Skocz do zawartości
meriZe

Neo A Zawnetrzne Ip

Rekomendowane odpowiedzi

JEst taki problem Ip zew. osiagam przez http://whatismyip.com/

Serwer chce postawic w grze quake3

Mam router Planet ade 3100/4100 w nim jest taka opcja jak Virtual Serwers tam jest mozliwosc odblokowania portow (skierowania ich na dany komputer w sieci) no i tak zrobilem ja trzeba do tej gry odblokowalem port 27960 UDP na Host Ip Adres: 10.0.0.5 (moj lan) Nie wiem tylko co wpisac w PRivate port...

Wiec teraz powinni sie ludzie laczyc z neta poprzez IPzew:27960 prosto do mojego kompa... ale tak nie jest;/

W consoli serwera pisze takie cos

Opening Ip socked: localhost:27960

IP: 10.0.0.5

I co teraz?? Nie wiem co robic;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze chodzi tobie o to rzebys mial stale IP ( sorka ale gram tylko w BROODWARA i nie mam pojecia o innych :P)

a wiec to IP mazesz sobie zrobic bez problemu--------->>> dyndns.org

Stalego IP i tak nie bedzie mial. Jedyne co moze uzyskac to staly host za pomoca uslugi typu Dynamic DNS. Te z kolei wymagaja zalozenia konta na dyndns.org badz no-ip.com i instalacji klienta na jednym z komputerow ktorzy widzi zewnetrzny adres IP badz odpowiedniej konfiguracji routera. Niektore routery maja wbudowanego klienta Dynamic DNS. Wtedy powinna byc dostepna opcja o takiej badz podobnej nazwie, w ktorej wystarczy wybrac uslugodawce (dynds.org badz no-ip.com), podac swoj login, haslo i domene ktora ma byc uaktualniania.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie juz mam konto w no-ip.com i hosta sobie zrobilem tylko jeszcze nie wiem jak skonfigurowac router pod tego dnsa

Mam tak:

DNS Proxy Wlaczony

DNS Serwer Wlaczony i tam takie opcje jak:

Url Name: cos wpisac?

Host Ip: cos wpisac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi