Skocz do zawartości
moskwa

Marsze Równości - Sonda

czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?  

202 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes za czy przeciw marszom rownosci?

• Jestem ZA
      45
    • Jestem PRZECIW
      110
    • Jest mi to obojetne
      47

Rekomendowane odpowiedzi

Demokracja czyli władza ludu, to jest pełne znaczenie tego słowa, i chyba nie musze wskazywać państw w których owa władza się znajduje

Pozatym demokracja ma jedną podstaową zasadę, rządzi większośc, stanowisko mniejszości nie jest reprezentowane

Na tym polega jej głowna zasada, zasada demokracji pośredniej, reprezentacyjnej, owszem mniejszości należą się pewne prawa ale tylko te na które większośc wyrazi zgodę (poza prawami człowieka, a wolnośc seksualna do owych praw jeszcze nie należy), powiedz mi gdzie w świetle tego co napisałem wynika że Polska jest państwem niedemokratycznym ??

A co nazywania kościoła mafią to uważaj, staram się nie wyzywac nikogo epitetami, i wymagam tego samego od reszty rozmówców a to że jesteś moderatorem wcale nie uprawnia cię do takiego sposóbu dyskutowania

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Bycie samym gejem same w sobie nie jest może złem, i jeżeli chodzi o same parady nie jestem ich przeciwnikiem, natomiast chamstwo jaki z nich emanuje sprawia iż jestem negatywnie nastawiony"

Im wiecej takich tekstow czytam, tym bardziej czarno widze przyszlosc Polski, skoro tacy ludzie jak Ty maja cos przeciwko manifestacjom rownosci gejow i lesbijek, wygadujac jakies bzdury o wyimaginowanym chamstwie i celowym wzbudzeniu nienawisci spoleczenstwa. Swietna teoria spiskowa. Jakbym sluchal Mlodziezy Wszechpolskiej. Ciekawe EsiuWWW czy kiedokolwiek spotkales geja, bo wydaje mi sie, ze tylko w nocnych koszmarach, ktore jak widac Cie przesladuja ;)

P.S. Wiara, a Kosciol to dwie rozne sprawy. Kosciol jako instytucja byl i jest zdegenerowany - w koncu to u nich jedna z patologii jest pedofilia i homoseksualizm. Nie potrafia sobie poradzic z "czarna owca" Rydzykiem, ktory nawet grobu swoich rodzicow nie odwiedza, no chyba ze wysyla znicze i kwiaty Pocztexem. Wstyd, ze taki czlowiek manipuluje czescia naszego spoleczenstwa. No, ale czemu sie dziwic - glupota zawsze miala i ma u nas posluch.

Przy okazji mam juz wlasciwe okreslenie na nasz ustroj polityczny:

Demokratyczny totalitaryzm pod rzadami PISu, LPR i o.Rydzyka :]

Pozdrowienia dla moherowej propagandy - dziadunio Adolf i Jozek byliby z Was dumni ;)

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limerro napisał(a):

"Bycie samym gejem same w sobie nie jest może złem, i jeżeli chodzi o same parady nie jestem ich przeciwnikiem, natomiast chamstwo jaki z nich emanuje sprawia iż jestem negatywnie nastawiony"

Im wiecej takich tekstow czytam, tym bardziej czarno widze przyszlosc Polski, skoro tacy ludzie jak Ty maja cos przeciwko manifestacjom rownosci gejow i lesbijek, wygadujac jakies bzdury o wyimaginowanym chamstwie i celowym wzbudzeniu nienawisci spoleczenstwa. Swietna teoria spiskowa. Jakbym sluchal Mlodziezy Wszechpolskiej. Ciekawe EsiuWWW czy kiedokolwiek spotkales geja, bo wydaje mi sie, ze tylko w nocnych koszmarach, ktore jak widac Cie przesladuja ;)

P.S. Wiara, a Kosciol to dwie rozne sprawy. Kosciol jako instytucja byl i jest zdegenerowany - w koncu to u nich jedna z patologii jest pedofilia i homoseksualizm. Nie potrafia sobie poradzic z "czarna owca" Rydzykiem, ktory nawet grobu swoich rodzicow nie odwiedza, no chyba ze wysyla znicze i kwiaty Pocztexem. Wstyd, ze taki czlowiek manipuluje czescia naszego spoleczenstwa. No, ale czemu sie dziwic - glupota zawsze miala i ma u nas posluch.

Przy okazji mam juz wlasciwe okreslenie na nasz ustroj polityczny:

Demokratyczny totalitaryzm pod rzadami PISu, LPR i o.Rydzyka :]

Pozdrowienia dla moherowej propagandy - dziadunio Adolf i Jozek byliby z Was dumni ;)

Gdzie napisałem że jestem przeciwny tym manfiestacjom, naucz czytać się ze zrozumieniem, cały czas pisze że mają oni prawo do demontsracji jako jeden z niewielu wypowiadających w tym temacie, nie podoba mi się tylko argumentacja przyjęta przez te organizacje, piętnujące kościół i wszystko co z nim związane

Co do teorii spiskowej to pobiegaj po ulicy i zrób ankiete w jaki sposób owe prady wpływneły na neutralnych ludzi i czy po nich i spojrzenie na tetn problem stał się bardziej liberalny :lol2:

Geja spotkałem na ulicy (pare), sory ale nie pobiegłem do niego i nie krzyczałem na całą ulice "akceptuke i toleruje cie"

Co do kościoła to masż jakieś dowody że owa pedofilia występuje tam powszechnie??

Co do Rydzyka nie wypowiadam się bo dla mnie jest on członkiem sekty, która dziw bierze nie została jeszcze usunięta z kościoła

Przy okazji twoje określenie tego ustroju to idiotyzm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW napisał(a):

Demokracja czyli władza ludu, to jest pełne znaczenie tego słowa, i chyba nie musze wskazywać państw w których owa władza się znajduje

Pozatym demokracja ma jedną podstaową zasadę, rządzi większośc, stanowisko mniejszości nie jest reprezentowane

Na tym polega jej głowna zasada, zasada demokracji pośredniej, reprezentacyjnej, owszem mniejszości należą się pewne prawa ale tylko te na które większośc wyrazi zgodę (poza prawami człowieka, a wolnośc seksualna do owych praw jeszcze nie należy), powiedz mi gdzie w świetle tego co napisałem wynika że Polska jest państwem niedemokratycznym ??

A co nazywania kościoła mafią to uważaj, staram się nie wyzywac nikogo epitetami, i wymagam tego samego od reszty rozmówców a to że jesteś moderatorem wcale nie uprawnia cię do takiego sposóbu dyskutowania

ufff... ale ty masz pojęcie o demokracji. wedle twojej definicji to wynika, że chodziło ci o jakiś ustrój totalitarny. że niby w demokracji stanowisko mniejszości nie jest reprezentowane :lol2: a o sejmi kiedyś słyszałeś? tam jest kupa mniejszości tzw. opozycji, która zawsze moze predstwiać swoje stanowisko. poza tym zobacz jak mamy teraz sytuację w Polsce. że rządzi rząd mniejszościowy...

no ten kwaitek, że wolność seksulana nie należy do praw czowieka :lol2: nie przesadzaj przcież każdy może się bzykać jak chce i z kim chce (poza pie@#$mi zboczonymi pedofilami) tak samo jak każdy może modlić się do kogo chce itp itd. to są właśnie prawa człowieka

żeby było jasne - moja orientacja to hetero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limerro napisał(a):

bla bla bla (...)

Tak, moj negatywny stosunek do parad homo wynika z tego, ze slucham caly czas RM i w ogole jestem zmanipulowany przez "moherowa propagande" :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uziel101: Hehe no wlasnie. Wedle tej chorej definicji "Pozatym demokracja ma jedną podstaową zasadę, rządzi większośc, stanowisko mniejszości nie jest reprezentowane" skoro polowa spoleczenstwa glosowala na PO i Tuska, lecz przegrali minimalnie wybory to rozumiem, ze ich glos nie ma juz zadnego znaczenia :]

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie bylo tak EsiuWWW ze w demokracji kazdy czlowiek ma te same prawa??

Co do kosciola to nie ma co ukrywac ze to bandytyzm (nie wszyscy)

Kosciol to ludzie wierzacy a nie kler i kilka cegiel.

Kler mial zyc skromnie i byc przychylnym blizniemu.

Jakos w Polsce nie da sie zauwazyc aby ksiezulo zapierdzielal z buta i wspomagal biednych. Wiec kogo tu bronic.

Oba wyrazy "kosciol" i "demokracja" sa fajne tylko jako definicje.

Wynikaja z nich szczytne cele, rownosc, milosc do blizniego i inne takie. A w zyciu wszystko wyglada inaczej.

Niestety

Zycie to nie bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uziel101 napisał(a):

ufff... ale ty masz pojęcie o demokracji. wedle twojej definicji to wynika, że chodziło ci o jakiś ustrój totalitarny. że niby w demokracji stanowisko mniejszości nie jest reprezentowane :lol2: a o sejmi kiedyś słyszałeś? tam jest kupa mniejszości tzw. opozycji, która zawsze moze predstwiać swoje stanowisko. poza tym zobacz jak mamy teraz sytuację w Polsce. że rządzi rząd mniejszościowy...

no ten kwaitek, że wolność seksulana nie należy do praw czowieka :lol2: nie przesadzaj przcież każdy może się bzykać jak chce i z kim chce (poza pie@#$mi zboczonymi pedofilami) tak samo jak każdy może modlić się do kogo chce itp itd. to są właśnie prawa człowieka

żeby było jasne - moja orientacja to hetero.

Bo w rządzeniu nie jest reprezntowane, to nie mój osąd ale większości myślicieli myśli liberalnej min: Jeremy Bentham, Beniamin Constant, John Stuart Mill, Fridrich August von Hayek, Milton Friedman, Karl Poper i inni, należy pamiętać iż rządzi RZĄD w oparciu o większośc parlamentarną, i w swoich rządach nie uwzględnia postulatów przeciwników, przykład? obecny rząd, który reprezentuje zdanie większości iż tego typu swobody się gejom nie należą, i co w jakim sensie w systemie rządzenia ich postulaty przez rząd są reprezentowne

Co do wolności seksulanej chodziło mi o aspekt instytucjonalno-prawny, owa wolnośc nie wchodzi w skład Deklaracji Praw Człowieka to też żadne państwo nie jest zobligowane do wprowadzenia jej w system prawny

Johantan

A caritas ??, to nie czaem instytucja kościelna, a domy samotnych matek przy parafiach??

A co do twego stwierdzenia idąc twoim tokiem rozumowania mogłbym napisać że "Administarcja Forum" to banda i już widze co by się ze mną działo, wieć albo będziesz bardziej precyzyjni dobierał wypowiedzi albo se daruj, pragne zauważyć iż jako jeden z nielicznych staram się tu wypowidać konstruktynie, nie wyśmiewając strony przeciwnej i nie uwłaczajć im inwektywami, tak wieć jeżeli cała wasz płeta tego postu ma być w stylu "Mocherowy Beret" lub "idx do Rydzyka" to darujcie sobie te wypowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW: chyba musisz sobie poczytac o demokracji parlamentarnej, bo niestety IMHO bredzisz.

Chcialbym zauwazyc, ze wszelkie ustawy (czyli propozycje rzadu) sa dyskutowane, ew. poprawiane, i glosowane przed parlament, w ktorym opozycja (czyli przedstawiciele mniejszosci) ma swoja reprezentacje i moze zabierac glos, a nawet miec wplyw na finalny ksztalt ustaw.

Gdzie tu w takim razie brak reprezentacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

EsiuWWW: chyba musisz sobie poczytac o demokracji parlamentarnej, bo niestety IMHO bredzisz.

Chcialbym zauwazyc, ze wszelkie ustawy (czyli propozycje rzadu) sa dyskutowane, ew. poprawiane, i glosowane przed parlament, w ktorym opozycja (czyli przedstawiciele mniejszosci) ma swoja reprezentacje i moze zabierac glos, a nawet miec wplyw na finalny ksztalt ustaw.

Gdzie tu w takim razie brak reprezentacji?

A gdzie ja pisałem o braku reprezentacji??

Ustawy są dyskutowane i poprawiane, ale jeżeli istnieje większość to opozycja nie ma wpływu na te prace, gdyż jej propozycje są odrzucane, to jest chyba normalka, a to że istnieje reprezentacja róznych środowisk w pralamencie to jest chyba rzecz jasna, pozatym poczytaj se najpierw co wymienieni przezemnie myśliciele mieli do powiedzenia a potem dopiero mnie wyśmiej

Jeszcze raz pisze w systemie parlamentarno-gabinetowym rządzi RZĄD w oparciu o WIĘKSZOŚĆ w parlamencie, która jeżeli jest trwała może(nie musi) odrzucać wszystkie propozycje opozycji, widać szczególnie w państach o bardziej ugruntowanym systemie pratyjnym jak Wielka Brytania czy Francja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsumie faktycznie troche źle sformułowane, chodziło mi o system rządzenia, w którym to rządzi większość narzucając pewne prawa mniejszości, i to wcale nie jest sprzeczne z duchem demokracji jak niektórzy piszą, jeżeli wybory wygra np LPR i będzie stanoiwć większośc w parlamencie, to będzie mógł uchwalać pewne prawa niezależnie od tego czy one się podobają np lewicy czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW dlatego napisalem ze nie wszystkie koscioly.

Ale gdzie tu dalej zycie w ubostwie?? Coraz wiecej kosciolow staje ale ilosc domow dziecka badz domow opieki wcale nie rosnie.

Ale ok

Koniec OT

Dalej uwazam ze wszelkie ideologie pieknie wygladaja jako definicje, ale na tym sie konczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli pojawiajacy się terror poprawnosci politycznej prowadzi do takich absurdów:

http://www.piotrskarga.pl/w,051018,1.php3

http://www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/index.php?id=140

No to mnie rozwaliło, totalnie.

http://www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/?id=256

Parodia totalna

http://www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/index.php?id=285

Tak geje i lisbijki walczą z katolicyzmem, wcale im nie zazdrosze. Polecam to:

http://www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_5_397_2005_16_2.html

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi