meriZe Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Tak jak w temacie istnieje mozliwosc taka ze jesli mam dzielone neo na 4 kompy po przez router to czy moge stworzyc serwer do gry? Jak sie dobrze orientuje to potrzebne jest zewnetrzne IP a nie wiem czy da sie takie uzyskac z neo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 przeciez neo ma IP publiczne, przekierujesz tylko na routerze port na ktorym bedzie dzialac serwer i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> to ip? :D (zielony) i wystarczy odblokowac ten port na jakim bedzie stal serwer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 na windzie: uruchom cmd ipconfig /all cls netstat -v -b po wlaczeniu gry oczywiscie :P potem forwarding na routerze i juz smiga :P chyba ze masz pecha bo nie na wszystkich bedzie chodzilo i nie wszystkie gry :( patrz moje posty na temat BROODWARA lol :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 JEst taki problem Ip zew. osiagam przez http://whatismyip.com/ Serwer chce postawic w grze quake3 Mam router Planet ade 3100/4100 w nim jest taka opcja jak Virtual Serwers tam jest mozliwosc odblokowania portow (skierowania ich na dany komputer w sieci) no i tak zrobilem ja trzeba do tej gry odblokowalem port 27960 UDP na Host Ip Adres: 10.0.0.5 (moj lan) Nie wiem tylko co wpisac w PRivate port... Wiec teraz powinni sie ludzie laczyc z neta poprzez IPzew:27960 prosto do mojego kompa... ale tak nie jest;/ W consoli serwera pisze takie cos Opening Ip socked: localhost:27960 IP: 10.0.0.5 I co teraz?? Nie wiem co robic;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) wejdz na strone gry musi byc tam poradnik TCP i UDP jesli nie jestes pewien jaki protokol jesli skorzystasz z poprzedniego postow bedziesz wiedzial jakie porty wpisac Edytowane 11 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja wiem jaki mam port odblokowac ale nie wiem jak to zrobic ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 manual help do routera :P IE 10.0.0.2 admin epicrouter configuration Virtual Servers Public Port Start:27960 -||- End:27960 Private Port :27960 Port Type :TCP i UDP ( to musisz sam wiedziec nie gram w Quake wiec sorka :( ) Host IP address :10.0.0.5 i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 W poradnikach pisza ze trzeba UDP ale ja na wszelki wypadek zrobilem i udp i tcp ale nie wiem czy to cos da bo juz tak probowalem tlyko ze mialem inny private port firewalla na kompie nie mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ok zrobione blad lezal po stronie private port ;] wpisywalem rozne cyfry co mi na mysl przyszlo ale nie wpadlem na to ze ma to byc ten sam ktory przekierowywuje... thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Sry ze to juz moj 3 post pod rzad ale mam jeszcze jedna prosbe? Bo neo ma zmienne IP wiec czy jest mozliwosc ustawienia tak dns aby zrobic domene i przez nia zawsze laczyc sie z serwerem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie bardzo czaje o czym rozmawiasz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 KIedys gralem na takim serwerze postawionym na neo Jak wiadomo ma dynamiczne Ip ale zeby sie polaczyc z serwerem wpisywalo sie np takie cos: xqx.clan.no-ip.org i zawsze dzialalo :P o to mi wlasnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 moze chodzi tobie o to rzebys mial stale IP ( sorka ale gram tylko w BROODWARA i nie mam pojecia o innych :P) a wiec to IP mazesz sobie zrobic bez problemu--------->>> dyndns.org no i oczywiscie ustawienie routerka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) moze chodzi tobie o to rzebys mial stale IP ( sorka ale gram tylko w BROODWARA i nie mam pojecia o innych :P) a wiec to IP mazesz sobie zrobic bez problemu--------->>> dyndns.org Stalego IP i tak nie bedzie mial. Jedyne co moze uzyskac to staly host za pomoca uslugi typu Dynamic DNS. Te z kolei wymagaja zalozenia konta na dyndns.org badz no-ip.com i instalacji klienta na jednym z komputerow ktorzy widzi zewnetrzny adres IP badz odpowiedniej konfiguracji routera. Niektore routery maja wbudowanego klienta Dynamic DNS. Wtedy powinna byc dostepna opcja o takiej badz podobnej nazwie, w ktorej wystarczy wybrac uslugodawce (dynds.org badz no-ip.com), podac swoj login, haslo i domene ktora ma byc uaktualniania. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 dzieki Krzychu :P nie ma to jak prosta odpowiedz :P ale nie wiem czy jemu akurat chodzi o to zeby w sieci mial zawsz ( byl widoczny dla scislosci :P ) ten sam IP a moze o co innego? nie znam suie na tych gierkach n Quake i inne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jemu chodzi o to, zeby jego serwer gry byl dostepny zawsze pod tym samym adresem (hostem). a to zapewni mu wlasnie serwis typu Dynamic DNS i odpowiednia konfiguracja routera badz klienta na komputerze w takiej sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 No wlasnie juz mam konto w no-ip.com i hosta sobie zrobilem tylko jeszcze nie wiem jak skonfigurowac router pod tego dnsa Mam tak: DNS Proxy Wlaczony DNS Serwer Wlaczony i tam takie opcje jak: Url Name: cos wpisac? Host Ip: cos wpisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wedlug instrukcji twoj router nie obsluguje funkcji Dynamic DNS. Sciagnij sobie klienta z no-ip.com, zainstaluj bezposrednio na komputerze i odpowiednio skonfiguruj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...