Skocz do zawartości
moskwa

Marsze Równości - Sonda

czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?  

202 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?

• Jestem ZA
      45
    • Jestem PRZECIW
      110
    • Jest mi to obojetne
      47

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tutaj nowy i mam do Was pytanie.

Jaka jest Wasza opinia na ten temat

please zalaczcie chociaz krotka wypowiedz

no ale marsze sa bardzo fajne, maszerowac kazdy moze...

hej ludzie co tak dretwo? wlasnie zadajecie klam mediom, jakoby parady byly najgoretszym tematem w kraju:)

witam! moze by sie wypowiedzial ktoś, kto jest za:) to zaczyna byc nudne, sami przeciwnicy i obojetni!!!

hej ludzie musze przyznac ze jestescie bardzo nietolerancyjni

Edytowane przez moskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sobie robią te marsze ale na obrzeżach miasta jakieś mitingi (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę ;) ). A nie paraliżują miasto swoim marszem i niech wemzą pod uwagę, że nie którym nie pasują takie manifestacje (i ich też rozumiem). I niech mi nikt nie mówi że Polska to ciemnogród jedna parada już zniknęła ;) (czemu :>? odpowiem taki był syf po niej i oczywiście mieszkańcy mieli zapłacić za sprzątanie). Dlatego organizatorzy powinni zapewnić ochronę i potem posprzątać bałagan, zająć się tym aby nie przeszkadzać innym ludziom (hałas). I jeszcze jedno nie rozumiem sensu takich parad może by tak marsz ludzi kochających pomidorówkę i itd :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciw, nie wolno pozwalac "innym" pokazywac tego publicznie. Nie chodzi o sama innosc, tylko ze mogli by chciec coraz wiecej, wiecej... az by doszlo do tego, ze dziecko mialo by dwoch tatusiow.

Takie cos trzeba leczyc. Btw, jest ktos innej orientacji tutaj, na forum? :>

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciw. Te parady/demonstracje przynosza skutki odwrotne do zamierzonych - niechec do homo staje sie jeszcze wieksza. Osobiscie mam gdzies, jakiej kto jest orientacji, dopoki komunikacja w moim miescie nie zostaje sparalizowana przez jakis kretynksi marsz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, kazdy ma prawo do zgromadzen. Ale ciekaw jestem, czy jakby "Uczestnicy forum Tweak.pl" chcieli zorganizowac marsz przez centrum np. Warszawy, to ktos wydalby na to zezwolenie :lol: . Są po prostu równi i rowniejsi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, kazdy ma prawo do zgromadzen. Ale ciekaw jestem, czy jakby "Uczestnicy forum Tweak.pl" chcieli zorganizowac marsz przez centrum np. Warszawy, to ktos wydalby na to zezwolenie :lol: . Są po prostu równi i rowniejsi :blink:

I tu właśnie jest problem, podobnie jak w temacie o wolności słowa, każdy chce w taki sposób wykorzystać owe prawa i swobody, aby tym drugim poszło to w pięty, i tak też oceniam owe parady, któeych zamierzeniem ma być chęc sprowokowania drugiej strony

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te marsze nie są tylko dla osób innej orientacji ;)

To media je tak kreują. Na te parady powinni przychodzić Ci co czują się inni. Mają inny kolor skóry, są innej narodowości i nie są tolerowani przez społeczeństwo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te marsze nie są tylko dla osób innej orientacji ;)

To media je tak kreują. Na te parady powinni przychodzić Ci co czują się inni. Mają inny kolor skóry, są innej narodowości i nie są tolerowani przez społeczeństwo ;)

Albo nie tolerują społeczeństwa <_<

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciw. Do nauki albo do roboty a nie robić sralnik i zakorkowywać całe miasto. Prawda jest taka ze na taką parade idzie moze ze 100 osób ktore mają w tym swój cel a 5000 idzie po to zeby, urwac sie ze szkoly (najczesciej kupa młodziezy na to łazi ktora nagle zaczyna sie utożsamiac z homoseksualistami a w szkole na ławkach wypisują np: "adam to gej, pedał" itd...) albo zobaczyc czy jakiejs rozróby nie będzie.Tak to wygląda w moich oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem stanowczo przeciw. sprawa seksualnosci jest sprawa idywidualna i nie ma co się z tym obnośc, chyba że własnie chce się byc traktowanym jak ktoś nienormalny. Nikomu do łózka nie wchodze i jak dla mnie może kopulować nawet ze swoim pluszowym misiem,ale nie każdy musi o tym wiedziec.Ja nie obwieszczam nikomu że jestem hetero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciw. Dokladnie tak samo bylo w niemczech, francji i ogolnie w homoeuropie. Zaczynalo sie od niewinneych "marszow rownosci" a skonczylo na paradach pedalskich gdzie pier...a sie ze tak powiem na ulicach. nie wiem dokladnie o jaka rownosc im chodzi. jako ludzie narodowosci polskiej maja dokladnie takie same prawa jak my "hetero", dodatkowe prawa bylyby przywilejami. Oczywiscie powinno sie im pozwolic zawierac pseudomalzenstwa, ale na pewno nie nazywac takiego zwiazku malzenstwem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Raczej mnie to wali, chociaż IMHO ta ich "inność" jest dziwna/obżydzająca.

Nie że jestem jakiś moher czy coś.

gadacie, ja tam jestem wielkim fanem lezbijek :-P

Czasami można sobie polookać na nie [; Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie powinno sie im pozwolic zawierac pseudomalzenstwa, ale na pewno nie nazywac takiego zwiazku malzenstwem!

Instead of husband and wife, you should be called... buttbudies

Nie moglem sie powstrzymac :mrgreen:

Poniewaz nie dyskutujemy o przydzielaniu przywilejow (lub nie), tylko o samych paradach to powiem, ze jest mi to obojetne. Dopoki nie przekracza granic dobrego smaku i nie robi burdelu i syfu w miescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przeciw. Czego oni chcą tego bym pomyślał, że posuwanie chłopa w … jest normalne? Jak widzę te pseudo małżeństwa to mi się śmiać chce ciekawi mnie, kto kogo przez próg wspólnego gniazdka przenosi rzucają monetę czy jak, kto wianek rzuca itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mężczyźni (lub kobiety) chcą uprawiac ze sobą stosunki przodem do tyłu to ok, ale niech tego nie eksponują. W moim przekonaniu homoseksualizm to choroba, którą trzeba leczyć, a nie jeszcze pogłębiać podnosząc morale ludzi o takich poglądach, zezwalając im na upublicznianie swojej orientacji...

Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo z marszami to jest tak że zamiast ludzi którzy chcą zwrócić uwagę na brak podstawowych rozwiązań prawnych przychodzi na nie kupa pajaców z gołymi [gluteus maximus]mi. do tej pory pamiętam fotki z takiej parady, chyba z krakowa z przed ~2lat. Świeczki- panisy na głowach, kolorowe ciuchy, pióra etc. Banda aż sie prsi o przekleństwo ale się powstrzymam.

Ogólnie nie mam nic do homo o ile ich nie widzę (nie tak po prostu,, chodzi o hipotetyczną sytuację w stylu dwóc sliniących się facetów,,blee!) i nie przywalają się do mnie. Wkurza mnie też rozdmuchiwanie problemów etc. Kolejna grupa społeczna która chciała by bardziej przywilejów niż "równouprawnienia"/równowagi.

głosowalem na są mi obojetne chociaż mi obojętne nie są. Zależy to od form w jakich takie marsze mają się odbywać i od tego czego mają dotyczyć. W pupie mam problemy typu wywalili mnie z pracy bo jestem gejem. Ktoś inny był za niski i go wywalili - czy to dyskryminacja ?? Nie - nie sięgał. Geja można wywalić z pracy za jego orientację - przykład: praca w barze: uśmiechając się dziwnie do klientów sprawi że ojcowie z dziećmi na kanapkę wiecej nie wrócą.

I na koniec: imo - nie można redefiniować normalności, natura jest jak najbardziej hetero. I gdzie tu sens słów w stylu nie patrzcie na nas dziwnym wzrokiem jak idziemy za rączkę po ulicy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc jest mi to obojętne dopuki mi to nie przeszkadza, oczywiście z zachowaniem zasad parady/marszu. To samo dotyczy wszystkich innych marszy/pochodów. Tylko co do marszów równości to forma części z nich zbytnio przekracza granicę dobrego smaku.

Jeśli chodzi o orientacje, to kompletnie mi nie przeszkadza, że ktoś jest homo - to jego/jej sprawa, puki nie będzie zalecał(a) się na siłę do ludzi hetero.

Jednak nie można kogoś takiego nazwać normalnym - żeby było jasne o co mi chodzi - tak samo inwalida, ktoś przesadnie gruby, mały itp. nie jest normalny - oczywiście nie mam tu na myśli umysłu, tylko stronę fizyczną. Stąd homoseksualistów nie powinno się traktować jak ludzi odchylonych umysłowo, tylko fizycznie. A odchylenie fizyczne nie może powodować dyskryminacji czy niechęci z pewnymi wyjątkami, jeżeli np. może przeszkadzać/uniemożliwiać wykonywanie pracy itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc jest mi to obojętne dopuki mi to nie przeszkadza, oczywiście z zachowaniem zasad parady/marszu. To samo dotyczy wszystkich innych marszy/pochodów. Tylko co do marszów równości to forma części z nich zbytnio przekracza granicę dobrego smaku.

Jeśli chodzi o orientacje, to kompletnie mi nie przeszkadza, że ktoś jest homo - to jego/jej sprawa, puki nie będzie zalecał(a) się na siłę do ludzi hetero.

Jednak nie można kogoś takiego nazwać normalnym - żeby było jasne o co mi chodzi - tak samo inwalida, ktoś przesadnie gruby, mały itp. nie jest normalny - oczywiście nie mam tu na myśli umysłu, tylko stronę fizyczną. Stąd homoseksualistów nie powinno się traktować jak ludzi odchylonych umysłowo, tylko fizycznie. A odchylenie fizyczne nie może powodować dyskryminacji czy niechęci z pewnymi wyjątkami, jeżeli np. może przeszkadzać/uniemożliwiać wykonywanie pracy itp.

Zgadzam się z tobą. Jednak nie uważam ludzi o odmiennej orientacji seksualnej za ludzi chorych czy nienormalnych. Twierdzę tylko, że ich zachowania sexualne są niezgodne z naturą i ogólnie anatomią. Zgodna para i dopasowana to fallus i vagina. Jestem przeciwny adopcji dzieci przez pary homosexualne. Bo uważam, iż taki wzór rodziny może przynieść więcej szkody jak pożytku. Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co!!!! Równości im się zachciewa!!! Jeśli taki taboret co wpycha sobie swoje przyrodzenie w tyłek przyjaciela spodziewa się, że będę go uznawał na równi z sobą to nich się za mocno na to nie nastwia. Do obozów to tałtajstwo zamknąć!!! Jeszcze na tyle są bezczelni że jeszcze wogóle pokazują się na ulicy i się chwalą tym. Precz!!! W kraju jest dużo więcej problemów; bezrobocie, kryzys, korupcja, a takie [ciach!]o interesuje się tym tylko aby mogło się publicznie się cmokać ze swoim przy[gluteus maximus]sem!!! Policja powinna dostać zezwolenie do strzelania do takich parad bez ostrzeżenia, a dla Policjantów którzy najwięcej ustrzelili powinny być nagrody!!! Sam się chętnie dorzucę!!! Zresztą i tak 90% ludzi na tych paradach to idzie tam tylko dla zadymy. tak więć pedały i dresy, a może to i to w jednej osobie. Niech sobie bambusy na Antarktydę jadą równości szukać!!! Jeszcze paradopwać im się zachciewa. Utrudnioać zwykłym ludzuiom życie chcą. S*****syny!!!

Edytowane przez Akor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co!!!! Równości im się zachciewa!!! Jeśli taki taboret co wpycha sobie swoje przyrodzenie w tyłek przyjaciela spodziewa się, że będę go uznawał na równi z sobą to nich się za mocno na to nie nastwia. Do obozów to tałtajstwo zamknąć!!! Jeszcze na tyle są bezczelni że jeszcze wogóle pokazują się na ulicy i się chwalą tym. Precz!!! W kraju jest dużo więcej problemów; bezrobocie, kryzys, korupcja, a takie [ciach!]o interesuje się tym tylko aby mogło się publicznie się cmokać ze swoim przy[gluteus maximus]sem!!! Policja powinna dostać zezwolenie do strzelania do takich parad bez ostrzeżenia, a dla Policjantów którzy najwięcej ustrzelili powinny być nagrody!!! Sam się chętnie dorzucę!!! Zresztą i tak 90% ludzi na tych paradach to idzie tam tylko dla zadymy. tak więć pedały i dresy, a może to i to w jednej osobie. Niech sobie bambusy na Antarktydę jadą równości szukać!!! Jeszcze paradopwać im się zachciewa. Utrudnioać zwykłym ludzuiom życie chcą. S*****syny!!!

Masz bardzo podobne zdanie do ludzi z kręgu LPR,

a może należysz do jakiejś młodzieżówki typu Młodzież Wszechpolska lub inny nazistowski syf???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi