobie motorem w czolg, to wtedy motor wybuchnie, a czolg bedzie sie kolysal.

A tak nawiasem mowiac to kocham ludzi, ktorzy nie znaja gry, a ja oczerniaja. Moze bys najpierw pogral w nia troche i poznal jej wszystkie wady i zalety, a nie zobaczyles cos u kumpla, ktory nie umie grac i dajesz jakies dziwne argumenty nie wiadomo skad wziete. A tak w ogole, to ta gra jest w pelni darmowa i jak narazie jest w fazie beta testow. I tak bardzo wiele osob przechodzi na warrocka z bf 2, bo ten z najnowszymi patchami jest poprostu denny :mur: A i jeszcze jedno, nikt Ci nie karze w nia grac...

Wlasnie, ze w open bete, tzn. widzialem to u kumpla, odpalilismy pierwsza lepsza mape, tam gdzie sa jakies hangary, motor, hummer i jakis pancerny samochod, juz nie pamietam dokladnie.

Zaawansowanych opcji graficznych nie uswiadczylem w menu, jak ktos napisal sa ukryte pod jakimis komendami...

Gralem w to juz dawno temu (patrz pierwsza strona) i myslalem, ze sie cos rozwinie, ale niestety sie zawiodlem.

Jak sie wjedzie motorem w czolg to motor wybucha ? Hmm no fajny realizm, ale co wybucha, opona, czy silnik ? ;]

Grac umiem nie boj zaby, ale to byla tylko moja ocena, dla mnie gra jest ponizej przecietnej i jesli jedynym argumentem, zeby w nia grac jest to, ze to darmowka to jak mowilem, wiecej zabawy mamy juz przy ET i modzie do niego True Combat Elite.

Dla tych, ktorzy maja male wymagania co do gier i szukaja czegos za darmo to jak znalazl. :lol2:

No, ale faktycznie najlepiej ocenic samemu, to bylo tylko moje skromne zdanie. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjj nie bylbym tego taki pewien... Ciekaw jestem jakby wygladal Wasz ukochany na tym forum bf 2, gdyby robiono go bez wielomilionowego budzetu i bylby w stanie bety...? Sadze, ze o wiele gorzej. Hmmm a swoja droga to jak mozna porownywac gre darmowa do platnej? Nie dosc, ze trzeba zaplacic za gre to jeszcze trzeba placic za granie na oficjalnym rankowanym serwerze. Ludzie tworzacy WarRocka maja przynajmniej jakas pasje, a nie leca na kazdego $ Widze, ze nikogo nie przekonam na TYM forum do tej gry, bo wszyscy sa slepo zapatrzeni na bf 2, ktory z kazdym kolejnym patchem jest coraz gorszy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Placic za gre na rankingowym servie? Co ty gadasz? Kupujesz gre i grasz ile chcesz, nic nie placisz...

Widze ze zal ci dupe sciska bo nie mozesz sobie w bf2 pograc, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warrock jest dobry na kilka godzin ew. kilka dni bo ma tyle bugów, że to ludzkie pojęcie przechodzi. Bf2 to jest gra, która wystarczy nawet na kilka miesięcy (przeciętnemu graczowi) więc warto wydać nań trochę kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piaskoon napisał(a):

EDIT: już wiem. Trzeba wejść do gry na serwerze (nie training) i w chacie (uruchamiany Enterem) wpisać /o. Pojawią się opcje. W grafice ustawiamy na prefered a w fx shader ustawiamy na use a reszta opcji stanie sie dostepna.

mam pytanie czy jest mozliwosc wlaczenia FX na stale?, przez edycje jakichs plikow ini czy cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon napisał(a):

A w to już można grać? Czy dalej zamknięte serwery i koniec bety?

Pabliq widzę, że jesteś chyba jedynym ''fanboyem'' tej gry ;)

Spylon a ja ci powiem ze nie jedynym :D ja tez w to gram :P Jak na darmowa gierke to mi sie podoba. :D

BTW: Pablik widze ze zawitales na PurePC.pl

Zobaczysz kiedys Was rozwalimy i PSF bedzie za Lost Mission :D :D Joke ale moze realny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel dzis zassal ta gre i bezproblemowo zainstalowal. Ja korzystajac z tego samego instalatora widze takie okienko

Dołączona grafika

A powinno wygladac ono tak (screena od kumpla)

Dołączona grafika

Da sie cos zrobic, zebym mogl kliknac w przecisk "Next >" ? :P

Edytowane przez veXus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz prekopiować od kumpla już zainstalowaną, powinna ruszyć.

Albo zrobić format, bo jest możliwe, że to wina windy - czasem ma błąd z wyświetlaniem zakładek i przycisków.

Albo Ci źle instalke ściągneło, weź kopie od kumpla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalator pochodzi wlasnie od kumpla (u niego chodzil normalnie). Niestety gra przekopiowana nie dziala a przycisku "next >" tam poprostu nie ma, wiec nie moge go zaznaczyc TAB'em. Sprobuje zassac instalator z innego zrodla, ale watpie aby to pomoglo : /

EDIT

Jednak pomoglo. Efyr & AAF dzieki za zainteresowanie:]

Edytowane przez veXus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tjaaa, ostatnio zainstalowałem najnowszą betę i zmieniłem diametralnie zdanie o tej gierce. Poprawiono mnóstwo błędów, choć jeszcze do poprawienia jest dużo. Rozgrywka szybka, dynamiczna, nastawiona na szybkie akcje, nie ma chwili na myślenie. Kiedy będzie full?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi