Skocz do zawartości
moskwa

Marsze Równości - Sonda

czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?  

202 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?

• Jestem ZA
      45
    • Jestem PRZECIW
      110
    • Jest mi to obojetne
      47

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że większość opinii negatywnych tutaj jest spowodowanych tym, że napisali je ludzie, którzy nie pamiętają dawnych "słusznie minionych" czasów. Taki marsz równości to coś dużo więcej niż przemarsz gejów i lesbijek. To próba powiedzenia, że nastały czasy, kiedy wszyscy powinni być równi. Tym, którzy nie przeżyli czasów SB, ZOMO etc., trudno jest pojąć, o co tak naprawdę chodzi. Niestety większość krzykaczy to zwykli smarkacze, którzy nie zadali sobie trudu poznania historii swojego kraju. Warto pamiętać, że właśnie od takiej zwykłej niechęci do kogoś "innego" wiedzie krótka droga do ekstremizmów a II wojna pokazała chyba nader dobitnie, jakie mogą być tego skutki. Spójrzcie więc na te parady w trochę inny sposób niż tylko przez pryzmat mniejszości seksualnych.

Dla tych, których denerwuje zakłócanie porządku przez parady. Trochę logiki. Czy jakąś własną paradę urządzilibyście daleko za miastem w jakimś lesie, czy chcielibyście się pokazać w centrum miasta i zademonstrować swoje poglądy? Taka jest demokracja i taka jest czasem jej cena. To chyba nie tak wiele w zamian za wolność wypowiedzi. Spójrzcie na Chiny, to niezły przykład tego, jak źle może być.

Jakie opinie negatywne ??? ze nie zgadzamy sie zeby ludzie ktorych orientacja seksualna nie jest normalna w naturze mogli urzadzac swoje parady ??

Wg mnie ludzie i tak sa bardzo tolerancyjni bo prawie nikt nie napisal ze nie moga zyc w tym kraju - wszyscy na ogol pisali ze moga sobie nawet mieszkac ze soba byle sie z tym nie obnosili.

Mam takie samo zdanie jestem przeciw - chca niech sobie zyja ze soba ale w swoich 4rech scianach. Za pomoca parad rownosci oni chca raczej zyskac przywileje niz rzeczywista rownosc ktora moim zdaniem posiadaja ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych dziewczynek 14 letnik to Esiu dobrze odczytalk moje intencje. Choc nie mozna pominac nastepnych odchylen jakimi sa lolity, czyli mlode dziewczynki duzo wczesniej czujace pociag do pewnych spraw :]

Co do tolerancji w Niemczech

Komu mam przypomniej kilkanascie ofiar pochodzenia Tureckiego ktore splonely zywcem we wlasnych zabarykadowanych mieszkaniach??

To byl wielki pokaz tolerancji.

Anglia jest kolejnym swietnym przykladem tolerancji. Gdzie za to ze jestes katolikiem do tej pory mozesz wylapac kule w leb.

Setki lat nie moga darowac sobie ze Irlandia jest Katolickim panstwem.

Zapraszam do Belfastu o 23 na spacer ulica

Ludzie cos takiego jak Homofobia nie istnieje. Jest to poprostu brak aprobaty na to ze inni moga miec zdanie inne niz jakas mniejszosc. Swojego typu samoobrona. Wy krzykniecie pedal/lezba a Oni odpowiedza homofob!!

Tolerancji nigdy nie bylo na tym swiecie i nie bedzie

Od tysiecy lat Czarni byli nekani przez Bialych, Biali przez Czarnych, Katolicy prze Muzumanow i na odwrot.

Zaraz sie odezwa glosy ze to Nas rozni od naszych przodkow ze jestemy bardziej cywilizowani. A ja Wam powiem guzik prawda. To jest poprostu naturalne. Caly czas jestesmy dzikusami ktorzy nawzajem sie wybijaja ale za kazdym razem w imie innych idealow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....

[imo nie rozumiem, po kiego o tym mowia skoro mozna testament spisac]

....

Ano dlatego, że większość testamentów jest do podważenia dla w miarę bystrego prawnika.

Weź też pod uwagę fakt, iż nie każdy ma napisany testament, a zdarzają się sytuacje losowe (wypadki, nagłe choroby).

Do momentu prawnego uregulowania związków osób tej samej płci w żadnym wypadku nie wchodzi w grę dziedziczenie ustawowe.

Powinny wejść w życie przepisy regulujące tę kwestię. Mamy w końcu (teoretycznie) wolny kraj i nikogo nie powinno obchodzić, jaki styl życia, jakiego partnera człowiek sobie wybiera.

Nie musi się to nazywać małżeństwo, a już na pewno (IMHO - of course) nie powinno się dopuścić do adopcji.

Co do parad. Mogą być, pod warunkiem, że są organizowane zgodnie z przepisami, nie stanowią zagrożenia dla osób postronnych i nie powodują paraliżu komunikacyjnego miast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano dlatego, że większość testamentów jest do podważenia dla w miarę bystrego prawnika.

bystrych prawnikow i podwazania testamentow znam z filmow z usa, sadzilem zawsze ze polska jest na tyle zacofana ze takich akcji u nas nie ma :)

Weź też pod uwagę fakt, iż nie każdy ma napisany testament, a zdarzają się sytuacje losowe (wypadki, nagłe choroby).

moglbym napisac ze osoba X znala swoje preferencje i wiedziala co jej sprzysluguje a co nie, ale niech bedzie, wygrales ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciw. A jest tak dlatego, że nie widzę potrzeby chwalenia się swoją odmiennoscią. Nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom, jestem nawet za tym, żeby mogli zawierać śluby (oczywiście tylko cywilne) i mieć wszystkie przywileje z tego wynikające (głównie chodzi mi o rozliczenia podatkowe). Natomiast jestem przeciw adopcji przez takie pary dzieci, chyba nie musze tłumaczyc dlaczego. I nie badzo rozumiem po co Ci ludzie chcą tak za wszelką cenę chwalić sie swoją odmiennością? Czy to sprawia, że czują się równiejsi? Czy uważają, że w ten sposób przekonają do siebie kogoś z Młodzieży Wszechprostej? Raczej nie. Naprawdę jestem tolerancyjny, ale jako człowiek myślący i katolik na niektóre rzeczy po prostu nie mogę się zgodzić. I wcale nie jestem sprzymierzeńcem ojca Rydzyka i jego odziałów specjalych, moherowych beretów :). Wręcz przeciwnie, dla mnie Rydzyk jest niezłym manipulantem i stworzył już sobie niezłą "sektę" (dla tych, którzy chcieliby podnosić krzyki po tym stwierzdeniu polecam materiał z programu "Interwencja" o tablicy reklamującej radio maryja na XIII wiecznym kościele, wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :)). Tu po prostu chodzi o zwykłą przyzwoitość. Takie jest moje zdanie.

Edytowane przez St.Anger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mowie NIECHAJ SOBIE MASZERUJA, bo nasze spoleczenstwo musi zaczac traktowac gejow i lesbijki jak LUDZI. Takie manifestacje to byl bardziej gest rozpaczy, narazanie sie na wyzwiska, trafienie kamieniem w glowe, nienawisc sasiadow lub wylanie z pracy, niz jakis zaszczyt, czy przejaw szpanerstwa. Jezeli nie moga liczyc na akceptacje to mysle, ze zasluguja przynajmniej na zwykla OBOJETNOSC bez wrogich spojrzen i nienawisci. W wakacje szedlem sobie z dziewczyna w centrum Monachium, posrod tlumu szla para gejow za reke i tylko my na to zwrocilismy uwage, bo u nas to po prostu nienormalne. Nikt nie robil z tego powodu problemu, a Policja nie szorowala nimi kraweznikow, tylko spokojnie patrolowala pieszo ulice dbajac o bezpieczenstwo turystow i mieszkancow. A powiem wiecej stalem z plecakiem na rynku pelnym ludzi a moja dziewczyna wyciagala z tylu aparat z niego i pewien starszy krzyknal, ze mnie okradaja - u nas na to nawet jak buchną pomnik z rynku to nikt nic nie widzi, takie mamy kochajace blizniego swego pro koscielne spoleczenstwo :P Poza tym nie wiem co nazywacie PRZYZWOITOSCIA - to ze sobie geje beda chodzic za reke albo przytula na ulicy swobodnie uwazacie za nieprzyzwoite ? Paranoja. Moze w ogole zakazac okazywania uczuc w naszym kraju ;P Dopoki geje nie pakuja sobie w czoko publicznie i nie dobieraja sie do mnie to jest OK, a na plasajace lesbijki to chetnie mozna popatrzec :]

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w sumie jest to obojętne-ale bardziej jestem na nie. I tak będą maszerować i tak. Chcą se mieć równość to będą mieli ale dopiero jak LPR dorwie się do władzy, a mam nadzieje że to szybko nie nastąpi. Jeżeli chodzi o pary homoseksualne to niech se będą, ale niech nie biora ślubu, bo nie mógłbym patrzeć na żonę mojej siostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moga miec dzieci wiec nie widze powodu czemu by panstwo mialo w nich inwestowac ( slub )!!!

Kiedys nie mialem nic do tego ale w koncu zdalem sobie sprawe na jakiej zasadzie dziala instytucja slubu cywilnego. Nie mam zamiaru zeby w przyszlosci z moich podatkow ciagneli chorzy ludzie nie mogacy nawet wychowac dzieci ktore w przyszlosci zapracuja na ich emerytury :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Homoseksualiści byli, są i bębą. Śluby (czy jak to sobie tam nazwą) - też mogą być. Adopcja - póki co, zdecydowane NIE.

Ale sonda dotyczyła parad.

Więc mnie osobiście niesamowicie wkurzaja wszelkie parady, czy to homoseksualistów, górników, rolników, katolików czy zajączków wielkanocnych. Chę sie przemieścic z punktu A bo punktu B i trafiam na przemarsz/blokadę . Więc się pytam jakim prawem ktoś uniemożliwia mi swobodny przejazd? W imię czego?

Płacę podatki (m.in. drogowy) i nie mam możliwości korzystania z dróg, za które przecież płacę.

Powiecie manifestacja poglądów. Ale mamy dwudziesty pierwszy wiek! Co niektórzy chyba nie wiedzą, że istnieją takie media jak telewizja, internet, itd. Przecież można prowadzić jakieś dyskusje i w ten sposób przekonywać do swoich racji.

No chyba, że maszerują sobie chodnikiem, to wtedy niech sobie maszerują :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mowie NIECHAJ SOBIE MASZERUJA, bo nasze spoleczenstwo musi zaczac traktowac gejow i lesbijki jak LUDZI. Takie manifestacje to byl bardziej gest rozpaczy, narazanie sie na wyzwiska, trafienie kamieniem w glowe, nienawisc sasiadow lub wylanie z pracy, niz jakis zaszczyt, czy przejaw szpanerstwa. Jezeli nie moga liczyc na akceptacje to mysle, ze zasluguja przynajmniej na zwykla OBOJETNOSC bez wrogich spojrzen i nienawisci. W wakacje szedlem sobie z dziewczyna w centrum Monachium, posrod tlumu szla para gejow za reke i tylko my na to zwrocilismy uwage, bo u nas to po prostu nienormalne. Nikt nie robil z tego powodu problemu, a Policja nie szorowala nimi kraweznikow, tylko spokojnie patrolowala pieszo ulice dbajac o bezpieczenstwo turystow i mieszkancow. A powiem wiecej stalem z plecakiem na rynku pelnym ludzi a moja dziewczyna wyciagala z tylu aparat z niego i pewien starszy krzyknal, ze mnie okradaja - u nas na to nawet jak buchną pomnik z rynku to nikt nic nie widzi, takie mamy kochajace blizniego swego pro koscielne spoleczenstwo :P Poza tym nie wiem co nazywacie PRZYZWOITOSCIA - to ze sobie geje beda chodzic za reke albo przytula na ulicy swobodnie uwazacie za nieprzyzwoite ? Paranoja. Moze w ogole zakazac okazywania uczuc w naszym kraju ;P Dopoki geje nie pakuja sobie w czoko publicznie i nie dobieraja sie do mnie to jest OK, a na plasajace lesbijki to chetnie mozna popatrzec :]

1. Owe parady robią wszystko aby nienawiśc tą spotengować, nie przyczyniają się w żaden sposób do zwiększenia tolerancji, a wręcz przeciwnie sprawiają iż coraz więcej ludzi patrzy na to negtaywnie

2. O ile wiem to są traktowani jak ludzie, sory ale nie widziałem wydzielonych miejsc z napisem "tylko dla gejów", albo tabliczek "gejom wstęp zbroniony", co do tych kamieni i wyzwiks to znowu bez przesady, jakoś nie słychać o takich przypadkacch, poza tymi paradami, z kolei wyzwiska są również uprawiane przez samych organizatorów i uczestników parady

3. Idąc w większym mieście taki widok również nie jest zbytnim obiektem ciekawości, przynajmniej kiedy to ja zaobserowqałem takich ludzi to nie widziałem aby wszyscy przechodnie w około wytykali ich palacami, inna sprawa iż jest to u nas pewna nowość, tak jak np nowe Ferrari na parkingu :D

4. Ten przykład z plecakiem ma coś obrazować??, bo nie czaje tego, moge podać kilka przykładów z zycia mojej rodziny kiedy to interwencja osób trzecich pomogła ocalić część dobytku, a wszystkie akcje pomocy w stylu WOŚP, no tak to przecieżź Niemcy z Monachium tylko kase wpłacają na jej konto (zastanów się zanim zaczniesz oceniać całe społeczeństwo)

5. Przyzwoitośc tnz to że nie będą z gołymi ciulikami (za przeproszeniem) biegać po ulicy, a na zachodzie już i takie numery zaczynają przechodzić

6. Na koniec owe parady skierowane są w głownej mierze do społeczeństwa, społeczeństwo demokratyczne ma to do siebie że nie da się mu narzucić swoich poglądów, zawsze znajdzie się ktoś komu one nie odpowiadają, pozatym KK w Polsce jest instytucją społecznie wyznaniową dość rozległą, w skład jego członków wchodzą ludzie o poglądach skrajnie prawicowych, liberalny, socjaldemokratycznych (tych chyba jest najwięcej) i wsadzanie wszystkich do jednego worka, i uwłaczanie im w stylu " ten zacofany ciemnogród" jakie słyszy sie powszechnie na owych marszach nie wpływa na pozytywny i efektywny odbiór tych akcji, co widać np po tym temacie, no chyba że kazdego kto się niezgadza z poglądami owych organizacji nazwać Mocherowym beretem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys nie mialem nic do tego ale w koncu zdalem sobie sprawe na jakiej zasadzie dziala instytucja slubu cywilnego. Nie mam zamiaru zeby w przyszlosci z moich podatkow ciagneli chorzy ludzie nie mogacy nawet wychowac dzieci ktore w przyszlosci zapracuja na ich emerytury icon_mad.gif

Większej głupoty nie słyszałem , nie wiem czy wiesz , ale geje też pracuja i płaca podatki tak to nie mit , a popatrz na to w inny sposób nie przeszkadza Ci ze z Twoich podatków utrzymywane są najgorsze męty spoleczenstwa jak Pedofile , Gwalciciele , Mordercy ... , to zakrawa na kpine niedlugo wyjdzie na to ze geje rozpetali II wojne swiatowa , a moze zniszczyli WTC ... powoli wpadamy w paranoje , demokracja ma to do siebie ze o orientacja i wiara nie powinny nikogo interesowac.

Moze to choroba moze nie , w kazdym razie dopoki nie ribia nic zlego nie widze powodu siac nietolerancji , niech sie zenia , niech sie rozliczaja razem , ale na pewno nie powinni miec prawa do adopcji z tym sie zgadzam w 100% , ale jesli chodzi o cala reszte to mnie to nie obchodzi niech sobie paraduja i robia co im sie tam podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciw, jest to zwyczajne zboczenie takie samo jak zoofilia, ekshibicjonizm, ocieractwo itp. Nie jest to tylko moje zdanie tylko fakt opisany w uznanych podręcznikach psychiatrii.

Może jeszcze poparadują sobie pastuszkowie z owieczkami i kózkami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciw, jest to zwyczajne zboczenie takie samo jak zoofilia, ekshibicjonizm, ocieractwo itp. Nie jest to tylko moje zdanie tylko fakt opisany w uznanych podręcznikach psychiatrii.

z tym bym uwazal :)

Może jeszcze poparadują sobie pastuszkowie z owieczkami i kózkami :lol:

no pewnie, a potem z roslinkami, no oco, w koncu zwierze/roslina tez czlowiek :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno specjalnie maszerowali, aby wzbudzic nienawisc tolerancyjnego spoleczenstwa ;) Brakuje tylko przywrocic inkwizycje i palenie na stosie za bycie gejem lub lesbijka. Bernard Gui znalazl by tutaj wielu godnych nastepcow, ale chyba wiecie jaki czekal go koniec. Za pare lat moze sie okazac, ze Wasz prawidlowo wychowany syn jest gejem albo corka lesbijka i co wtedy powiecie ? Zwykle to faceci maja problem z akceptacja takiego stanu rzeczy i chyba wiem dlaczego - boja sie nawet pomyslec, ze moglby w nich odezwac sie kiedykolwiek gej.

A co do zboczen - zboczenie w moim odczuciu to pedofilia, zoofilia, ale jak dorosle osoby sie kochaja, obojetnie jaka maja plec, to nie mam prawa zabronic manifestacji swoich uczuc i przekonan - w koncu parada rownosci to nie parada publicznego pieprz_enia dwoch gejow lub lesbijek. Ludzi odstrecza sam fakt stosunku z ta sama plcia i przez taki pryzmat postrzegamy gejow i lesbijki, a to przeciez nie jest obraz czlowieka. Czy bycie gejem lub lesbijka oznacza bycie zlym czlowiekiem,pracownikiem, kolega, przyjacielem ?Co najdziwniejsze, niby nikt nikomu w Polsce do sypialni nie zaglada. Gdyby tak sprawdzic polskie spoleczenstwo moglo by sie okazac, ze statystyczna zonka lubi byc poniewierana przez paru facetow lub pragnie kochac sie z kobieta; albo maz chcialby kochac sie z facetem i swoja zona itp. Wiele osob nawet nie zdaje sobie sprawe z fantazji erotycznych partnera - zreszta statystyki o jakze udanym zyciu erotycznym w Polsce mowia swoje. Normalnosc, zboczenie czy moze bogata fantazja seksualna,a moze dzikie ludzkie instynkty ? ;)

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limerro moze wiekszosc osob podobnie jak ja nie moze zniesc wyobrazanie dwoch kolesi. Tak dwoch kolesi bo dwie lezbijki jestem jeszcze w stanie zrozumiec. Kobieta kobiecie moze zaoferowac wiecej ciepla, czulosci, zrozumienia. Ale co moze byc fajnego w dwoch kolesiach ladujacych sie w kakao. Ocierajacych zarosnieta gebe o druga wydajac zgrzyt :P

No dobra ale do sprawy.

Od tysiecy lat facet uznawany byl za ta silniejsza polowe. Jest to naturalna sprawa ze u "normalnego" faceta widok geja powoduje obrzydzenie lub lekki usmiech. NIe jest poprostu przeciwnikiem, uwazany jest za slabego fizycznie jak i psychicznie (co w 80% niestety sie sprawdza). Sa to osoby bardziej podatne na rozne czynniki. Czesto sa to takze osoby inteligentne: lekarze, prawnicy.

Ja osobiscie nie znioslbym jakbym sie dowiedzial ze moj syn to gej.

Sorry 18 lat skonczone dali wont niech dba o siebie i swoje upodobania.

Ktos tu napisal ze gejostwo to choroba spowodowana malymi zmianami w mozgu. Nazwal to choroba po czym tlumaczone jest ze to orientacja. No sorry prosilbym o zdecydowanie sie w koncu choroba czy orientacja.

Inne orientacje seksualne to zboczenie. Jest jakis wzor. Kobieta + mezczyzna. Wiec skoro to zboczenie to powinno byc tepione. Jezeli choroba to leczone, podobnie jak epilepsja (padaczka) ktora tez jest wywolywana malymi zmianami w mozgu.

Wiec sprawa prosta. Co mamy akceptowac skoro powinno to byc karane/leczone??

Zaraz odezwa sie glosy ze jestem homofobem.

Mnie to nie przeszkadza przeciez jestem juz hamem i burakiem :P

Nikt nie akceptuje pedofila i lolity. Mimo ze sie kochaja. Mimo ze uczucie to moze byc wieksze niz nie jednego malzenstwa.

Ten swiat jest chory :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan, mnie tez widok ocierajacych sie facetow nie pociaga, ale nie mam prawa ich potepiac za to jakimi sie urodzili i niech nikt mi nie mowi, ze oni sa chorzy i trzeba ich leczyc, bo z tego to kazdy psychiatra sie smieje. A co do gejow to nalezy pamietac, ze u nich jest tez sztuczny podzial - slabsza polowka i silniejsza - jeden sie maluje, a drugi dominuje. Niekoniecznie, wiec sa oni slabsi psychicznie i fizycznie.

Co do adopcji, czy tez wychowywania dzieci przez gejow i lesbijki - skoro natura im nie dala sie rozmnazac to tez i wychowywac dzieci nie powinni. Ot taka konsekwencja.

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno specjalnie maszerowali, aby wzbudzic nienawisc tolerancyjnego spoleczenstwa ;) Brakuje tylko przywrocic inkwizycje i palenie na stosie za bycie gejem lub lesbijka. Bernard Gui znalazl by tutaj wielu godnych nastepcow, ale chyba wiecie jaki czekal go koniec. Za pare lat moze sie okazac, ze Wasz prawidlowo wychowany syn jest gejem albo corka lesbijka i co wtedy powiecie ? Zwykle to faceci maja problem z akceptacja takiego stanu rzeczy i chyba wiem dlaczego - boja sie nawet pomyslec, ze moglby w nich odezwac sie kiedykolwiek gej.

A co do zboczen - zboczenie w moim odczuciu to pedofilia, zoofilia, ale jak dorosle osoby sie kochaja, obojetnie jaka maja plec, to nie mam prawa zabronic manifestacji swoich uczuc i przekonan - w koncu parada rownosci to nie parada publicznego pieprz_enia dwoch gejow lub lesbijek. Ludzi odstrecza sam fakt stosunku z ta sama plcia i przez taki pryzmat postrzegamy gejow i lesbijki, a to przeciez nie jest obraz czlowieka. Czy bycie gejem lub lesbijka oznacza bycie zlym czlowiekiem,pracownikiem, kolega, przyjacielem ?Co najdziwniejsze, niby nikt nikomu w Polsce do sypialni nie zaglada. Gdyby tak sprawdzic polskie spoleczenstwo moglo by sie okazac, ze statystyczna zonka lubi byc poniewierana przez paru facetow lub pragnie kochac sie z kobieta; albo maz chcialby kochac sie z facetem i swoja zona itp. Wiele osob nawet nie zdaje sobie sprawe z fantazji erotycznych partnera - zreszta statystyki o jakze udanym zyciu erotycznym w Polsce mowia swoje. Normalnosc, zboczenie czy moze bogata fantazja seksualna,a moze dzikie ludzkie instynkty ? ;)

1. Odpowiedz mi na pytanie po co te marsze? do kogo są skierowne? i jakie ma być ich efekt ?

2. Inwkizycja i stosy :mur: ostatni stos w Polsce był ok 1750 r, zresztą z taką argumentacją to pod budke z piwem, nie lubie tego typu wypowiedzi, gdyż są nie merytoryczne a ich celem jest ośmieszenie kościoła

3. Jeżeli mój potomek będzie gejem to wraz z osiągnięceim przez niego pełnoletności otworze drzwi i powiem nara, jestem w stanie stolerować to że istnieją, ale styczności z nimi nie chce mieć i ma do tego prawo bez wyrzucania mi że jestem homofobem

4. Zobecznie w odczuciu biologicznym to KAŻDE odstępstw od kontaktów damsko-męskich, jedyną róznicą między pedofilią a homoseksualizmem jest to iż stosunek homoseksulany jest efektem zgody obydwu stron, pedofila zaś nie

5. Bycie samym gejem same w sobie nie jest może złem, i jeżeli chodzi o same parady nie jestem ich przeciwnikiem, natomiast chamstwo jaki z nich emanuje sprawia iż jestem negatywnie nastawiony i takie wskazywanie na pewne patologie wśród par hetero nie jest dla mnie żadnym usprawiedliwieniem, niedługo kotś napisze coś takiego że "jest przecież tyle rodzin patologicznych więc dlaczego dwóch gejów nie może wychowywać dziecka "

6. Co do samych parad to czekam tylko jak owe "gejstowarzyszenia" pojadą do Watykanu na plac św Piotra i zarzucą Papieżowi że jest homofobem :mur: :lol:

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limerro, przecież nikt tu nie mówi, że gejów i lesbijki trzeba palić na stosie. Ich orientacja seksualna to ich sprawa. Jeszcze raz powtórze pytanie, czy uważasz, że taka parada równości spowoduje, że homoseksualiści poczują się równiejsi? Jeśli nie, to po co im ta parada, przecież nie muszą nikomu niczego udowadniać? Jeśli tak to chyba oni sami czują się gorsi, a skoro sami czują sie gorsi to jak chcą udowodnić innym, że nie są (trochę to zagmatwane, ale mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi :) ). Mam długie włosy i słucham ciężkiej muzy, ale przecież nie chodzę po ulicy i nie krzyczę, że metal jest zaj......., tzn ja wiem, że jest:) , ale czy to powód żeby od razu robić demostrację :) (może to nie najlepszy przykład, ale wydaje mi się, że dobrze oddaje sedno sprawy :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze sa traktowani na rowni ? Gdyby tak bylo przeszli by w spokoju i nie byloby w ogole sprawy. Czemu miala sluzyc ta parada to zapytajcie samych manifestujacych. "Bycie samym gejem same w sobie nie jest może złem, i jeżeli chodzi o same parady nie jestem ich przeciwnikiem, natomiast chamstwo jaki z nich emanuje sprawia iż jestem negatywnie nastawiony" - nie widze zadnego zwiazku miedzy chamstwem a manifestacjami gejow i lesbijek. Poza tym mamy w koncu demokracje, przynajmniej na papierze :P

P.S. "Kosciol sam siebie osmieszyl inkwizycja i przez dlugi czas ciezko mu bylo przyznac sie do bledu." - akurat aluzja nie miala sie do Kosciola tylko do spolecznych zachowan, mmm wlasnie koncze drugiego Stronga pod budka ;P

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i miedzy innymi o to sie rozchodzi - o demokracje i wolnosc pogladow, co gwarantuje nam (znowu tylko teoretycznie) konstytucja RP. To mnie najbardziej w tym wszystkim oburza. Jakims kolesiom z PISu lub LPR cos sie nie poboda, udaja wielce prokoscielnych i prorodzinnych i wysylaja gliny na manifestantow albo zakazuja demonstracji. Jeszcze obludnie mowia, ze w trosce o dobro manifestantow. Tak samo sie ciora chodniki gejem i lesbijka jak gornikiem, czy pielegniarka. Na zdrowy rozsadek jakie zagrozenie dla katolickiej polskiej rodziny stanowi jakas paradka gejow i lesbijek - wg mnie zadne. Nie obnazaja sie publicznie i dzieci nie zgorsza.

"Rzut beretem": http://www.moheroweberety.net/go/pl

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze sa traktowani na rowni ? Gdyby tak bylo przeszli by w spokoju i nie byloby w ogole sprawy. Czemu miala sluzyc ta parada to zapytajcie samych manifestujacych. "Bycie samym gejem same w sobie nie jest może złem, i jeżeli chodzi o same parady nie jestem ich przeciwnikiem, natomiast chamstwo jaki z nich emanuje sprawia iż jestem negatywnie nastawiony" - nie widze zadnego zwiazku miedzy chamstwem a manifestacjami gejow i lesbijek. Poza tym mamy w koncu demokracje, przynajmniej na papierze :P

P.S. "Kosciol sam siebie osmieszyl inkwizycja i przez dlugi czas ciezko mu bylo przyznac sie do bledu." - akurat aluzja nie miala sie do Kosciola tylko do spolecznych zachowan, mmm wlasnie koncze drugiego Stronga pod budka ;P

Nie widzisz związku, ?? dziwne ale to świadczy tylko o twojej stronniczości, gdyż wyśmiewasz jedną stronę, drugą zaś bronisz, a dla mnie obie strony są siebie warte

Demokracja w Polsce istnieje nie tylko na papierze

Co do inkwizycji to lol, wiesz kiedy tego typu wydarzenia miały miejsce??, a może jeszcze porozmaiwamy o krucjatach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego ze kosciol w naszym kraju to jedna wielka mafia.

Co to ma wspolnego z katolicyzmem??

Podobnie z demokracja. Co innego glosi ideologia kosciola i demokracji a co innego mozemy spotkac w zyciu.

Wskaz mi choc jeden kraj gdzie panuje demokracja w pelni tego slowa znaczeniu.

edit: ort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi